Pracovali ste v kuchyni?
Prosim vas pracovali ste v kuchyni? Umyvanie a tak pomocne ..vraj to je velmi fyzicky narocne..pritom doma som na deti sama tocim sa ako vyvrtka nerobi mi provlem sa hybat a ze je problem aj s chbrticou chcem ist pracovat na 5 mesiacov sme dohodnuty 8 cka. Je yo fakt zle ine ako doma? Restike? Akoze kazdy ma plasí ale mna ti baví..
ale ak sa jedna o nieco male, tak smelo do toho. mne tento typ prace istu dobu vyhovoval. preco nie.
My mega velke hrnce vobec nemame, sme mala restika a nevarime halusky😂. Ani horuco nie je, mame vetranie a popri tom riadne odvetravanie. Tieto industrialne umyvacky byvaju vo vyske trupu, takze sa netreba zohybat. Hlavne je zorganizovat si pracu, pytat sa, osvojit si system. Ak pracujes v tom, co ta bavi, je to uz od zaciatku polovica uspechu, a ak si sadnes s kolegami a dostanes dobry plat, tak je uspech zaruceny
14 stolov to je fajn.Tak, ale nohy a chrbtica budú trpieť, keď budeš celý deň na nohách.Ked bude robota čas ubehne rýchlo.Ja dom bola pár x pomôcť kamarátovi, keď otváral street food mňa to bavilo krájať zeleninu, salaty monotonna práca, kde som si mohla premýšľať nad čím chcem pre mňa to bol psychicky oddych.Ale teplo bolo šialené nebola tam klíma a ovetravanie nič moc
Ja pracujem v skolskej kuchyni. Dvihaju sa vrecia zemiakov, 15kg. Tie tak 5 alebo 6 do skrbabky. Hnrce mame obrovske 50litrov je standard a je tazky sam o sebe. Je to fyzicjt narocne a chrbat ma boli aj nohy a ruky. No clovek si zvykne, ked nema na vyber
My mega velke hrnce vobec nemame, sme mala restika a nevarime halusky😂. Ani horuco nie je, mame vetranie a popri tom riadne odvetravanie. Tieto industrialne umyvacky byvaju vo vyske trupu, takze sa netreba zohybat. Hlavne je zorganizovat si pracu, pytat sa, osvojit si system. Ak pracujes v tom, co ta bavi, je to uz od zaciatku polovica uspechu, a ak si sadnes s kolegami a dostanes dobry plat, tak je uspech zaruceny
@tenerifka nie je to velke. Ta restika len ma hnevaju tie hrnce. Tie najviac vraj maju dva velke. Neviem ake velke slahnut na ide.ale ved umyjem to snad to nrni nonstop ze ako pás. Viem ze budem stáť.. vela stáť. No skusime to 🙂
V špičke je to záhul. Stres, extrémna rýchlosť, ani jeden zbytočný pohyb. Fyzicky veľmi náročné. Psychicky sa to dá zvládnuť, ak je dobrý kolektív. Plat tiež nič moc. Takže je dôležité, či si smieš brať stravu aj domov. Lebo je nemysliteľné večer sa opäť postaviť ku sporáku. A finančne je to ako druhý plat.
V špičke je to záhul. Stres, extrémna rýchlosť, ani jeden zbytočný pohyb. Fyzicky veľmi náročné. Psychicky sa to dá zvládnuť, ak je dobrý kolektív. Plat tiež nič moc. Takže je dôležité, či si smieš brať stravu aj domov. Lebo je nemysliteľné večer sa opäť postaviť ku sporáku. A finančne je to ako druhý plat.
