icon

Pracovná náplň čašníkov

7. jan 2021

Ahojte, pracuje niekto ako čašník? Ide o to, že sme si otvorili reštauráciu. Máme tam ,3 čašníčky a musím povedať teda, že podľa mňa sú úplne lenivé. Pôjdu preč a budeme hľadať nove. Neviem však, čo všetko môže byť zahrnuté v ich pracovnej náplni. Mame aj ubytovňu. Môžu mať v pracovnej zmluve zakotvené upratanie? Alebo umytie dlážky v reštaurácii? Tieto sa oháňajú, že budú robiť iba obsluhu. A keďže je situácia aká je, nemôžeme teraz platiť xy ľudí, pretože retauracia stagnuje a ledva sa naskrabe na výplaty.

Strana
z2
jankapepe
8. jan 2021

Fuha .... Ako zamestnávateľ si nastuduj zákonník práce lebo takto budú s tebou potom mávať stále. To že niekto spadá do 2ky triedy mu zakazuje umyť dlážku??? Veru nie 🙂

jankapepe
8. jan 2021

Odkiaľ ste? Hlásim sa do práce 🙂

melisssssa
9. jan 2021

Pred MD som pracovala ako prevádzkarka v bare s dosť veľkou rozlohou.. Mali sme upratovačku, ktorá umývala zem a WC každé ráno pred otvorením+raz za čas okná a podobne.. Personál si udrzoval poriadok za barom, čiže prach z policiek, dlzka za barom, stoly a pod bolo v ich pracovnej náplní.. Ak vypadla upratovačka a robili jej prácu mali to zaplatené.. Záleží podľa mňa aj o aký priestor na upratovanie sa jedna.. Ak má upratovačka prácu na 2 hodiny, čo bolo v našom prípade, tak ten čašník by to po 12hod.zmene zadarmo nerobil..

simonah73
10. jan 2021

Wau, tak u Vas by som teda nechcela pracovat, spravit z casnika upratovacku. tu mas co moze mat casnik v popise prace, najdes tam aj ine pozicie. a upratovanie sa da vyriesit aj dohodou nejakej pani, ktora ma inu pracu a chce si privyrobit napr a zaplatis jej len tolko, kolko odrobi, nemusis jej davat hned mesacny plat. alebo sprav hned z kuchara aj casnika a upratovacku a usetris, ale potom sa nediv, ze sa Ti to tam bude striedat ako na beziacom pase. ak prijmes casnika, ktory ma na to patricne vzdelanie, tak urcite sa neucil to ako ustielat postele na ubytovni alebo umyvat zachody, ci podlahu. predpokladam, ze to vsetko este aj za minimalnu mzdu. https://www.pozicie.sk/cestovny-ruch-gastro-hot...

autor
10. jan 2021

Ďakujem všetkým za názory a rady. Už sme to vyriešili. 🙂

terkaa009
11. aug 2021

Pracujem ako čašníčka. Mojou úlohou je usadzat hostí, obsluhovať, umývať WC, bar, vstupnú halu, jedálne, niekedy izby, keď nieje čas naberať jedlá a sebe obed naberám ja.. Všetko za jeden plat 😉🙂

zimajetu
Odpoveď bola odstránená
zimajetu
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2