Práca v Zbore väzenskej a justičnej stráže

dorka211
11. okt 2013

Ahojte chcem sa spytat, ci niektora dostala pozvanie od ZVJS na informativny pohovor?

bodka13
11. okt 2013

@dorka211 mohla ho dostať iba taká,čo si tam dala žiadosť 😉 prečo?

dorka211
autor
12. okt 2013

Ja som si dala ziadost a do tyzdna mi poslali pozvanie na informativny pohovor...neviem ake papiere mam so sebou zobrat...pretoze v liste to nenapisali a na ich stranke je to matuce....

sissy27
12. okt 2013

@dorka211 a nie je v liste uvedená nejaká kontaktná osoba, na ktorú by si sa mohla obrátiť napr. telefonicky alebo mailom a vyžiadať si podrobnejšie informácie? ale z názvu "informatívny pohovor" mi vychádza, že to bude len také nejaké základné "preťuknutie", či vôbec spĺňaš základné predpoklady pre túto prácu, povedia ti podmienky prijatia / výkonu práce a ešte budeš mať čas si premyslieť, či to naozaj chceš...a nevylučujem, že to bude akýsi vstupný psychotest...

memek
12. okt 2013

Prijímacie konanie sa začína podaním žiadosti občana o prijatie do služobného pomeru.
Nadriadený je povinný vykonať s občanom informatívny pohovor, počas ktorého ho oboznámi so základnými právami a povinnosťami vyplývajúcimi zo služobného pomeru, najmä s podmienkami štátnej služby a s platovými a inými náležitosťami. Z informatívneho pohovoru sa vyhotovuje písomný záznam.
V prijímacom konaní občan predloží tieto doklady:
písomnú žiadosť o prijatie,
vyplnený dotazník,
životopis,
osobné doklady, najmä rodný list, doklady o dosiahnutom vzdelaní, sobášny list, rodné listy detí alebo ich overené odpisy,
vojenskú knižku alebo preukaz branca,
čestné vyhlásenie, či je členom politickej strany alebo politického hnutia, čestné vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu a čestné vyhlásenie o ukončení „zakázaných činností“3).
Občan, ktorý žiada o opätovné prijatie do služobného pomeru je povinný predložiť aj doklad o dobách podľa § 20 ods. 3 a § 86 ods. 7; to neplatí, ak v predchádzajúcom služobnom pomere vykonával štátnu službu v tej istej zložke.
Občana možno požiadať o predloženie pracovného posudku alebo posudku o služobnej činnosti z posledného zamestnania alebo z predchádzajúcich zamestnaní; možno ho tiež požiadať o predloženie ďalších dokladov potrebných na overenie jeho spôsobilosti na výkon služby v Policajnom zbore.
Prijímacie konanie sa končí vydaním rozhodnutia o prijatí do služobného pomeru, späťvzatím žiadosti o prijatie alebo zamietnutím žiadosti o prijatie bez zdôvodnenia. Prijímacie konanie sa skončí aj v prípade úmrtia občana.
Občan, ktorý žiada o prijatie do služobného pomeru, musí byť o výsledku prijímacieho konania písomne vyrozumený do 30 dní od skončenia prijímacieho konania, najneskôr však do šiestich mesiacov odo dňa podania žiadosti o prijatie.
Podrobnosti o prijímacom konaní ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá ministerstvo.

leonela666
12. okt 2013

...podľa mňa zatiaľ stačí občiansky preukaz pre identifikáciu 🙂 veď keby potrebovali nejaké papiere, tak si ich vyžiadajú potom, ak postúpiš do užšieho výberu... toto bude určite len niečo ako vstupný pohovor či test, kde si Ťa preveria, či spĺňaš ich kritériá... teda aspoň myslím, ale pre istotu zober aj CV ak si to neposielala spolu so žiadosťou...

