icon

Práceneschopnosť počas podpory v nezamestnanosti

katka.24
10. jan 2018

Prosím je tu niekto , kto počas poberania podpory v nezamestnaností minulý rok bol aj PN. Ako to funguje? Momentálne som na úrade práce a zároveň som 31.1. 2017 mala úraz a mám problém, tak či si vôbec mám pýtať od lekárky PNku alebo je to zbytočné.

dankovicova
11. jan 2018

No podľa mňa je to úplne zbytočné, ťažko ti bude niečo sociálna poisťovňa vyplácať keď si na úrade ale veď si zavolaj na úrad a spýtaj sa

9lf9
11. jan 2018

Pn mat budes ale neplatenu- na tlacive upsvar.nebudes musiet pocas nej chodit na urad.

draik
11. jan 2018

Ak nie ste v ochrannej lehote (do 7 dní po skončení PP resp. do 8 mesiacov v prípade tehotenstva), tak nárok na dávku v PN nemáte.

katka.24
autor
11. jan 2018

Ďakujem za všetky odpovede

sandral
11. jan 2018

@katka.24 Nie je to zbytočné. Nemáš povinnosť hlásiť sa a aktívne si hľadať zamestnanie. Môže Ti vzniknúť aj nárok na nemocenské a po 3ťom mesiaci PN, máš nárok na ochranný príspevok, za určitých podmienok.

katka.24
autor
11. jan 2018

@sandral Ale už nie som v nijakej ochrannej 7-dnovej lehote, ako tu niekto spomínal.Takze aj tak mám nárok?

sandral
12. jan 2018

@katka.24 Po 3 mesiacoch by Ti mal vzniknúť nárok.

liliana363
11. máj 2018

@zalka Ahoj, prosim ta, ak sa vyznas troska v CR zakonoch. Svagrina bola zamestnana do 31.3.18, potom sla na UP. Mala teraz v maji aj slubenu pracu, ale zmluvu v ruke nema. Odviezli ju vsak do nemocnice a ma to take zle , ze uz nebude nikdy chodit do prace. Bude mat teraz dlhodobu PN a potom zrejme dochodok. Cesi maju tiez tych 7 dni ochr. lehotu, takze PN platenu nedostane., alebo je tam nejaka moznost? Realne si myslim ze uz len dobrat podporu a poziadat o dochodok. Svagrina ma ceske obcianstvo, v CR byva a bola aj vzdy zamestnana.
Dakujem

zalka
11. máj 2018

@liliana363 neviem poradiť ich legislatívu nepoznám

nikol114
3. jan 2026

Ahojte ja viem veľmi stará téma ale možno by mi vedel niekto poradiť v tou ochrannou lehotou 8 mesiacov pre tehotné
Som na úrade prace teraz dostanem poslednú dávku v nezamestnanosti ale zistila som že som v 2mesisci tehotenstva neviem či mám na niečo nárok :(