icon

Práca v SBS a dovolenka

andrej8989
12. aug 2025

Ahojte chcem sa len spýtať či sa tu nájdu ľudia ktorý pracujú v SBS plánujem si spraviť kurz ale môj známi mi tvrdí veľmi veľa negatívneho aj keď on pracuje už od roku 2009 v SBS už toho pre striedal tiež dávam príklad - že dovolenku na papieri máš ale reálne nie a že ešte zistím veľmi veľa vecí no neviem. Na čo konkrétne myslí takže ma stým dosť aj odradil.

leni1977
12. aug 2025

@andrej8989 treba sa popýtať známeho o čom konkrétne rozpráva. Ja som pracovala na mzdovom v jednej SBS a keď mal chlap dovolenku tak mal dovolenku reálne.

andrej8989
autor
Autor odpoveď zmazal
andrej8989
autor
12. aug 2025
@leni1977

@andrej8989 treba sa popýtať známeho o čom konkrétne rozpráva. Ja som pracovala na mzdovom v jednej SBS a keď mal chlap dovolenku tak mal dovolenku reálne.

@leni1977 ahoj konkretizovať veľmi nechcel len tvrdil že to treba reálne skúsiť a uvidím že si už prišiel 30 miestami ale že teraz má dobrý flek ale že všade to tak robia na papieri máš dovolenku ale reálne nie, plánujem si spraviť kurz a ísť skúsiť nový smer ale toto je niečo čo ma odrádza proste si chcem užiť dovolenku ako normálny človek nedokážem si leto predstaviť bez dovolenky 😅 no neviem ako to je v skutočnosti to že sa ťaháju hodiny ma ani tam neserie ale nemať dovolenku je o hov. S prepáčením.

leni1977
12. aug 2025
@andrej8989

@leni1977 ahoj konkretizovať veľmi nechcel len tvrdil že to treba reálne skúsiť a uvidím že si už prišiel 30 miestami ale že teraz má dobrý flek ale že všade to tak robia na papieri máš dovolenku ale reálne nie, plánujem si spraviť kurz a ísť skúsiť nový smer ale toto je niečo čo ma odrádza proste si chcem užiť dovolenku ako normálny človek nedokážem si leto predstaviť bez dovolenky 😅 no neviem ako to je v skutočnosti to že sa ťaháju hodiny ma ani tam neserie ale nemať dovolenku je o hov. S prepáčením.

@andrej8989 ako píšem, u nás sa nečerpala dovolenka len "akože". Mali ju aj skutočne. Ale tak nie je SBS ako SBS, možno niektoré majú také kadejaké praktiky. To ja neviem.

anonym_a3e0c7
12. aug 2025

@andrej8989 môj ex pracoval ako sbs a mal riadne dovolenku, a keď pracoval cez sviatky či v noci mal príplatky. Pofidernym firmám sa treba vyhýbať

maranco
12. aug 2025

@andrej8989 * nedokážem si leto predstaviť bez dovolenky *

uvedom si, že s celou tvojou dovolenkou narába zamestnávateľ, môže ti neschváliť žiadnu dovolenku cez leto a nariadiť ti ju vyčerpať v zime

ale SBS funguje celoročne nie sezónne, takže by nemal byť problém s plánovanou dovolenkou, ibaže by ste robili aj ochranu na vonkajšie podujatia a tie sú práve v lete

andrej8989
autor
13. aug 2025
@anonym_a3e0c7

@andrej8989 môj ex pracoval ako sbs a mal riadne dovolenku, a keď pracoval cez sviatky či v noci mal príplatky. Pofidernym firmám sa treba vyhýbať

@anonym_a3e0c7 no áno ale ako predísť pofidernyn firmám keďže ich neviem identifikovať 😅ale ďakujem veľmi pekne za koment

andrej8989
autor
13. aug 2025
@maranco

@andrej8989 * nedokážem si leto predstaviť bez dovolenky *

uvedom si, že s celou tvojou dovolenkou narába zamestnávateľ, môže ti neschváliť žiadnu dovolenku cez leto a nariadiť ti ju vyčerpať v zime

ale SBS funguje celoročne nie sezónne, takže by nemal byť problém s plánovanou dovolenkou, ibaže by ste robili aj ochranu na vonkajšie podujatia a tie sú práve v lete

@maranco ahoj diky za info zrejme začnem strážiť objekty atď kde postupne mal beriem niakú prax

andrej8989
autor
13. aug 2025
@leni1977

@andrej8989 ako píšem, u nás sa nečerpala dovolenka len "akože". Mali ju aj skutočne. Ale tak nie je SBS ako SBS, možno niektoré majú také kadejaké praktiky. To ja neviem.