awalancha3
12. okt 2013

ach jaj.......... prácu v ZVJS moze vykonavat len a len policajt.......................To znamená, že najprv sa treba dostat "k policii", co nie je lahky proces.............musi sa uspesne absolvovat skuska z telesnej pripravy ( napr 12 min beh, sedy a lahy a pod.), skuska zo psychickej sposobilosti (robi najvacsie problemy- trva cca 6 hodin), skuska zo slovenskeho pravopisu..........popri tom, samozrejme treba vyhoviet vsetkym papierovačkám, dokladom a potvrdeniam. Na niektore funkcie v Policajnom zbore treba VS (napr. riadiace funkcie, ci vysetrovatel). Ak celu tuto torturu niekto uspesne zvladne, tak stale este nejde pracovat. Stal sa sice policajtom, po prijati do sluzobneho pomeru, ale o praci policajta vie figu borovu, a tak musi povinne nastupit na tzv zakladnu policajnu skolu, najmenej 6 mesiacov, kde sa nauci teoreticke a prakticke zaklady. No a potom podla volných tabulkových miest BUDE zaradený na NEJAKU volnu poziciu v PZ. Pretoze, akonahle si v sluzobnom pomere, tak nadriadeny podla potreby, tvojho vzdelania a schopnosti a volnych tabulkovych kapacit ta zaradi na nim zvolene pracovne miesto. NIkto v ZVJS, ked sa uvolni miesto, nebude cakat 2 mesiace kym porobis skusky a potom 6 mesiacov kym dostudujes.
A teraz nieco od srdca.... nemyl si formalne zakonom deklarovane zalezitosti s mašineriou praxe. ZVJS su super lukratívne miesta, pretoze sa velmi nenarobia, maju pevny pracový čas, su pekne v teplučku....ziadne velké spisy, skratka super job s celkom slusnym platom. A prave preto sa tieto miesta zaplnaju ludmi, co maju "tlacenku najvyssej akosti" uz niekolko mesiacov predtym, ako niekto je vhodny na odchod zo ZVJS (inde, do dochodku, zo zdravotnych dovodov) je mela a tahanice medzi policajtmi, kto sa na jeho miesto dosadí. Zeny do PZ neberu radi (hoci to nikto nepovie) jednak su stale s detmi chore a jednak nemaju fyzicke dispozicie. Iste percento zien musi byt, kvoli forme, ale aj kvoli tomu, ze niekto musi vediet zaobchadzat s maloletymi pachatelmi, ci poskodenými, robit prehliadky zenam a podobne......Okrem toho, na dostojnicku hodnost potrebujes dalsie dostojnicke vzdelanie. Takze moj osobny tip je, ze ked sa dostanes nahodou do sluzobneho pomeru skoncis niekde na obvodnom oddeleni......Ale samozrejme drzim palce................ 😉

havana_frost
12. okt 2013

@awalancha3 No, nepovedala by som že len policajt. Poznám aj nepolicajtov čo išli robiť do ZVJS 🙂 Ak si dorka211 podala žiadosť a pozvali ju na pohovor napriek tomu, že je nepolicajt, asi to možné bude.

awalancha3
12. okt 2013

@havana_frost ..nepolicajt moze robit len na civilnom mieste, napriklad kancelarske prace, sekretarske, tak ako na roznych okresnych riaditelstvach napr. su aj civilky na takychto postoch- ale to nie su policajti, nerobia pracu ZVJS, nie su v sluzobnom pomere a maju strasne nizke platy.....Ak si dorka podala ziadost, tak ju pozvat MUSELI, lebo to vyzaduje zákon. A na tom informativnom pohovore sa jej spytaju, ci chce pracovat ako civilka, alebo byt priamo ZVJS, a ked priamo ZVJS, tak ju oboznámia s tym, že musi vstupit do sluzobneho pomeru a bla bla, to co som napisala. A potom povedia, ze momentalne nie su volne tabulkove miesta, ale ze bla bla bla.....
Vysvetlila by som to takto: aj upratovačka na sude ci v ustave na výkon väzby pracuje "v ZVJS", ale nie je prislusník ZVJS.
Takze je velký rozdiel, či dotycna chce pracovat ako hocičo v priestoroch kde sa vykonáva ZVJS, ale chce byt priamo príslušníkom polície pracujucim v zlozke ZVJS. (domnievam sa, ze jej islo o to, byt priamo ZVJS a nosit uniformu).

havana_frost
12. okt 2013

No, čítala som si zákon a požiadavky na prijatie aj na ich stránke a nemusí byť policajt, ale musí absolvovať to vzdelávanie čo aj policajt, už v dočasnej štátnej službe. A ako píše aj awalancha, mať aj poriadnu tlačenku. Momentálne okrem lekárov hľadajú v rôznych koncoch Slovenska asi 4 bacharov (po jednom v Ilave, Leopoldove, Dubnici nad Váhom a ešte kdesi).
Môj známy čo išiel robiť bachara nebol policajt, iba v Mestskej polícií a bol hneď necivilný pracovník v uniforme a požadované policajné vzdelanie si robil popri tom.

