icon

Pracovali ste v kuchyni?

14. jún 2025

Prosim vas pracovali ste v kuchyni? Umyvanie a tak pomocne ..vraj to je velmi fyzicky narocne..pritom doma som na deti sama tocim sa ako vyvrtka nerobi mi provlem sa hybat a ze je problem aj s chbrticou chcem ist pracovat na 5 mesiacov sme dohodnuty 8 cka. Je yo fakt zle ine ako doma? Restike? Akoze kazdy ma plasí ale mna ti baví..

Strana
z2
avatar
lucia13022023
14. jún 2025

Je to iné. Aj keď variť milujem, v kuchyni ma to nebavilo a bola to náročná práca.

avatar
tairyx
14. jún 2025

Vyskúšaš a uvidíš.. mňa to bavilo, prešiel mi rýchlo čas v tej najväčšej špičke. Ľudia sme rôzni, čo jedného nebaví, v tom sa iný vyžíva, čo jednému nejde, v tom je druhý excelentný.. najlepšie zistíš keď si to vyskúšaš na vlastnej koži.

avatar
pribinak
14. jún 2025

Každý tá plaší ….vsak vyskúšaj a uvidis. Možno po týždni povieš dosť a možno sa naucis aj nejaké nove recepty a začneš lepšie variť

avatar
sszuzu8
14. jún 2025

Ono asi to nie je úplne prácou ako ľuďmi ktorí sú pri tebe a ktorí sú nad tebou. Práca ako taká ťa baviť môže. Ale keď bude niekto kto ťa bude naháňať a kritizovať a bude sprostý lebo stres naháňanie a treba rýchlo tak ta to prestane baviť

avatar
januska12323
14. jún 2025

No je rozdiel sa hýbať a dvíhať ťažké hrnce. Však skús a uvidíš.

avatar
saxana000
14. jún 2025

Ano robila 2 mesiace v lete ked som nemala.inu robotu..kratky dlhy 12ky v kuchyni bolo 52 stupnov. Chystala som salaty oblohy supala zemiaky cibulu cistila zeleninu zarabala dresingy umyvala biely a cierny riad popritom co kuchar potreboval priniest odniest podat zobriat postrazit k tomu dezerty sulance palavinky na zaver sa umyvala kuchyna.. je to naozaj nezaplatena robota ale chalani boli zlati a celkovo tam bola sranda. ked som si nasla pracu lepsiu odisla som ale nelutujem ani den lebo som odchadzala zase o nieco mudrejsia.

avatar
zuzinabila
14. jún 2025

Dcery takto brigadovali.ano,je to narocne fyzicky.vacsinou robis 10 alebo 12 hodin smenu. Nemozes si len tak sadnut ked sa ti zmysli🙂zavisi od tvojho veku a kondicie🙂

avatar
jana_eyre_2
14. jún 2025

Robila som to ako brigádu na strednej.. áno, je to náročné ale nič nezvládnuteľné - keď som to zvládala ako 18r pubertacka, tak to podľa mňa zrelá žena v pohode dá.. umývala som riady, supala zemiaky a podobne..

Ja aj teraz už s troma deťmi pracujem fyzicky (nie v kuchyni ale v logistike) - kvôli dobrému pracovnému casu.. je to náročné, narobím sa riadne, ale ja mám pocit dobre vykonanej práce a cvičenia. chodím skoro ráno, musím stihnúť všetko do určitého času a tak je tam aj časový stres, ale podľa mňa to je fajn, hoci niektorým ľuďom by to nevyhovovalo, ale kto je akčný a malo sedí tak to podľa mňa takým ľuďom vyhovuje.. takže riad sa podľa seba, nie čo hovoria druhí..

avatar
michaela329
14. jún 2025

Ja som odbrigadovala dve letá v závodnej jedálni so 700 a viac stravnikmi a síce som sa narobila ako blázon, ale dvadsaťročnej to ťažké nebolo. Skôr pozor, aby bol zamestnávateľ seriózny a nebývala si tam dlhšie za panbohzaplať.

