icon

Práca v policajnom zbore a podmienka bezúhonnosti

girl1003
5. máj 2020

Zdravím. Môj syn by chcel pracovať v PZ. Ako 18 ročného ho prichytili v tescu ako ukradol vec za nejakych 30€. Dostal 10€ pokutu a nic sa nerieslo dalej. Môže ísť tam teda pracovať keď je podmienkou bezúhonnosť????

sisa_s
5. máj 2020

Nech ide na postu vybavit si Vypis z registra trestov, tak uvidi, ci tam ma nejaky zaznam, alebo nie

ladyblcha
6. máj 2020

@girl1003 ak neprebehol ziaden sud, nema ziaden zaznam, to mal priestupok, a vyriesil sa blokovou pokutou.

mondolina
6. máj 2020

@girl1003
Bezúhonnosť znamená žiaden trestný čin.

ivetka_kamo
6. máj 2020

Ja keď som išla na prijímačky, tak neriešili iba bezúhonnosť, riešili napríklad aj tetovanie, viditeľné, kto ho mal, musel opustiť miestnosť, takisto ak niekto spôsobil dopravnú nehodu vlastnou vinou..

ibrunova
6. máj 2020

@girl1003 koľko rokov dozadu je to?

irusa
6. máj 2020

@sisa_s na výpise to nezistíš tam sú aj premlčané...na odpise sú uvedené všetky a to ti tak jednoducho nedajú

ivkazba
6. máj 2020

@irusa prečo by nedali, o odpis môžeš požiadať presne tak isto ako o výpis, nie je tam nijaký rozdiel v procese

ibrunova
6. máj 2020

@ivkazba odpis už fyzickej osobne len tak nevyhotovia. A okrem odpisu kontrolujú aj iné evidencie priestupkov, kde sa to ukáže.

irusa
6. máj 2020

@ivkazba asi sa už niečo zmenilo..mne ho odmietli vydať

irusa
6. máj 2020

@ivkazba Odpis z registra trestov sa vydá len:

oprávneným orgánom (§ 14 zákona č. 330/2007 Z. z. o registri trestov) alebo
oprávnenej osobe (§ 15 zákona č. 330/2007 Z. z. o registri trestov).

O odpis registra trestov môže požiadať a odpis registra trestov môže prevziať len osoba určená oprávneným orgánom, ktorej meno a priezvisko tento orgán vopred písomne oznámi Generálnej prokuratúre SR.

ivkazba
6. máj 2020

@ibrunova @irusa tak to som netušila, ja som si ho minulý rok vybavila na počkanie, chceli ho odo mňa jeden klient, kam som išla robiť vzdelávaciu aktivitu