Práceneschopnosť počas podpory v nezamestnanosti
Prosím je tu niekto , kto počas poberania podpory v nezamestnaností minulý rok bol aj PN. Ako to funguje? Momentálne som na úrade práce a zároveň som 31.1. 2017 mala úraz a mám problém, tak či si vôbec mám pýtať od lekárky PNku alebo je to zbytočné.
Pn mat budes ale neplatenu- na tlacive upsvar.nebudes musiet pocas nej chodit na urad.
Ak nie ste v ochrannej lehote (do 7 dní po skončení PP resp. do 8 mesiacov v prípade tehotenstva), tak nárok na dávku v PN nemáte.
Ďakujem za všetky odpovede
@zalka Ahoj, prosim ta, ak sa vyznas troska v CR zakonoch. Svagrina bola zamestnana do 31.3.18, potom sla na UP. Mala teraz v maji aj slubenu pracu, ale zmluvu v ruke nema. Odviezli ju vsak do nemocnice a ma to take zle , ze uz nebude nikdy chodit do prace. Bude mat teraz dlhodobu PN a potom zrejme dochodok. Cesi maju tiez tych 7 dni ochr. lehotu, takze PN platenu nedostane., alebo je tam nejaka moznost? Realne si myslim ze uz len dobrat podporu a poziadat o dochodok. Svagrina ma ceske obcianstvo, v CR byva a bola aj vzdy zamestnana.
Dakujem
@liliana363 neviem poradiť ich legislatívu nepoznám
Ahojte ja viem veľmi stará téma ale možno by mi vedel niekto poradiť v tou ochrannou lehotou 8 mesiacov pre tehotné
Som na úrade prace teraz dostanem poslednú dávku v nezamestnanosti ale zistila som že som v 2mesisci tehotenstva neviem či mám na niečo nárok :(

No podľa mňa je to úplne zbytočné, ťažko ti bude niečo sociálna poisťovňa vyplácať keď si na úrade ale veď si zavolaj na úrad a spýtaj sa