avatar
martina87
14. jún 2025

Treba vzskusat ked sa ti nebude pacit lahko odides

avatar
tenerifka
14. jún 2025

Mam restauraciu. Je velky rozdiel pracovat niekde v zavodnej vyvarovni, alebo restike kde sa robi menu, a ine kde sa pracuje a - la carte. V tom prvom pripade tahas a umyvas tazke hrnce s velkym mnozstvom jedla. V tom druhom su to prace priamo v momente, kedy si klient jedlo objedna. Dopredu sa tiez vela veci nachysta, ale nie su to velke mnozstva, vacsiniu sa robi cerstve a ty ako pomocnicka budes najma obsluhovat umyvacku s taniermi a pribormi, a budes kucharova pomocna ruka, ak bude treba rychlo nieco nakrajat, pomiesat atd... . Po zaverecnej samozrejme treba vsetko nechat tip top.

avatar
luccija
14. jún 2025

Teplo, stres, hluk tak ako v každej kuchyni😉ale, keď je dobrá partia pôjde to

avatar
balerina2025
14. jún 2025

je to velmi narocna praca.

avatar
majka36912
14. jún 2025

Vzdy zalezi podnik od podniku. Robila som pomocnu v takych, kde to bolo sice fyzicky narocne, hlavne to nostop natahovanie sa s tazkymi vecami, ale ked to ma uz casom clovek ,,v rukach", tak mu to ide sup sup a ani nepostrehnes kedy a mas padla 🙂. A robila som aj v takom podniku, kde sa tahali 6 dni v tyzdni 13tky a majitel stale iba sluboval, ze najde este jednu pomocnu a skutek utek, nechal ma trapit sa takto par mesiacov az kym som sama neodisla, kvoli chrbatu, lebo byt denne prehnuta hodiny nad dresom s riadmi je na chrbat nevdacne.
Skusis a uvidis. Ja som az na tu poslednu skusenost tuto pracu robila rada.

autor
14. jún 2025
@tairyx

Vyskúšaš a uvidíš.. mňa to bavilo, prešiel mi rýchlo čas v tej najväčšej špičke. Ľudia sme rôzni, čo jedného nebaví, v tom sa iný vyžíva, čo jednému nejde, v tom je druhý excelentný.. najlepšie zistíš keď si to vyskúšaš na vlastnej koži.

@tairyx strasne lubim supat a ja by som aj 10vexier chcela aj mrkvu vsetko zemiaky len ma plasia ze chrbat..som utla taka ale ze dost. Tak ja rada umyvqm ah jestli nebudem mat dvihat vyslovene do vysky nrjake 8 kg veci tak nemam problem. Robila som v 50 stupnoch s tazsim kvetmi. Kde som aj odpadla. Ma zachranili mineralmi na svetle. Ale toto asi bude lepsie. Ako tie horucavy. Tak vydrsim dakujem baby 🙂 velmi snad to zmaknem je to vnutri . Len ci nebudem.dvihat 8 10 kilove veci ach to hadam nie. Inak mi nevadi stat doma bezne upratujem od 8 do 14 00 a ide mi cas a nadavam ako som ostala doma nato se musim po deti od roboty

autor
14. jún 2025
@jana_eyre_2

Robila som to ako brigádu na strednej.. áno, je to náročné ale nič nezvládnuteľné - keď som to zvládala ako 18r pubertacka, tak to podľa mňa zrelá žena v pohode dá.. umývala som riady, supala zemiaky a podobne..

Ja aj teraz už s troma deťmi pracujem fyzicky (nie v kuchyni ale v logistike) - kvôli dobrému pracovnému casu.. je to náročné, narobím sa riadne, ale ja mám pocit dobre vykonanej práce a cvičenia. chodím skoro ráno, musím stihnúť všetko do určitého času a tak je tam aj časový stres, ale podľa mňa to je fajn, hoci niektorým ľuďom by to nevyhovovalo, ale kto je akčný a malo sedí tak to podľa mňa takým ľuďom vyhovuje.. takže riad sa podľa seba, nie čo hovoria druhí..

