Práca v ambulancii po strednej

15. mar 2024

Ahojte, je tu niekto kto pracuje v ambulancii ako sestricka alebo asistentka? Zaujimalo by ma ako to vlastne po skončení strednej funguje. Stačí tam zaklopat a spýtať sa ci je mozne tam asistovat zo zaciatku a možno neskor sa naucit pracovať sama??? Alebo ako.
Dakujem za každé info.

mimi3008
15. mar 2024

Asistovat? Akoze zadarmo by si sa tam chodila pozerat a zaucat? Tak to myslis?

patus_2
15. mar 2024

Záleží od toho, akú strednú školu študuješ. Do ambulancie nieje také jednoduché sa dostať. Určite to nefunguje tak, že zaklopeš a ideš asistovať. Väčšina lekárov v ambulanciach má svoje sestry a šanca, že budú potrebovať sestru je pomerne malá. Skôr sa so zdravotkou dostaneš na oddelenie a popri tom si dorobíš školu a postupom času sa možno niekedy naskytne možnosť aj ísť na ambulanciu.

lucka_ke
15. mar 2024

musíš mať strednú zdravotnú školu alebo nadstavbu, inak ťa nevezmú, jedine možno niekde na recepciu

alenka2003
21. mar 2024

@patus_2 to rozumiem spravne otazke,ze po ukonceni stredoskolskeho vzdelania by si robila Praktikum zdarma? Su predsa ine moznosti ako nazbierat prax a zaroven mat pracovny pomer. Ja som studovala sice v Rakusku,tak mozno su rozdiely,no z vlastnej skusenosti, pred ukoncenim studia som uvazovala o Praktikum ( v Rakusku je pre zamestnavatela prijem praktikanta bezplatny, ako praktikant si ziadas o davku urad prace.A napr Bory mi ponukla,ze mam zaslat CV ,ziadost,zaradia ta do nizsej prac.pozicie dokial neukoncene studium, no si v prac.pomere,zbieras tak potrebnu prax,znalosti,zrucnosti...