livka_
12. okt 2013

hlavne ak budes robit pisomny test najlepsie bude ak tvoje odpovede budu niekde v strede. /samozrejme sa nebavim o otazke kde logicky musis odpovedatn nap. ze nasilie NIE/ a pod.
A nedavaj prvu farbu na ktoru myslis je CIERNA alebo ju mas rada, hoci ja ciernu zboznujem v obleceni... jasne? -)))))))) 😀

gabrielazuberova
12. okt 2013

@awalancha3 pracu v ZVJS nevykonava policajt, policajt služi v Policajnom zbore, v ZVJS služi člen vazenskej a justičnej straže,ktorý nemusí mat zakladne policajne vzdelanie 6 mesiacov, chodia iba na skolenia ktore trvaju cca 3 mesiace aj so skuskami, ale psycho testy aj fyzicke testy musia zvladnut

awalancha3
12. okt 2013

@havana_frost ...no, polozim jednoznacnu otazku? tvoj znamy je v uniforme, robi "bachara" a NIE JE nie je v sluzobnom pomere?
....takto, policajt ked prejde prijimacim procesom do sluzobneho pomeru, tak sa stava policajtom, proste uz je policajt, vyfasuje uniformu, výstroj a výzbroj.....ale nejde hned do prace, ale do policajnej skoly, napr. v Pezinku je taká... a tam sa vzdelava uz ako policajt.
A este jedna vec... ak sa proklamuje, ze sa hladaju "bachari", to neznamena, ze na to miesto uz nie je kopa zaujemcov a nie je dopredu rozhodnute, kto tam bude. 😉
Su miesta, kde vie byt aj takáto sluzba nárocná, napr. v Leopoldove, v ustave na vykon vyzby a TOS su od vzbury velmi prisne pravidla a ceremonie, musi sa prejst 14timi dverami, kym sa covek dostane do ciel, prechadza sa cez dlhý dvor, a predsa len na najvyssom poschodi su vazni s dozivotnym trestom a taki vedia byt neprijemní.......Ta rutina a stres vie ist na nervy, ale aj tak by sa eventualne mohli uvolnit miesta......
Ale take fleky ako je justicna straz v sudnych budovach, na prokuraturach... to su policajne miesta snov...

hviezdicka83
12. okt 2013

@awalancha3 by si sa divila, koooolko "nepolicajtov" robi prislusnikov ZVJS

awalancha3
12. okt 2013

no......................sa tu musim ospravedlnit.................ja som to vztiahla na Policajny zbor, v tom som mala absolutnu pravdu, Nejako som odignorovala samotnu ZVJS.............brala som to vseobecna na policajta ako "vseobecny pojem"
@hviezdicka83
@havana_frost
@gabrielazuberova

prispevky su relevantne pre toho kto chce vstupit do Policajneho zboru, nie do ZVJS....ale kto chce najde si aj v nich kopu dobrych informacií
Urobila som chybu, priznavam, sklapam uši a chvost.

havana_frost
12. okt 2013

@awalancha3 Pojem "policajt" je ozaj všeobecný 🙂 Platí tak na príslušníka PZ ako aj ZVJS a ešte aj príslušníkov NBÚ a SIS. Aj rovnaký zákon sa na nich vzťahuje 73/1998.
Takže si mala pravdu, že treba splniť tie podmienky, ako psychologické tak aj fyzické, akurát že to nemusí byť postupnosť: policajt - ZVJS, každé sa dá začať robiť aj samostatne. A ešte všetci majú spoločné, že len tak "zvonka" sa tam bez pomoci dostať je takmer nemožné.

dorka211
autor
12. okt 2013

Dakujem Vam , posielala som si ziadost do sluzobneho pomeru...tam kde som to odoslala potrebuju vazensky dozor...podla zakona splnam podmienku kedze mam ukoncenu skolu s maturitou...treba slnit podmienky ako ste pisali fyz.,pis.,psych.testy...potom nastava to ci vas zaradia do pomeru... ak ano v ZVJS sa robi 3 tyzdnovy zakladny vycvik.... takze som zvedava ako vsetko dopadnee🙂

radovan313
8. jan 2014

cavte...je tu niekto kto pracuje v ZVJS?