@majka36912
@luccija
@balerina2025
@michaela329
@tenerifka
@jana_eyre_2 vy ste super riadit sa sebou aj tak spravím. . A dakujem aj vam co mate restiku ja idem do restiky. Len sa chcem.spytat ta restika ma velke tie hrnce ? Moc plus umyvacka vacsia tam sa krize kazia zohynanim? Lebo ze ta myčka je najhorsia je najhorsia? Mne to pride ze nie.

avatar
balerina2025
14. jún 2025

hrcne byvavvaju velke my sme mali tusim 50litrove to je tiha ti poviem

avatar
procrastique
14. jún 2025

Jedno leto som brigádovala v kolibe, jednej z najznámejších na svk, kde sa v tej dobe čakalo na stôl až von.
Mne to prišlo relatívne ok a dalo sa to zvládnuť, ale bola to makačka, určite z tých väčších čo som zažila.
Ráno nakrájať 50kg slaniny, potom ešte pár podobných činností a už to začalo. Striedali sme sa po dni, raz na " bielom riade" a raz na čiernom.
Biely bola makačka, lebo tanierov bolo nekonečno a umývačka večne plná/umývala a ešte sa triedil odpad do xy košov podľa toho čo kam kto chcel a zas ""tmavý riad/čierny rad" bol problém, že tie hrnce boli také veľké, že do jedného som vošla a kamarátka ma zakryla pokrievkou :D Proste giga hrnce a panvice a bolo toho vždy nekonečno :D

avatar
simonka1304
14. jún 2025

Robim v zavodnej kuchyni..500 obedov denne.
Nič strašné to neni..pre mna super robota.
Robola som aj vo fabrike a toto sa neda porovnat.

avatar
balerina2025
14. jún 2025
@simonka1304

Robim v zavodnej kuchyni..500 obedov denne.
Nič strašné to neni..pre mna super robota.
Robola som aj vo fabrike a toto sa neda porovnat.

@simonka1304 parada 500, to je riadna palka.

avatar
simonka1304
14. jún 2025
@balerina2025

@simonka1304 parada 500, to je riadna palka.

@balerina2025 mavali sme aj viac .ale uz to kleslo🙃

avatar
balerina2025
14. jún 2025
@simonka1304

@balerina2025 mavali sme aj viac .ale uz to kleslo🙃

@simonka1304 wauuuu

autor
14. jún 2025
@procrastique

Jedno leto som brigádovala v kolibe, jednej z najznámejších na svk, kde sa v tej dobe čakalo na stôl až von.
Mne to prišlo relatívne ok a dalo sa to zvládnuť, ale bola to makačka, určite z tých väčších čo som zažila.
Ráno nakrájať 50kg slaniny, potom ešte pár podobných činností a už to začalo. Striedali sme sa po dni, raz na " bielom riade" a raz na čiernom.
Biely bola makačka, lebo tanierov bolo nekonečno a umývačka večne plná/umývala a ešte sa triedil odpad do xy košov podľa toho čo kam kto chcel a zas ""tmavý riad/čierny rad" bol problém, že tie hrnce boli také veľké, že do jedného som vošla a kamarátka ma zakryla pokrievkou :D Proste giga hrnce a panvice a bolo toho vždy nekonečno :D

@procrastique jeej to som sa zasmiala haha umrem. No take velke su 🙂
To je mega no ja idem do mesta ale zas nie su tam rady ald maju dobre jedlo. 🙂 prezijem dakujem vam vsrekym ja to budem citat dalej ked napisete. Ja sa tesim na supanie asi som mimo ale js to lubim mna to bavi aj doma. Len som sa bala ci sa mi nepraskne chbrtica ozaj ..vlastne za pasom som bola ako decko 12ka ..mala som 17 boleli na nohy nehybala som sa. Takze lepsie ako za pasom .dakujem

autor
14. jún 2025
@balerina2025

hrcne byvavvaju velke my sme mali tusim 50litrove to je tiha ti poviem

@balerina2025 ze maju dva velke a to je cele. Podla vas to nebude velke ze? Asi aj stolov je tam asi 14 ..take primerane malemu mestu. Nejdem do Ba okresu zas kde je milion ludi. 🙂 nastastie

