icon

Práca v New Yorku - agentúra alebo samostatné hľadanie

jana377
2. mar 2025

ahojte poznate spolahlivu pracovnu agenturu v praci v new yorku? alebo radcej hladat pracu rovno u zamestnavatela chcem ist tam na 3 mesiace cestovat a pracovat zaroven niesom student

tiezjedna
2. mar 2025

@jana377 prepáč, ale ak si na tom s angličtinou ako so slovenčinou, tak sa o teba určite všade pretrhnú...

jana377
autor
2. mar 2025

@tiezjedna ticho je nad zlato

tiezjedna
2. mar 2025

@jana377 ...a zamyslieť sa nad sebou na nezaplatenie👍

barka1
2. mar 2025

@jana377 a si si ista, že ako nestudentka sa mozes len tak do USA vybrat pracovat? Ja o tom pochybujem...

elin2525
2. mar 2025

Pokial ides s ESTA vizum, to je to 3 mesacne,nesmies pracovat. Budes musiet mat dostatok financii na ucte, aby ti to pokrylo pobyt. Ak si nezamestnana na Slovensku, mozu ti i vstup do USA zamietnut. Ak budes chciet pracovat, najprv si musis najst zamestnavatela a ten pre teba musi poziadat o pracovne vizum. Takze asi by som radsej volila agentury, urcite s tym maju viac skusenosti.

renesance80
3. mar 2025

@jana377 oo do usa sa neda len tak ist pracovat, urcite nie ak ide o tri mesiace a nie si vyziadany firmou ,ktora vybavi viza a vsetko k tomu

melanta
4. mar 2025

Ísť pracovať do USA nie je vôbec problém. Minulý rok som riešila job pre niekoľko ľudí do USA. To, čo chceš ty, je problém - 3 mesiace cestovať a pracovať. Pracovať do USA môžeš, ak máš dohodnutý job a zamestnávateľa, vtedy môžeš požiadať o pracovné víza. Bez nich tam pracovať nemôžeš. Ak chceš ísť cestovať na 3 mesiace, no problem, stačí vybaviť ESTA a byť pripravená na pohovor pri vstupe do krajiny po prílete - budú chcieť vidieť hotely, ktoré máš zabookované, budú chcieť vedieť, že máš dostatok peňazí na celý pobyt, spiatočnú letenku. Toto všetko sa dočítaš na stránke ministerstva ZV v časti podmienok vstupu do krajín.

nikoleta_ts
5. apr 2025

@melanta dobrý deň, vedeli by ste mi prosím dať bližšie informácie ohľadom prace v amerike a tiež čo všetko je potrebné na vízum.ďakujem

melanta
5. apr 2025

@nikoleta_ts ohľadom akej práce konkrétne?

Podmienky sa dočítaš na oficiálnej stránke. Základ je vzdelanie akceptované aj v USA. A samozrejme, predpoklad na začatie vybavovania pracovných víz je to, že si absolvovala pohovor a zamestnávateľ si ťa vybral.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-v...