icon

Praca v Čechách a slovenské úrady

nm218
28. aug 2022

Ahojte baby. Neviete niektorá ako to je, keď som vpodstate do konca augusta považovaná ako študent (koncila som strednú) ale som zamestnaná v Česku od 1.8. Otázka znie že či na Slovensku o mne na úrade práce vedia ze som zamestnaná v zahraničí? 😅 pretoze pokial viem tak nejak do 7.9. cca by som sa normálne mala prihlasovať na úrade na SK. Ale neviem ako to je keď som zamestnaná v česku 😌 Ďakujem, hádam ste ma nejak pochopili 🤭😆

nikpa
28. aug 2022

@nm218 na Slovensku na úrade nevedia, ze si zamestnanec v ČR lebo šak veštiacu guľu nemajú, že?! 😀 Aké máš presne povinnosti neviem ale najistejšie je zdvihnúť telefón a zavolať si na úrad práce, kam by si mala u nás patriť a popýtať sa, či máš volake povinnosti.

nm218
autor
28. aug 2022

@nikpa Ďakujem za radu ktorá mi vôbec nepomohla a za rýpnutie si. Bohužial v takýchto veciach sa ešte nevyznám preto sa samozrejme aj pýtam, tak sa to dalo napísať aj bez toxicity si myslím 😌 Dúfam že vám to rýpnutie pomohlo 😂🤗

luliu
28. aug 2022

@nm218 keď pracuješ v ČR, platíš si tam odvody, naše úrady s tebou nič nemaju

nikpa
28. aug 2022

@nm218 to bola akože sranda, nie rypnutie ale v pohode, asi nemáš moc zmysel pre humor. A radu som ti dala, máš si zavolať na úrad. Či aká rada by bola vhodná, že ti tu niekto ponúkne, že to urobí za teba?