icon

Práca v banke bez vysokej školy

jsbb
16. máj 2023

Ahojte, zaujímalo by ma ci môže pracovať v banke človek bez vysokej skoly. Minule som bola vybavovať jedno potvrdenie k uctu a na nom je napísané iba za banku a meno pracovníka bez titulu. Tak by ma zaujímalo, či sa titul neuvádza, alebo ho dany zamestnanec nemá.

Strana
z2
obleckodogymu
17. máj 2023

Záleží na pozícii 😊za prepážkou podľa mňa netreba..ja robím back Office a riešim teda priamo bankové záležitosti, kde 95% kolegov vrátane mňa ekon.vysoku máme. Ale nájde sa tam aj pár bez, ktorých prijali v čase keď nebolo veľmi na výber z kandidátov. Pravdou je,ze sa veľmi kariérne neposunuli, ale nemyslím si že je to preto že nemajú vs, skrátka skôr nemajú zodpovednosť a nie sú až tak pracovití aby šli hore. Keby sa snažili viac, kľudne by nás s vs dobehli 😊

rebrambora
17. máj 2023

Vysoku potrebujes ak chces robit pravnika, lekara alebo farmaceuta a tak. Inak su vsade ine cesticky.
Inak ale Slovensko je jedna z poslednych krajin, kde si titul ludia pchaju aj na Instagram... Cize to, ze clovek titul pred menom nema vsade kde sa da neznamena, ze ho nema.

lilalila3
17. máj 2023

ja som v banke pracovala. nemám vysokoškolské vzdelanie. mám vyštudovanú dopravnú ekonómiu, no kolegyňa bola vyučená predavačka, celý život pracovala na pošte a tam predávala v rámci tejto siete úvery, účty, poistenia a pod. presunula sa do banky, a všeobecne sa vyžadovala maturita, komunikačné zručnosti, reč tela....myslím si, pokiaľ sa nejedná o špeciálnu sféru, vyššie pozície, tak maturita a komunikačné zručnosti sú postačujúce. vysokoškolský titul sa zväčša nepožaduje.

mirka438
17. máj 2023

Moja byvala spoluziacka - kadernicka pracuje v banke za prepazkou 😊

vulka
17. máj 2023

@jsbb Poznám jednu kaderníčku, čo pracuje v banke pri kase.

diewcatqoo
17. máj 2023

@lelelienka tiez pracujem na odbornej pozicii, aj manzel a ani u nich, ani u nas si v praci takmer nikto titul neuvadza. Tituly su uvedene iba na nejakych oficialnych dokumentoch, ale ani v mailovej komunikacii (nielen internej, ale aj externej), ani na stranke firmy, ani v roznych zoznamoch si takmer nikto titul neuvadza. Vsetci tak nejak predpokladaju, ze na tychto poziciach budu ludia, ktori su v danej problematike dostatocne zorientovani (vacsinou VS, ale su tu aj osoby, ktore nemaju VS, no su sikovni) a takmer nikto nema potrebu si ten titul uvadzat. Ale nepracujeme na Slovensku, takze to bude asi tym.

Strana
z2