Práca v supermarkete a sociálna fóbia
Dobrý večer. V poslednom čase rozmýšľam o zamestnaní sa v supermarkete, no mám sociálnu fóbiu a neviem ako by to fungovalo. No chcela by som najmä preto, lebo chcem vyskúšať, či sa mi to zlepší alebo nie. Viem že niektorým ľuďom ktorí sociálnou fóbiou trpia, práca medzi ľuďmi pomohla. Niektorým zas nie, dokonca sa SF zhoršila.
Je tu niekto taký kto trpel SF a práca medzi ľuďmi to zlepšila? Alebo poznáte niekoho takého?
skus najprv len brigadne aby si si usetrila nervy. Ak je to tak, ze ti vadi mnozstvo ludi tak potom by si to mohla zvladnut (nie na pokladni ale napr. pri vykladani tovaru). Ak pri pokladni - aby ta nestresovalo vacsie mnozstvo cakajucich ludi. Za vyskusanie nic nedas. Ak si v lieceni, pod dohladom psychologa prip. uzivas aj nejake lieky tak by sa ti fobia zhorsit nemala. Len mozno budes citit, ze to nezvladas, tak odides a najdes si inu pracu.
ja som to nedavala
Ahoj, mne praca v obchode velmi pomohla na sf , prve mesiace ale boli tazke a po case to uz bolo super 🙂) treba vyskusat

zalezi, aky je dovod tvojej sf.. ak s ludmi byt chces, len ti brani nejaky blok, moze ti to pomoct.. ak s ludmi byt nechces, lebo to mas v povahe, len sa nutis, lebo 'musis', tak ti to nepomoze.. mozno iba docasne sa ti to tak moze javit..