@leni1977 presne tak ja si to tiež myslím nieje sbs ako sbs a vy ste vlastne pre akú pracovala ak teda smiem vedieť a nieje to prísne tajné lebo neviem ako predísť pofidernyn firmám ako ich vlastne identifikovať ☺️a ďakujem za vaše komentáre vážim si to.

leni1977
13. aug 2025
@andrej8989

@leni1977 presne tak ja si to tiež myslím nieje sbs ako sbs a vy ste vlastne pre akú pracovala ak teda smiem vedieť a nieje to prísne tajné lebo neviem ako predísť pofidernyn firmám ako ich vlastne identifikovať ☺️a ďakujem za vaše komentáre vážim si to.

@andrej8989 no ja pre tú najznámejšiu na Slovensku, priznávam dobrovoľne 🤭

andrej8989
autor
13. aug 2025
@leni1977

@andrej8989 no ja pre tú najznámejšiu na Slovensku, priznávam dobrovoľne 🤭

@leni1977 a to je ktorá 😅

stefan323
15. aug 2025

@andrej8989 a čo ohľadom kurzu chcete vedieť absolvoval som skúšky 12.8.2025

andrej8989
autor
16. aug 2025
@stefan323

@andrej8989 a čo ohľadom kurzu chcete vedieť absolvoval som skúšky 12.8.2025

@stefan323 áno môžete tiež ma to zaujíma

stefan323
17. aug 2025
@andrej8989

@stefan323 áno môžete tiež ma to zaujíma

@andrej8989 pýtajte sa konkrétne čo vás zaujima

andrej8989
autor
21. aug 2025
@stefan323

@andrej8989 pýtajte sa konkrétne čo vás zaujima

@stefan323 ako prebiehal kurz a koľko trval
Koľko dní ste absolvovali teda hodín mám ešte takú otázku keďže na internete tedy FB je veľmi veľa zlých recenzií na firmy sbs kvôli meškaniu platov minimálna mzda atď veľa toho, sú tie väčšie firmy stabilnejšie a vyplácajú mzdu korektne ako sme sa dohodli ja chcem pracovať na TPP.
Poznáte aj firmy kde vás normálne vyplácajú ako majú alebo všetky sú na hov... S prepačenim 😅neviem či už pracujete v SBS alebo ste len absolvovali kurz.

stefan323
21. aug 2025
@andrej8989

@stefan323 ako prebiehal kurz a koľko trval
Koľko dní ste absolvovali teda hodín mám ešte takú otázku keďže na internete tedy FB je veľmi veľa zlých recenzií na firmy sbs kvôli meškaniu platov minimálna mzda atď veľa toho, sú tie väčšie firmy stabilnejšie a vyplácajú mzdu korektne ako sme sa dohodli ja chcem pracovať na TPP.
Poznáte aj firmy kde vás normálne vyplácajú ako majú alebo všetky sú na hov... S prepačenim 😅neviem či už pracujete v SBS alebo ste len absolvovali kurz.

@andrej8989 absolvoval som kurz ešte si len hľadám prácu, momentálne som sa len registroval cez jednu sbs agentúru ktorá má dobré recenzie. Kurz trvá 78hodin takže cca 3 týždne ja som mal online. Od absolvovania kurzu vás akadémia pod ktorú absolvujete odbornú prípravu vás zaregistruje na skúšku odbornej spôsobilosti ktorá sa musí vykonať do 3 mesiacov od odbornej prípravy a absolvovania kurzu. Ja som mal skúšku odbornej spôsobilosti za mesiac a pol. Takže je priestor sa NATO dôkladne pripraviť otázok na pripravuje je 250. Na skúšku odbornej prípravy dostane 40 s počtom bodom 80bodov vy na absolvovanie potrebujete 64 bodov.