icon

Pracovná cesta počas voľna. Kto platí stravu a ubytovanie?

5. sep 2025

Zamestnavatel ma chce poslat na pracovnu cestu do zahranicia, v zmluve o pracovnych cestach nic nemam. Navyse to zacina v den, kedy mam volno. Bola by som tam dva dni.
Nechcem tam ist, beriem si dovolenku dva dni a tie nasledujuce mam normalne volno. Pracovna cesta je stvrtok a piatok, ten stvrtok mam normalne volno a v pi/so/ne mam smeny 12 hodinove.
Pre istotu sa chcem spytat, je povinny preplatit ubytovanie a stravu? A ako by to bolo platene, ked mam ten stvrtok volno, teda by som tam bola vo svojom volne?

Strana
z2
autor
6. sep 2025
@sasenkas33

Idem odcestovať na dva týždne ,beriem si 10 pracovných dní dovolenky no medzi tými dvomi týždňami mi vychádzaju 2 dní voľno(víkend )tak mi tam zamestnávateľ dá pracovnú cestu..okrem toho že by som ho vysmiala tak by mal po mojom návrate výpoveď na stole.

@sasenkas33 Tak si tu jediná normálna, som ani nedufala, lebo tie hlody čo tu čítam.. 😅

senta_sofia
6. sep 2025

@anonym_autor ak to nemas v pracovnej zmluve a nevyplyva to z povahy tvojej prace, tak suhlas s vyslanim na pracovnu cestu podpisujes na cestovnom prikaze.

princezna_bosorka
6. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak Ona mi povedala, ze dostanem zaplatene 8 hodin, so stravou nevie ako to bude. Z povahy prace mi cesty nevyplyvaju.

@anonym_autor v tom pripade ta smie poslat na pracovnu cestu len s tvojim suhlasom. odmietni a hotovo.

vlado19822
7. sep 2025

@anonym_autor ja keď nesúhlasím na protest dám výpoveď ,ako si dospelá ? Nechceš ísť ? Tak povedz že nejdeš je demokracia a už uvidíš buď ťa nechá tak alebo ti dá výpoveď

bombrc
8. sep 2025
@sasenkas33

Idem odcestovať na dva týždne ,beriem si 10 pracovných dní dovolenky no medzi tými dvomi týždňami mi vychádzaju 2 dní voľno(víkend )tak mi tam zamestnávateľ dá pracovnú cestu..okrem toho že by som ho vysmiala tak by mal po mojom návrate výpoveď na stole.

@sasenkas33 Len to nie prosím.. Ako nahradí takého úžasného zamestnanca keby dáš výpoveď 🥺 Ty si jediná na svete ktorú potrebuje, tvoja výpoveď ho zruinuje!

sasenkas33
10. sep 2025
@bombrc

@sasenkas33 Len to nie prosím.. Ako nahradí takého úžasného zamestnanca keby dáš výpoveď 🥺 Ty si jediná na svete ktorú potrebuje, tvoja výpoveď ho zruinuje!

@bombrc niekto nepochopil? Absolútne nejde o to či som jediná alebo nie .. každý je nahraditelľny. V práci som vždy spoľahlivá ,zodpovedná a očakávam vzájomný rešpekt a férovosť od nadriadeného.Ak to tak nieje ,ďakujem neprosím.

Strana
z2