Práca v ZOO alebo na ranči

11. jan 2022

Ahojte, len tak mi napadlo, musí človek čo pracuje v zoo mať veterinárnu školu? 😃 alebo aj na ranči keď niekto pracuje, musí byť vyučený napríklad v jazdectve? Pripadne máte skúsenosť s takouto prácou?

mamina0078
11. jan 2022

Nemusia mať, máš tam viacero pozícií ale so žiadnou som sa nestretla kde by trebalo vyslovene SOŠ veterinárnu len VŠ na niektoré pozície.

tncka
11. jan 2022

Ked kuknem zveropark alebo zoo a podobne "atrakcie"pochybujem,ze tam ma vobec niekto nejaku strednu dokoncenu nie este ze veterinarnu🤷‍♀️a na ranci asi tiez vyslovene nie ale skusenost urcite mat musi

katkamatka7
11. jan 2022

Zoo alebo ranč potrebuje veterinárov. Na čistenie a kŕmenie zvierat nie je potrebné byť MVDr. Podobne pri údržbe klietok, voliér sa prihliada na to, že najlepšie to robí ten, čo má ku tomu vzťah. Návrhy pre vylepšenie podmienok života zvierat prijímajú architekti, dizajnéri,( ktorí majú vzťah ku svojej práci aj vo zvieratách). Zoo spolupracuje s dodávateľmi krmív, podstielok. Takže napríklad pokosenie trávy a vysušenie na seno spolu s dodaním do zoo je tiež práca, ktorú zoo vyžaduje a tu je potrebné využiť znalosti o kosení a sušení. Dobrovoľnícka práca v zoo je vítaná a podlieha vstupným kontrolným podmienkam a obmedzeniam. Nedovolia ju robiť komukoľvek.

maciatkolulu
11. jan 2022

@tncka fuuuha, to je názor 👍👍👍👍, no commnet
Autorka, záleží na pozícii akú by si chcela samozrejme. Aj bez maturity, aj bez veteriny sa dá zamestnať v zoo, aj na ranči. A nie, neznamená to, že sú všetci na hranici mentalnej retardacii. Ak máš vzťah k zvieratám, tak skus poslať životopisy

marsmykkok
11. jan 2022

Ranč podľa mňa skôr skúsenosti s koňmi, možno vedieť aj jazdiť a starať sa o koňa. Skôr zoberú niekoho čo sú kone jeho celoživotná vášeň ako niekoho čo kone videl doteraz len z dialky. Zoo môže byť plus, ale dôležitejšie je vedieť to so zvieratkami a nebáť sa.

tncka
11. jan 2022

@maciatkolulu som rada ze sa ti paci🤣narazala som na vek tych deti tam

katkamatka7
11. jan 2022

@tncka 🙂 ten vek detí je vysvetliteľný: robia to s láskou, akú môže dať len oni. Napríklad pri štúdiu veteriny je možné chodiť na krúžky. Jazdecký krúžok má podmienku, aby mali záujemci za sebou skúsenosti s koňmi. A zo 100 záujemcov výberu 10, ktorí majú skúsenosti so starostlivosťou o kone rátané na roky a už aj čo to odjazdené.