avatar
petraivet
14. jún 2025

Ja pracujem v jednej reštike už 3mesiac v kuchyni ale neviem si vynachváliť naozaj nie predtým som pracovala ako chyžná niekoľko rokov ale toto je pre mna tip top milujem tu robotu neskutočne moc niekedy idem na 5rano čo sa tak teším kolektív sme dobrý ja umývam bieli riad šaláty chystám palacinky dresing šupem zeleninu na druhy deň niekedy sa narobim a idem domou ako pes ale niekedy ani nie a ostávam dlhšie čo sa mi nechce ísť aj domou a to mam doma 3deti o ktoré sa straram naučila som sa tam kopec nových veci za ktoré som vďačná

autor
14. jún 2025
@petraivet

Ja pracujem v jednej reštike už 3mesiac v kuchyni ale neviem si vynachváliť naozaj nie predtým som pracovala ako chyžná niekoľko rokov ale toto je pre mna tip top milujem tu robotu neskutočne moc niekedy idem na 5rano čo sa tak teším kolektív sme dobrý ja umývam bieli riad šaláty chystám palacinky dresing šupem zeleninu na druhy deň niekedy sa narobim a idem domou ako pes ale niekedy ani nie a ostávam dlhšie čo sa mi nechce ísť aj domou a to mam doma 3deti o ktoré sa straram naučila som sa tam kopec nových veci za ktoré som vďačná

@petraivet jezisi to je pekne 🙂 , ja raea akoze unyvam aj vsetko aj cistim zametam supem jak dilo ja som taká. Tak mozno ma to bude bavit no bodaj by. Naucili ste sa to je hlavne. Zvykli si aj nohy asi.

avatar
maury
15. jún 2025

Podla toho koľkí ste v kuchyni. Keď je to hotelová kuchyňa a čas večere, kde je plná reštaurácia a ľudia čakajú na chody a si v kuchyni len ty a kuchár, tak je to masaker. Nevieš, čo máš skôr robiť. Nakladať jedlo, starať sa, aby neboli ofrkane taniere, špecifické požiadavky hostí, kvantum riadu, ktorý ani nestíhaš naložiť do mičky a každý z personálu ešte po tebe niečo chce. Mimo toho sa dalo, pokiaľ tam nie je jazyková bariéra.

avatar
abcabcada
15. jún 2025

Brigádovala som popri strednej a bolo to dobrou lekciou na to, aby som vyštudovala VŠ a mala motiváciu tak neskončiť.... ALE (!) je to veľmi potrebná práca a obdivujem ľudí, ktorí ju dokážu robiť... Držím vám palce

avatar
balerina2025
15. jún 2025

pocuj autorka

este raz- zavisi koko ludi denne tam chodi/resp vecer ci rano...
takisto kolko je pomocnych sil je na celu kuchynu, u nas pomahali aj cistit zem,iaky cibulu cesnak...
ci ma umyvacky riadu a ake su velke, kvalitne
u nas sa varilo vo velkych hrncoch, cca 200-300obedov, hrnce sa u nas myli rucne, nakolko 50l nedas do takej mycky. zeny sa namakali, tie co mali na starost riady jedalen ci riady v kuchyni. dost trpi chbrtica inac.
v lete sme tam mali vypek, neskutocne teplo, ale tak to je asi trocha aj logicke
je rozdiel ci ludia chodia naraz 11-13.00 napriklad cas obeda a dojdu vsetci naraz a je rozdiel ci mate otvorene celodenne a ludia chodia po ''jednom''

kuchyna - vela zavisi kolko neporiadku porobia aj kuchari, niekto naozaj zaspini vsetko mozne. zavisi od typu jedla co sa vari, ked sa pecie kura, mas spinave plechy ale ked robis plnene gule ci proste nieco kde zaspinis toho viac , tak logicky je toho viac.

avatar
balerina2025
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2