paladia
8. jan 2014

som dcéra príslušnika ZVJS, 23 rokov aktívnej služby...nikdy by som svojim deťom neurobila to, aby som im otca navliekla do uniformy....aj keď žiť treba a každá práca dobrá. No každopádne je to veľmi náročná práca čo na fyzickú zdatnosť, ale najmä na psychiku a treba tomu veľa obetovať. Napríklad Vianoce, Nový rok, silvestrovské oslavy, Veľkonočný pondelok, a mnoho iných dôležitých okamihov, lebo služba nepočká. Nástup do takéhoto zamestnania si treba dobre rozmyslieť, lebo ZVJS nie je holubník. Nechcem nikoho odradiť ani uraziť, len naviesť na poriadne premýšľanie. Berte to ako skúsenosť dieťaťa, to čo som teraz napísala ja, môžu o pár rokov písať a myslieť si aj vaše deti. Treba s tým počítať.

ivanaa80
8. jan 2014

Môj manžel pracuje ako príslušník ZVJS a ak nerátam základnú vojenskú službu, nikdy predtým nemal so ZVJS a ani policajtami nič spoločné, podal si žiadosť a keďže sa hlásil do ústavu v Leopoldove, kde vtedy mali voľné miesta a splnil všetky ich požiadavky, zobrali ho. Ale inak, ja by som tam ako príslušník ZVJS robiť nechcela, je to veľmi náročné na psychiku, nepoznajú sviatky-piatky, hocikedy ho stiahnu z voľna či dovolenky, nedá sa na neho v tomto spoľahnúť, presne ako píše "paladia" vyššie. Čo viem, teraz je to tak, že v každom ústave, kde sú väznené ženy, musí byť v každej strážnej zmene jedna žena pre prípad, že by prijímali do väzby ženu...

hadic
25. mar 2014

Zdravím. Možno to tu niekde už odzneloale predsa: Mám šancu dostať sa do ZJVS ak som bol v minulosti podmienečne odsúdený (Podmienka 18 mesiacov)
Táto podmienka mi už skončila. Ďakujem za odpovede.

eeffka
25. mar 2014

@hadic NE musis mat cisty odpis trestov a tam je vsetko

hadic
26. mar 2014

toto som potreboval vediet lebo niekto hovorí tak iný onak...už som pocul že sa aj posudzuje za co bol clovek odsudený 🙂

janette000
29. jún 2014

Caute...Zijem v USA ,som zena a pracujem v muzskej veznci...Moj znamy zo slovenska sa so mnou hada ze na SK nie je mozne aby zena pracovala v muzskej veznici ...Je to Pravda???Zeny pracuju iba v zenskych a muzi iba v muzskych vezniciach?a taktiez sa chcem opytat ci na telesnom cviceni alebo akademii buduci dozorcovia musia prejst cez pepper spray (slzak)..Ci buducich dozorcov sprejuju zo slzakom...Dakujem...)

sardula42
23. sep 2014

Ahojte chcema sa spýtať chcem si dať žiadosť k justičnej policií chcela ba som isť do ružomberka ale neviem,že ak ťa prímu tak kde sa vykonáva tá škola alebo kurz lebo ja som z oravy a nieviem či je to v Blave alebo kde Prosím napíšte mi ak niekto vie ďakujem

leito115577
30. sep 2014

@awalancha3 no tak na pracu v zvjs nemusi byt policajt su tam aj civilny zamestnanci a mimochodom aj v pripade prijatia do ZVJS sa moze stat uniformovanym zamestnancom

tyty8
8. nov 2014

@janette000 ahoj som zena a pracujem v mužskej veznici a cez.slzak sa nechodi

tyty8
8. nov 2014

@sardula42 skola je v nitre

katkaluky89
4. okt 2015

@havana_frost som tak isto nepolicajt a dostala som pozvanku na info tak uvidim

katkaluky89
4. okt 2015

@sardula42 sleduj stranku zvjs.sk a daj si na boku pracovne prilezitosti a tam si najdes kde chces sluzit tam kde chces sluzit tam na ten ustav posielas papiere ziadost a vsetky tie veci a uz len cakat

kationon
14. okt 2015

@awalancha3 Veru,máš v tom myš-maš.Presne ako píše katkaluky89.dorka211 sleduj stranku ZVJS,tam nájdeš všetky informácie.