icon

Práca v audite vo V4 alebo účtovnej firme: Výhody a nevýhody

zrdcjoovb
1. aug 2025

Mám veľkú dilemu. Musím sa rozhodnúť či práca vo V4 v audite alebo práca v malej účtovnej firme, kde budem mať postupne na starosti celú účtovnú agendu v rámci svojich firiem. Veľmi ma to baví, no zároveň ma láka aj audit a môže to znieť dobre neskôr v CV.
Aké máte vy skúsenosti?

anonym_2c2f56
1. aug 2025

@zrdcjoovb s prácou v audite skúsenosti nemám, pracovala som v malej účtovnej firme. Bola som rada že existuje skúšobná doba 3mesiace, a ďalší deň tam už nemusím ísť. Možno to bolo konkrétnou firmou. Čisto ženský kolektív tam bol tiež zlý. Ale prácou to isto nebolo, lebo 25r pracujem ako účtovníčka

vikusjk
1. aug 2025

@zrdcjoovb za mna rada pre teba - V4 jednoznacne. Urcite ti to da do bucucnosti viac, ako nejaka mala uctovnicka firma, ver mi, vidim to okolo seba (nechce sa mi rozpisovat, ale ak ta to bude zaujimat, napisem viac). Aj ta zodpovednost, platove ohodnotenie, proste bude to podla mna vzdy lepsie.

zrdcjoovb
autor
1. aug 2025
@vikusjk

@zrdcjoovb za mna rada pre teba - V4 jednoznacne. Urcite ti to da do bucucnosti viac, ako nejaka mala uctovnicka firma, ver mi, vidim to okolo seba (nechce sa mi rozpisovat, ale ak ta to bude zaujimat, napisem viac). Aj ta zodpovednost, platove ohodnotenie, proste bude to podla mna vzdy lepsie.

@vikusjk prosím mohla by si sa rozpisat🙂
Naozaj mi každý názor momentálne pomôže, každá skúsenosť. Či už pozitívna alebo negatívna. Alebo aj konkrétny príklad. Ďakujem ti moc

anonym_6e4f96
1. aug 2025

V4, jednoznacne. Tam sa za kratky cas naucis fakt vela.. ak samozrejme budes chciet.. moznosti karierneho rastu, benefity, atd
Po nabrani skusenosti mozes ist kamkolvek - aj do tej mensej firmy. To hovorim ako zamestnanec jednej z V4 🙂

anonym_995177
1. aug 2025

@zrdcjoovb Moje prvé zamestnanie bolo v malej firme. Nevyhovovalo mi to, odišla som v skúšobnej dobe. Asi ani veľká 4 by mi nevyhovovala, ale určite viac ako malá firma. Z väčšieho počtu ľudí s väčšou pravdepodobnosťou nájdeš niekoho, s kým si budeš rozumieť. Keď tam máš tráviť väčšinu dňa, je to dôležité. Aspoň pre mňa. V životopise veľká 4 vyzerá super, keď vydržíš aspoň po asistenta audítora 🙂 Bývalé spolužiačky nevydržali po audítorské skúšky, ale majú v pohode kariéry, pokiaľ viem. Bývalo to tak, že na začiatku sa nedal očakávať extra plat, roboty však bolo veľa, ale ak si mladá, je to v pohode, veľa sa aj naučíš a inde to môžeš zúžitkovať.

justxme
1. aug 2025

Určite V4, dá ti to oveľa viac skúseností pre budúcnosť, často tam máš viac možností rastu, prípadne prejdeš na inú pozíciu a budeš mať ešte väčší prehľad. Už aj to že tam vydržíš pár rokov bude fajn v životopise keď budeš hľadať neskôr niečo iné.

vikusjk
4. aug 2025
@zrdcjoovb

@vikusjk prosím mohla by si sa rozpisat🙂
Naozaj mi každý názor momentálne pomôže, každá skúsenosť. Či už pozitívna alebo negatívna. Alebo aj konkrétny príklad. Ďakujem ti moc

@zrdcjoovb V4 ti da omnoho viac, pretoze v uctovnickej firme sa sice naucis podrobnosti o uctovnictve, ale v audite to vlastne tiez + mas ten nadhlad, akym sa auditor na cisla pozera. A v buducnosti ta bude viac firiem vitat s otvorenou narucou ak pojdes z velkej stvorky, proste sa to u zamestnavatelov dost ceni, ak ma niekto skusenosti z V4