Práca v banke bez vysokej školy
Ahojte, zaujímalo by ma ci môže pracovať v banke človek bez vysokej skoly. Minule som bola vybavovať jedno potvrdenie k uctu a na nom je napísané iba za banku a meno pracovníka bez titulu. Tak by ma zaujímalo, či sa titul neuvádza, alebo ho dany zamestnanec nemá.
Vysoku potrebujes ak chces robit pravnika, lekara alebo farmaceuta a tak. Inak su vsade ine cesticky.
Inak ale Slovensko je jedna z poslednych krajin, kde si titul ludia pchaju aj na Instagram... Cize to, ze clovek titul pred menom nema vsade kde sa da neznamena, ze ho nema.
ja som v banke pracovala. nemám vysokoškolské vzdelanie. mám vyštudovanú dopravnú ekonómiu, no kolegyňa bola vyučená predavačka, celý život pracovala na pošte a tam predávala v rámci tejto siete úvery, účty, poistenia a pod. presunula sa do banky, a všeobecne sa vyžadovala maturita, komunikačné zručnosti, reč tela....myslím si, pokiaľ sa nejedná o špeciálnu sféru, vyššie pozície, tak maturita a komunikačné zručnosti sú postačujúce. vysokoškolský titul sa zväčša nepožaduje.
Moja byvala spoluziacka - kadernicka pracuje v banke za prepazkou 😊
@lelelienka tiez pracujem na odbornej pozicii, aj manzel a ani u nich, ani u nas si v praci takmer nikto titul neuvadza. Tituly su uvedene iba na nejakych oficialnych dokumentoch, ale ani v mailovej komunikacii (nielen internej, ale aj externej), ani na stranke firmy, ani v roznych zoznamoch si takmer nikto titul neuvadza. Vsetci tak nejak predpokladaju, ze na tychto poziciach budu ludia, ktori su v danej problematike dostatocne zorientovani (vacsinou VS, ale su tu aj osoby, ktore nemaju VS, no su sikovni) a takmer nikto nema potrebu si ten titul uvadzat. Ale nepracujeme na Slovensku, takze to bude asi tym.

Záleží na pozícii 😊za prepážkou podľa mňa netreba..ja robím back Office a riešim teda priamo bankové záležitosti, kde 95% kolegov vrátane mňa ekon.vysoku máme. Ale nájde sa tam aj pár bez, ktorých prijali v čase keď nebolo veľmi na výber z kandidátov. Pravdou je,ze sa veľmi kariérne neposunuli, ale nemyslím si že je to preto že nemajú vs, skrátka skôr nemajú zodpovednosť a nie sú až tak pracovití aby šli hore. Keby sa snažili viac, kľudne by nás s vs dobehli 😊