Práca - účtovníctvo alebo mzdy
Zeny, ktoré pracujete v uvedenej oblasti prípadne ste robili/robíte oboje, môžte prosím zhodnotiť plusy a mínusy jedného aj druhého. Aj subjektívne názory. Momentálne sa rozhodujem, v ktorej oblasti budem pokračovať po materskej, so mzdami mám cca 1,5 ročnú skúsenosť, celkom ma to bavilo, ale po tejto pauze budem zase takmer na začiatku plus je to samozrejme veľmi obsiahla agenda, v ktorej som ani po 2 rokoch nebola ešte celkom "doma". Preto zvažujem aj to účtovníctvo. Celkové pracovné skúsenosti mám už podstatne dlhšie, ale účto som v podstate ešte nerobila. Takže viac menej len teória z obchodnej akademie a VŠ. Je mi jasné, že to musí byť juniorská pozícia, ale váham, do ktorej oblasti ísť....
Pokračovala by som v mzdách. Ak máš malé dieťa je lepšie robiť 8 a menej hodín , účtovníctvo je robota nekonečná, nikdy nemáš hotovo .
To len samotne DPH, rozne druhy rezimov, samozdania, rezimy pri staveb. pracach, odpadovom hospodarstve, nakupy z tretich krajin, atd. atd. Ak uctujes viac firiem z roznymi naplnami sluzieb a tovarov, tak to je narocne vsetko vediet a sledovat. Plus na konci roka uzavierky inventury. Ja napr. pri vyplatach doslova "relaxujem". Hlavne ak sa nemenia casto prac. pomery, tak to je balada.
Viem porovnať, odporúča mzdy, nedá sa to ani porovnať s účtovníctvom (v rozsahu) a keď sa vypracuješ… dobrá mzdárka je super pozícia. Držím palce
ja som robila aj podvojne uctovnictvo aj mzdy...mzdy su mi blizsie a aj jednoduchsie podla mna...

ja by som sla do miezd. uctovnictvo , dane su praveze obsiahlejsia legislativa a uctovne postupy. Mzdy su hlavne o preciznosti zaznamov a dodrziavanie terminov. Vykazy generuje mzdovy program a podavaju sa elektronicky. To sa da zvladnut.