icon

Pracovali by ste aj v sobotu za príplatok?

31. aug 2020

Ahojte, zaujimalo by ma, máte/ mali by ste problém s prácou v sobotu na 4 hodiny, s tým, že máte všetko na páske aj s príplatkom?
Nejde vôbec ťažkú prácu...
Zaujíma ma to ako zamestnávateľa.

lenuliatko84
31. aug 2020

Ja s tym mam problem. Vikend je na veget a zabudnutie na prácu a venovat sa samej sebe a rodine.keby bolo na mne mal by byt aj piatok voľný

lenuliatko84
31. aug 2020

Za taku vyplatu a este aj v sobotu.no neviem kto za toto robi este v dnesnej dobe

petruska19
31. aug 2020

@moniikka ale ty robíš predpokladám dlhý a krátky týždeň. Ty voľno v týždni máš. Ale spomínané osoby robia 5.5 dňa 2x do mesiaca

pribinak
31. aug 2020

@moniikka ale to nie je o tom, či to prežiješ alebo nie, ale o kvalite života.
Ľudia v tomto veku už majú odrobene, majú priority niekde uplne inde ako 150eur polročne odmeny

elizita
31. aug 2020

A co je ich dovod odmietnut sobotu? Chcu byt s rodinou, priplatok sa im zda maly? Preco v ostatnych prevadzkach problem nemaju?

moniikka
31. aug 2020

@petruska19 robim kazdy deň, pokial v pondelok začínam rano, tak robim aj sobotu.Volno mam akurat kazdy druhy víkend cely

petruska19
31. aug 2020

@lenuliatko84 veľa ľudí tak robí a zamestnávatelia budú spokojní, keďže všetci sú ticho. Tu je to veľmi zle nastavené-cely systém

petruska19
31. aug 2020

@moniikka koľko hodín robíš v týždni?

0silvia0
31. aug 2020

@baccio toto nie je fajn mzda...

moniikka
31. aug 2020

@petruska19 jeden týždeň 48+- a druhy 35+-

november1111
Odpoveď bola odstránená
miroslavaturcinova
31. aug 2020

mala by som záujem si privyrobiť ku materskej ak je ponuka volná a ste s Dolneho Kubínamožte sa ozvať 0918564908

evkamotka
31. aug 2020

Mne by to velmi vadilo. Ak mozem tipnut dôvody ludi 50+, mozu mat napr chalupu, kde chcu na vijendy chodievat, maju tam zahradu o ktoru sa treba starat. Alebo maju vnucata (pokojne vela) a chcú s nimi pomahat, chodit na vylety atd. Alebo maju uz starych rodicov ku ktorym treba chodievat aj nakúpiť aj upratat (plus u srba doma). A ako uz niekto vyssie spominal, v takom veku uz maju ludia uz odrobrneho az az a chcu mat aj volno. Pracovne soboty si viem predstavit u mladych ludi, co si chcu kusok nasetrit a doma ich caka max frajer/ka

luccija
31. aug 2020

@moniikka ale máš v pondelok či cez týždeň voľno nie?

petruska19
31. aug 2020

@moniikka ale to máš aj sobotu zarátanu? Ja sa pýtam na po-pi

luccija
31. aug 2020

@petruska19 áno, lebo vždy sa nájdu takí, čo budú robiť aj za minimum a tým sa kazi celý trh prace

fokuska
31. aug 2020

Ja nerozumiem s cim maju zamestnanci problem, ked pises, ze o tom aka je pracovna doa vedeli od zaciatku - ak mi nevyhouvje robit kazdu druhu sobotu, tak sa nehlasim do prace, kde je taka pracovna doba.
Ine by to bolo keby nastupovali s tym ze pondelok-piatok a potom by si to chcela zmenit - to chapem, ze by sa im nemuselo pacit.
To ako keby sa inde "burili", ze robia nocne, pricom vedeli, ze nastupuju na smeny, ktore zahrnaju aj nocnu pracu.

moniikka
31. aug 2020

@petruska19 48 hodin je aj so sobotou a tych 35 je bez soboty. Nedela každá voľná

moniikka
31. aug 2020

@luccija nie, nemám, robim rano, obed, rano, obed....

petruska19
31. aug 2020

@luccija no a preto sa toto nikdy nezmení ☹️

marzuz89
31. aug 2020

Ako zamestnávateľa ta musí v prvom rade zaujímať, či neporušujes zákonník práce.

