Pracovná pozícia s variabilnou zložkou mzdy
Ahojte našla som ponuku práce ktorá ma oslovila. Po prečítaní inzerátu som však zistila že fixna časť mzdy je v čistom skoro minimálka. Ostatok je variabilná zložka ktorá sa získava za predaje. Ako tieto pozície fungujú v praxi? Máte niekto skúsenosť že by ste boli v práci takto odmeňovaní? Oplatí sa to? Ďalej v inzeráte nie je písané o predaji nič ale pomoci zákazníkom a potom k tej mzde je napísané toto. Neviem čo si myslieť.
no takto čoho sa týka pracovná pozícia? telekomunikačna firma alebo poistovna alebo ako? napr Orange koľko internetu predáš/telefonov a pod... tak z toho musíš spĺňať počty inak nedostaneš variabilnú zložku tak isto poisťovne neuzavrieš určitý počet dobrých poistiek tak nemáš variabilnú zložku... konkretizuj pracovnú pozíciu...
@mimaapeto áno presne Orange.
no takto čoho sa týka pracovná pozícia? telekomunikačna firma alebo poistovna alebo ako? napr Orange koľko internetu predáš/telefonov a pod... tak z toho musíš spĺňať počty inak nedostaneš variabilnú zložku tak isto poisťovne neuzavrieš určitý počet dobrých poistiek tak nemáš variabilnú zložku... konkretizuj pracovnú pozíciu...
@mimaapeto a máš s týmto skúsenosť? Je náročné dosiahnuť tu variabilnú zložku mzdy? Začínam si myslieť že napríklad pri tej najvyššej bude látka nastavená tak vysoko že ju vlastne nezíska takmer nik. Ale možno sa mýlim.
@mimaapeto a máš s týmto skúsenosť? Je náročné dosiahnuť tu variabilnú zložku mzdy? Začínam si myslieť že napríklad pri tej najvyššej bude látka nastavená tak vysoko že ju vlastne nezíska takmer nik. Ale možno sa mýlim.
@anonym_autor pracovala som v poistovni... a teda v telekomunikáciách kde je ten trh už presiaknutý rôznymi ponukami by bol problém dosiahnuť príplatok.... neviem koľko ks paušálov, internetov, prenosov čísla treba dosiahnuť,,, obvolávať klientov aby si ich dostala na pobočku a dokázala im ten produkt predať.. musíš byť výrečná... takže musíš vedieť dobre obkecať aj to s čím možno aj ty sama nesúhlasíš... priprav sa na reklamácie od nahnevaných zákazníkov... či už zato že im nejde net alebo prečo je faktúra taká a taká... no je to práca s ľuďmi a ide hlavne o tvoje vystupovanie a vyžarovanie aj na pohovore... a jazyky bývajú tiež dôležite...
Súhlasím s príspevkom vyššie ešte by som pridala, že dnes, keď všetko vybavíš cez internet na predajné miesta chodí minimum ľudí, čiže dostať ich tam napr. telefonickým pozvaním je problém. Splniť plány určite nie je jednoduché
Ukážka zákazníka na pobočke iného operátora tu bola prednedávnom, rozčúlený, že platí veľa, nevie za čo, lebo mu zmluvu ani neprečítali ....tak na to chce naozaj pevné nervy
Mám variabilnú zložku mzdy, ktorá je závislá od stanovených KPIs na daný mesiac. Keď ich dosiahnem, mám plnú variabilku, ak iba čiastočne, mám variabilku alikvótne krátenú.
@anonym_autor všetko závisí aj od kpi aké máš nastavené. Ja som teraz pred materskou pracovala v call centre a na začiatku bolo iné hodnotenie ako po dlhšom čase. Naša supervízorka hodnotila aj speak čo znamená kolko sme prehovorili za hodinu . Ale dá sa zarobiť slušné vario všetko závisí od tvojej šikovnosti
@anonym_autor ak máš žalúdok seniorovi s tlačítkovým telefónom predať paušál s veľkým balíkom dát, tomu čo nevie čítať/písať SMS predať balíček neobmedzených SMS alebo doplnkový balíček volania svet mimo EÚ ak povie že chce volať deťom do Česka a potom spokojne spávať ako si zarobila na bonusoch tak choď do toho
@anonym_autor ak máš žalúdok seniorovi s tlačítkovým telefónom predať paušál s veľkým balíkom dát, tomu čo nevie čítať/písať SMS predať balíček neobmedzených SMS alebo doplnkový balíček volania svet mimo EÚ ak povie že chce volať deťom do Česka a potom spokojne spávať ako si zarobila na bonusoch tak choď do toho
@anonym_3897d6 preboha to nie😥 to by som radšej o tie prémie prišla. No dámy neviem či ste ma potešili alebo úplne zhrozili
@anonym_autor
mala som to tiez tak. robila som v poistovni a v Orangei (linka pre zakaznikov)- za mna to bolo take... musis mat disciplinu.
mesacna variablina zlozka spocivala v kvalite (nahodne vybrate 3 hovory) a
v kvantite (pocet hovorov a doba ako dlho som bola na prestavke).
v poistovni zacali spekulovat casom a chceli po nas aj predaj poistiek- ja som nechcela. mne sa to priecilo. lebo som vedela prilis vela. svedomie by mi to nedovolilo.
Pozri sa môžeš sa nato pozrieť ako na príležitosť. Ak je to niečo čo by ta bavilo a nutne tie peniaze nepotrebuješ, tak chod do toho. Podla mna sa tam super vieš naučit a jasné treba si to odmakať. Sú produkty ktoré sa predávajú ťažko, ale vedieť predávať a robiť obchod sú najlepšie platené joby ak si dobrá. Poznám ľudí čo robia sales z domu a zarábajú 6000 eur plus a tiež je tam väčšina variabilná zložka. Len je rozdiel či oslovuješ zákazníkov čo majú zaujem, alebo náhodným ľudom voláš, to druhé je oveľa ťažšie.