Práca učiteľky s vysoškolským, ale nie pedagogickým vzdelaním
Ahojte, hľadám si prácu a uvažujem o práci učiteľky, lenže nemám pedagické vzdelanie. Mám skončenú vysokú školu, magisterské štúdium. Máte s tým nejaké skúsenosti? Uvažovala som buď o učiteľke angličtiny kedže AJ ovládam výborne alebo o učiteľstve na 1. stupni s tým že by som si popri práci dorobila pedagogické minimum. Alebo mate nejaké iné typy ako sa stat učiteľkou? Ďakujem vopred za odpovede.
@korinecka ak si spravis DPŠ, mozes ucit tie predmety z ktorych mas statnicu
@laretta no takto.. tiez som zila v uk 8 rokov, pred tym som studovala ucitelstvo, ale nedokoncila som, kedze som odisla do londyna.. statnicu mam C2. Mam dceru prvacku, natrafila na taku ucku, ze dakujem Bohu.. ta zena je ucitelka, psycholog, nahradna mama, ja zasnem, ako dokaze vytvarat take prostredie, tolko aktivit, udrzat pozornost.. ja by som si na to netrufla.. a kedze som pred tym studovala ucitelstvo a chybal mi len jeden rok do konca, tak viem, co to obnasa.. za rok sa to neda
@sendy1977 somarina.Pokial má niekto VS pedagogický smer, ale nie konkrétne pre primárne vzdelávanie,tak stačí že si urobí rozširujúce vzdelanie v trvaní 5 semestrov, čiže 2,5 roka a môže užiť aj 1-4 na ZŠ
@korinecka citujem." Základnou podmienkou prijatia na rozširujúce štúdium učiteľstva pre primárne
vzdelávanie je vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v učiteľských študijných
programoch. U uchádzača sa vzhľadom na profil absolventa vyžaduje bezchybnosť
rečového prejavu. Uchádzač o rozširujúce štúdium Učiteľstvo pre primárne
vzdelávanie predloží aj potvrdenie od odborného zamestnanca – logopéda, že
uchádzač nemá narušenú komunikačnú schopnosť. S cieľom zabezpečiť, aby sa na
štúdium dostali uchádzači s potrebnými schopnosťami a predpokladmi, ďalšou
podmienkou prijatia na rozširujúce štúdium je úspešné absolvovanie prijímacej a
talentovej skúšky. Ak splní podmienky prijatia na rozširujúce štúdium väčší počet
uchádzačov, tak prijatí budú tí uchádzači, ktorí preukázali najvyššiu mieru schopnosti
na štúdium podľa podmienok prijatia na štúdium."
@korinecka citujem: "PODMIENKY PRIJATIA NA ŠTÚDIUM:
1. Študijný program špeciálna pedagogika je určený pre absolventov druhého stupňa vysokoškolského
štúdia učiteľského smeru a absolventov druhého stupňa vysokoškolského štúdia neučiteľského smeru
s ukončeným doplňujúcim pedagogickým štúdiom.
2. Študijný program učiteľstvo pre primárne vzdelávanie je určený pre absolventov druhého stupňa
vysokoškolského štúdia učiteľského smeru a absolventov druhého stupňa vysokoškolského štúdia
neučiteľského smeru s ukončeným doplňujúcim pedagogickým štúdiom."
najskor si musis urobit doplňujuce pedagogicke studium a potom mozes robit rozsirujuce studium primarnej pedagogiky
@zuzana76 a to na akej škole,ja som pozerala na BB a nikde som nenašla na to rozširujúce na prvý stupeň, že treba vyšetrenie od logopeda a ani prijímačky a talentovky.Bolo len dokedy treba poslať žiadosť a školné je 450 eur na semester.Cize 5 semestrov krát 450 eur
@kvietocek87 presovska univerzita
@kvietocek87 prijatie je bez prijimacich skusok, ak neprekroci limit, ak by bolo viac uchadzacov, tak bude prijimacia skuska
@kvietocek87 ale to je jedno, cielom bolo ukazat, ze nie z kazdej vysokej skoly sa da bez dalsieho vzdelavania ucit na prvom stupni ZS, nie je to nedosiahnutelne, ale urcite to nie je jeden rok studia. Bud sa ide cestou riadneho dalsieho studia VS - predprimarna a elementarna pedagogika, alebo cestou DPŠ, ak ma clovek uz jednu VS a potom nasledne si moze urobit rozsirujuce studium primarnej pedagogiky, teda dlzka studia asi 4 roky s DPŠ, ktore tiez trva dva roky, teda 4 semestre, taktiez aj rozsirujuce studium 4 semestre. Subezne to asi nejde studovat, kedze podmienkou prijatia na rozsirujuce studium je absolvovanie DPŠ. Neviem, ci existuju vynimky.
@laretta kolegova manželka ma vyšt. VŠ v odbore ako ty a robí Asistentku na ZŠ. Viem určite, že si nedorábala nič iné. Podľa mňa je to veľmi individuálne a záleží od riaditeľa danej ZŠ.
Ďalšia s VŠ - odbor ekonómka učila v MŠ deti a taktiež si nedorábala žiadnu školu, skúšky atď..
@laretta sociálna práca??? Tak to u nás v škole majú max. asistentky učiteľa. Učiť nemôžu nič. Max. robiť družinárku, alebo umývať riady.

@laretta skus sukromne jazykove skoly. Ovela lepsie platene a ucis iba ludi co sa ucit chcu 🙂 z deti ta moze aj slak trafit a za par korun mesacne. Ja ucim na sukr jazykovke dva jazyky a som spokojna vysmiata. A ak chces tak si popritom tiez mozes urobit pedagogicke minimum