Ako môžu robiť od po-pia a ešte k tomu aj 2x sobotu? Ako majú zabezpečený nepretrzity odpočinok v týždni? Alebo sú tie soboty evidované ako práca nadcas so všetkými priplatkami? Teda hodinová mzda plus nadčasový príplatok plus príplatok za sobotu?

Zmluvu majú na nerovnomerne ci rovnomerne rozvrhnutu pracovnú dobu? Ak rovnomernu, nečudujem sa, že nesuhlasia. Dá sa to nariadiť vo forme nariadeného nadcasu, ale to asi nie je cesta.

Ak majú v zmluve nerovnomerne rozvrhnutu pracovnú dobu, musia nastúpiť na zmeny tak ako im ich urcis najmenej 7 dní pred začiatkom nového mesiaca.

Ale tu pravdepodobne ide o porušovanie ZP.

oliva276
31. aug 2020

Píšeš, že zamestnanci majú mzdu 820 € hrubého - podľa mzdovej kalkulačky je to 645 čistého. Nedivím sa hlavne päťdesiatnikom, že radšej uprednostnia víkend s rodinou, odpracovaná sobota im plat príliš nenavýši.

november1111
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
31. aug 2020

Tipujem, ze to zakliate mesto bude na zapadnom Slovensku, kde ludia maju platy podstatne inde a tak isto moznosti zmenit rychlo pracu za inu a preto nezostavaju u teba. Ta mzda je velmi nizka za tolko odpracovanych dni. Okrem toho mi nie je uplne jasne ako je mozne vobec nariadit tolkoto hodin. Aky maju fond pracovneho casu? Maju tie soboty ako nadcas? Preplacany alebo vo forme nahradneho volna? Ako clovek so skusenostami so zamestnavanim ludi, ti poviem moj nazor, ze tu budes mat problem vzdy a coskoro aj problem vobec niekoho najst, aby vobec zacal. Toto sa da riesit jedine brigadnikmi alebo oficialnymi nadcasmi s motivacnym ohodnotenim, tj ludia, ktori budu pracovat v soboty ci uz dobrovolne alebo formou nariadeneho nadcasu povinne to vyrazne pocitia na mzde. Vyrazne myslim mzda za tu sobotu minimalne vo vyske 50€, resp neviem kolko ti to zakonne vychadza ak to ratas ako priplatok za nadcas a plus priplatok za sobotu a plus nejake percento navyse. Dobre si to rozmysli a prerataj, lebo sa nepohnes nikam a investicie do stale novych zamestnancov budu konecnom dosledku vyssie ako keby si prekopal system odmenovania.

petruska19
31. aug 2020

@lucilaines nie, ale bude kydať na 50r.zeny a nechápať. Neviem, prečo si zamestnávatelia myslia, že 50rocne zeny uz nemajú právo na život, na oddych a vlastne na nič. Treba ich zodrať, lebo v takom veku 12r. pred dôchodkom sa už nikde nezamestnaju a príde spasiteľ, čo im tu možnosť dá a tak mu musia ešte ďakovať....hnus 😈

ankare
31. aug 2020

O ake mesto ide? 😊 Len tak pre zaujímavosť. 😊

marianeta
31. aug 2020

V mojej práci sa soboty robia iba občas a zamestnávateľ dal na výber či to chceme preplatiť,alebo ako náhradné voľno.. Kto nemôže nejde, a kto si chce dať preplatiť má preplatene a kto nahr.volno má nahr.volno.. Zväčša ide taktiež o 4 max.6 hodín.. Tiež nie som z toho nijak nadšená ,ale na druhú stranu takéto obety nás šéf zohľadní v koncoročných odmenách..

c_est_la_vie
31. aug 2020

Ak o tom zamestnanci vedeli pred nastupom do zamestnania, maju to v zmluve, tak v prvom rade by som nechala moznost odrobit hodiny na baze dobrovolnosti. Ak sa nedohodnu / to nevykryju, povinne by som dopisala zamestnancov co vikendovu zmenu nemaju.
Nevyhovuje im to? Nech sa pozru do zmluvy, ak nepridu je to neospravedlndna absencia a mozu dostat vypoved. Pracovna zmluva je dohoda, oni ju nedodrziavaju, tak nech sa paci 🙂. Kebyze si takto vyskakuju v automobilke/ velkom retazci, tak im okolo zadku nikto behat nebude. A ja by som si pred druhou vlnou korony 6 krat rozmyslela, ci budem vymyslat a zostanem bez prace.

miriam11
31. aug 2020

Bola by som rada.

dizajnerka
31. aug 2020

Mne by to vadilo. Ak by som nemusela, v takej praci by som nezostala.