@andrea2667 idem za plat praveze je to zaplatené 7 hodiny nakoniec to je. ale dnes som stala na nohach v kuchyni a zvlakala stoly 6 hodin umyvala jak fretka riad a med som si sadla tak mi bolo zle. Potrebujem sa hybat. a nic mi neni. No ale ja som aj chuda dost a rychla tak mozno zato uvidim vekd zbadam mozno ujdem. Neviem či neni problem ak su ženy pevnejsie alebo chudsie. Ktora to má lepsie :/
Ja pracujem v skolskej kuchyni. Dvihaju sa vrecia zemiakov, 15kg. Tie tak 5 alebo 6 do skrbabky. Hnrce mame obrovske 50litrov je standard a je tazky sam o sebe. Je to fyzicjt narocne a chrbat ma boli aj nohy a ruky. No clovek si zvykne, ked nema na vyber
@pljanka prosim vas skrkabka je co? To nebudem supat rucne škrabkou? Co je to škrbabka daky pristroj :/
Je to stroj na skabanie zemiakov a korenovej zeleniny. Skrabkou ako doma, by si asi nezvladla osupat 130, niekedy 160, niekedy aj viac kil zemiakov aby sa mohli uz o 8:00 dat varit. Ale to mame v skolskej kuchyni, kde varime denne tych 460 obedov
Je to stroj na skabanie zemiakov a korenovej zeleniny. Skrabkou ako doma, by si asi nezvladla osupat 130, niekedy 160, niekedy aj viac kil zemiakov aby sa mohli uz o 8:00 dat varit. Ale to mame v skolskej kuchyni, kde varime denne tych 460 obedov
@pljanka uz som to pozerala áno taky stroj. Mavaju to. 🙂 dakujem neviem ci to maju uvidim.
V restike, kde je 14 stolov, nebudu mat ziadnu skrabku, budes asi supat rucne
V restike, kde je 14 stolov, nebudu mat ziadnu skrabku, budes asi supat rucne
@tenerifka asi ano rucne ..ale uvidim. A ja sa tesim aspon nemusim ziadny hnusny stroj zapinat a kontrolovat ..aj ked ten stroj neni drahy asi celkom sa daju kupit podnikatelovi to problem.nerobi..teda ak nieje extrem zgrlos
Zabera to miesto, ak kuchyña nie je velka, dalsi kram....
pocuj autorka
este raz- zavisi koko ludi denne tam chodi/resp vecer ci rano...
takisto kolko je pomocnych sil je na celu kuchynu, u nas pomahali aj cistit zem,iaky cibulu cesnak...
ci ma umyvacky riadu a ake su velke, kvalitne
u nas sa varilo vo velkych hrncoch, cca 200-300obedov, hrnce sa u nas myli rucne, nakolko 50l nedas do takej mycky. zeny sa namakali, tie co mali na starost riady jedalen ci riady v kuchyni. dost trpi chbrtica inac.
v lete sme tam mali vypek, neskutocne teplo, ale tak to je asi trocha aj logicke
je rozdiel ci ludia chodia naraz 11-13.00 napriklad cas obeda a dojdu vsetci naraz a je rozdiel ci mate otvorene celodenne a ludia chodia po ''jednom''
kuchyna - vela zavisi kolko neporiadku porobia aj kuchari, niekto naozaj zaspini vsetko mozne. zavisi od typu jedla co sa vari, ked sa pecie kura, mas spinave plechy ale ked robis plnene gule ci proste nieco kde zaspinis toho viac , tak logicky je toho viac.
@balerina2025 jaj ešteže toto už mám za sebou presne takto sa robilo vo veľkých vývarovňach ešte aj tiky,som začala mať ako dobre,že som odišla.
Podľa mňa bež,ale do reštaurácie nie do vývarovne ani hotela,keď bude dobrý kolektív zvládneš.
@balerina2025 jaj ešteže toto už mám za sebou presne takto sa robilo vo veľkých vývarovňach ešte aj tiky,som začala mať ako dobre,že som odišla.
@mackar3p tato praca nie je pre kazdeho.
Chcela som ísť, ale som rada, že som nešla. Nebola to typická reštika, ale taký väčší bufet pri jazere. Takže miesto v kuchyni som robila čašníčku. V tom teple by som fakt nevydržala. A potom som zase robila v kantíne, kde chodili študenti. Vydržala som tam len 7 hodín. Vďaka buzerantskej vedúcej. Takže vyskúšaj a uvidíš. Ja už by som do čisto ženského kolektívu neišla.

Ja som robila v kuchyni rok, a dorobila som sa ako otrok. Mňa práca však bavila, len kolektív bol problém.