Práca v korporáte - výhody a nevýhody
Siroky pojem. Uplne najdolezitejsie podla mna na akeho manazera a kolegov natrafis.
Vyhody: plat nacas, benefity, casom moznost karierneho postupu/zrotovania, kontrolny system (ak mas napr problem s manazerom mas sa kam obratit)
Nevyhody: kazdy prd musi pomaly schvalit „God and his wife“, su oddelenia kde budes potit krv (velmi individualne), urcita anonymita (mne to vyhovovalo), caste meetingy a cally o 💩
Tolko za mna 😉
Benefity a plat, presne stanovené pravidla, full remote, robíš svoju robotu a máš svätý pokoj … po po prvej a poslednej skúsenosti s rodinnou firmou - nikdy viac, ja sa lepšie cítim v korporate … sme síce len čísla, ale lepšie ako micromanagent
Vyhody: stabilita, anonymita, benefity, moznost presunov (aspoň u nás je možné zmeniť prác. Pozíciu ak si vyhoreny), kontrolné mechanizmy na nadriadených, zastupitelnost (ale toto je individuálne)
Nevyhody: birokracia, kontrolné mechanizmy na teba, nutné plniť plány, si len číslo, max. Stropy odmien
Ale určite veľa urobí nadriadený a kolegovia.
Pre mňa je hlavnou nevýhodou, že "som len číslo". A ist sa tam oplatí, len vtedy, ak vieš robiť niečo čo potrebujú, napríklad programovanie. Ak je to pozícia, kde Ťa musia zaučiť, a plat je nízky, tak sa podľa mňa oplatí lepšie niečo, kde si aj človek nie iba číslo.
Podľa toho aký korporát a aké máš šťastie na nadriadených. Ja som bola v korporáte 15 rokov. Pre mňa jediná nevýhoda bola že som bola proste vždy len zamestnanec. Nikdy som nemala pocit že som iba číslo. Možno preto, že som sa snažila pracovať tak, aby som iba bežné číslo nebola. Inak pravidelné zvyšovanie platu, pravidelné odmeny, pravidelné mimoriadne odmeny, školenia vrátane ozaj dobrých školení s certifikátom, flexibilný pracovný čas, z obyčajného administratívneho pracovníka do vrcholového manažmentu. Čiže ak sa chceš veľa učiť a kariérne rásť, korporát je ideálny. Ak sa chceš niekde zašiť a proste si iba robiť svoju prácu s mať istotu príjmu, korporát je ideálny.
@terezka2233 veľmi individuálne, vydržala som tam 3 mesiace a nikdy viac. Ale moja predstava o živote je robiť niečo, čo má vyšší a hlbší- dlhodobý zmysel pre spoločnosť a to práca v korporáte pre mňa nebola ani zďaleka. Plus som vždy chcela robiť niečo, čo robí málokto, nie to, čo robí skoro každý druhý absolvent po VŠ...To som ale ja. Pre x ľudí, čo poznám, je to ideálna práca, keďže oni majú inú predstavu o práci a živote a korporát je v súlade s ich predstavami. Skús si na toto odpovedať, akú máš predstavu a čo by Ťa skutočne napĺňalo, potom je tam tendencia, že si nájdeš ideálnu prácu, či už to bude korporát alebo nie

Podla toho co tam robis. Ak robis nieco co dokaze kazdy druhy tak tvoj zivot nebude moc pekny. Ak vo firme robis nieco co len tak niekto nedokaze budu sa snazit robit ta stastnou.