icon

Práca v čínskom obchode - vaše skúsenosti a rady

15. dec 2025

Ahojte,
zajtra mám ísť na skúšku do čínskeho obchodu. chcela by som sa opýtať, či nemáte skúsenosť s touto prácou. V meste veľa príležitosti nie je, tak že skúsim. Je to pravda. že nechcú dávať stravné lístky, PNky ?

martinkatinka
15. dec 2025

A mas uz zmluvu? Lebo ak nemas, potom by som bola na pozore. Zacni pracovat az ked podpises zmluvu, v ktorej je skusobna lehota.

autor
15. dec 2025
@martinkatinka

A mas uz zmluvu? Lebo ak nemas, potom by som bola na pozore. Zacni pracovat az ked podpises zmluvu, v ktorej je skusobna lehota.

@martinkatinka zmluvu nemam , mam ist na skusku zajtra a ze mi vyplati 30 eur, co sa mi zda velmi malo. Plus dnes po telefone mi vravela ze dohoda a ja som jej hovorila, ze chcem TPP no velmi nechapala.

anonym_8a2614
15. dec 2025

Nič na tom neznie seriózne

martinkatinka
15. dec 2025
@anonym_autor

@martinkatinka zmluvu nemam , mam ist na skusku zajtra a ze mi vyplati 30 eur, co sa mi zda velmi malo. Plus dnes po telefone mi vravela ze dohoda a ja som jej hovorila, ze chcem TPP no velmi nechapala.

@anonym_autor aj na skusku musis mat zmluvu. Takto je to iba praca na cierno, da ti dohodu, kde budes mat minimum, takisto za teba nebude riadne odvadzat odvody ako pri TPP na plna uvazok.
Takze uz z tohto je jasne, ze to bude neseriozne.

autor
15. dec 2025
@martinkatinka

@anonym_autor aj na skusku musis mat zmluvu. Takto je to iba praca na cierno, da ti dohodu, kde budes mat minimum, takisto za teba nebude riadne odvadzat odvody ako pri TPP na plna uvazok.
Takze uz z tohto je jasne, ze to bude neseriozne.

@martinkatinka cele zle :( no nic budem hladat dalej.

anonym_c5d050
15. dec 2025
@anonym_autor

@martinkatinka cele zle :( no nic budem hladat dalej.

@anonym_autor mala som na papieri zmluvu na 4h, zvyšok cash. Tým že na 4h není nárok na stravné tak som mohla tak snívať. Obedňajšiu prestávku sme tiež nemali. Pracovná doba bola 8-17h. Dovolenku iba po dlhom žobraní platené mizerne. Po prvej PN(zápal pľúc) sa som mnou rozúčili. (Bola som mlada a naivná)

anonym_4d0d9d
15. dec 2025

@anonym_autor urcite nie suseda tam robila a nechala tam zdravie zmluva na dohodu na par hodín gastrace az po roku ako benefit pnky sa netoleruju a prvé dni robis na čierno na skúšku

autor
15. dec 2025
@anonym_4d0d9d

@anonym_autor urcite nie suseda tam robila a nechala tam zdravie zmluva na dohodu na par hodín gastrace az po roku ako benefit pnky sa netoleruju a prvé dni robis na čierno na skúšku

@anonym_4d0d9d dakujem vam baby ze ste mi otvorili oci

anonym_21c720
15. dec 2025

@anonym_autor u nás stravné nedávajú, neuznávajú PN ani slovenské štátne sviatky, voľno môže byť iba na čínske sviatky

autor
15. dec 2025
@anonym_21c720

@anonym_autor u nás stravné nedávajú, neuznávajú PN ani slovenské štátne sviatky, voľno môže byť iba na čínske sviatky

@anonym_21c720 realne pre nich robis ? cinske sviatky no teraz si ma dostala

anonym_21c720
15. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_21c720 realne pre nich robis ? cinske sviatky no teraz si ma dostala

@anonym_autor kamarátka mi dávnejšie vravela ako to tam mali, ale už tam nerobí
proste za slovenské sviatky, ak boli doma nemali zaplatené lebo majitelia uznávali iba svoje čínske
a komu sa nepáči môže ísť, v rade na miesto čakajú ďalší, tak bola ticho a makala

anonym_627a06
15. dec 2025

Ja som bola takto "na skusku" v cukrarni, co vyraba zdravsie cheesecakes, na cca 5 hodin, doobeda, ci sa mi to bude pacit a ci to budem zvladat, bol to frmol teda, ani zaplatene som to nemala, uz by som tak nesla. A zvlast nie do cinskeho obchodu, za takychto "podmienok".

anonym_34894c
Včera o 00:11

@anonym_autor všetko sú to šikmooké kurvy odrbávačské

zara3
Včera o 02:13

@anonym_autor si ma rozosmiala. Pamatam, ked moj brat robil sefkuchara v cinskom bufetu, (ale to je velka restauracia na urovni, kde kazdy chodi ). Za par mesiacov vedel aj cinsky rozpravat a ukazoval nam chvaty, jak krajaju (aj seba na ruke porezal ta skoncil na pohotovosti), hybu sa. Hovoril oni su taki rychli a pracoviti ludia, ze raz su vedla teba a len co sa otocis, oni su sa rohom. Ale ako tak sa nestazoval, mal aj vela srandy.😅🤣