icon

Pracovné možnosti vo Švajčiarsku len s angličtinou

anahovlka
5. nov 2025

Ahojte, s priateľom by sme chceli po mojom ukončení strednej skoly odísť do sveta na minimálne 3 roky. Chcem sa opýtať na nejaké rady. Po ukončení štúdia mam znalosť angličtiny C1 + štátnice z administratívy a korenšpondencid
všeobecnosti mam obchodnú bilingvalnu akadémiu. Priateľ aktuálne pracuje v Nemecku ako zvárač a ovláda ju skvelo. Chcela by som tam skôr pracovať v administratíve a keď uz tak ako upratovačka . Je tu niekto kto bol alebo aktuálne je vo Švedsku ? Nejaké typy alebo poprípade pomoc s tým či sa tam da realne pre mna najst práca keď neviem po nemecky?

anonym_01b5f5
5. nov 2025

Tak Svedsko ci Svajciarsko?

anahovlka
autor
5. nov 2025
@anonym_01b5f5

Tak Svedsko ci Svajciarsko?

@anonym_01b5f5 pardon *ŠVAJČIARSKO

zuzanita1609
5. nov 2025

Asi by vedel viac povedať o Švajčiarsku pán tundra. Ale rušiť ho nebudem z tej krásnej krajiny 😉.

tundra
5. nov 2025

@anahovlka ked nastupis k niekomu,kto nemcinu ovlada,nevidim problem.Problem je dostat sa niekde,bez znalosti jazyka.Manzelka,ked sem prisla,nevedela rec vôbec,bol celkom problem najst pracu.Ked sme nasli,tak za uplne mizerne prachy.
Pracovala na sebe,chodila na kurzy,dnes hovori velmi slusne.Zaciatok, bude tazky...

tundra
5. nov 2025
@zuzanita1609

Asi by vedel viac povedať o Švajčiarsku pán tundra. Ale rušiť ho nebudem z tej krásnej krajiny 😉.

@zuzanita1609 ahoj,ty nerusis,mozes napisat kedykolvek😉

anonym_691ee3
5. nov 2025

Vo Svajci robi jedna zena, ktoru tak okrajovo poznam, operku. Vie len dokonale po anglicky. Mala gympel, vysoku pedagogicku nedokoncila. Ale ona operku robila kade tade a ma odvsadial velmi dobre odporucania. A robi vo fakt prachatej rodine.

zuzanita1609
5. nov 2025
@tundra

@zuzanita1609 ahoj,ty nerusis,mozes napisat kedykolvek😉

@tundra ooo, ďakujem 😊.

enmery
5. nov 2025

Prácu si nájdeš. Ale určite nie odbornú. Napr IT pracujú len s anglinou. Ale su rodiny,ktoré hľadajú aupair s angličtinou, hoteli chyžné, čašníčky. A verím to, ze ani nie do polroku budeš hovoriť plynule nemecky a rozumieť švajčiarskej nemčine. Stavbári tu idú na dračku. Ste mladí, takže smelo do toho.

kitycat
5. nov 2025

Uprimne, ak mas znalost anglictiny, tak hladat pracu upratovacky je fakt pod uroven, tam sa jazyk nenaucis...Svajc celkovo je narocna krajina na uplatnenie

enmery
5. nov 2025
@kitycat

Uprimne, ak mas znalost anglictiny, tak hladat pracu upratovacky je fakt pod uroven, tam sa jazyk nenaucis...Svajc celkovo je narocna krajina na uplatnenie

@kitycat Uplatní, ak chce, vypracuje sa veľmi rýchlo. Plys bude mat skvelú skúsenosť do života.

enmery
5. nov 2025
@kitycat

@kitycat Žiadna poctivá práca nie je pod úroveň. Len tak pre info.

rika44
Autor odpoveď zmazal
zuzanita1609
5. nov 2025

Ináč,tiež som pracovala ako chyžná a hostí som skoro nevidela,len nechali buď na stole,či nočnom stolíku nejaký peniaz a poďakovanie na papieriku vo všetkých svetových jazykoch,od ruštiny dakedy po japončinu, čínštinu 🤭. Ako chyžná,som málokedy videla ubytovaných a ako chyžná som si hneď urobila odhad,z ktorej krajiny asi boli 🤭. Naj hnus bol po mladých ľudoch, mužoch (nie najtriezvejších zo západných krajín,)ako Nemecko, Belgicko,Anglicko,som sa čudovala 😁.

enmery
5. nov 2025

No Svajc nie je SK, tu máš 5- hviezdickovych hotelov ako huby po daždi. A ver mi, ze tam ani len chyznu nevezmu bez angličtiny, pretože to navštevujú fakt zvučné mena a často chyžná a recepcia su prvé osoby kontaktu. A keď niekto vidi, ze si šikovná, vieš sa aj z "pozície pod uroveň" dostať pokojne na vrchol.

rika44
Autor odpoveď zmazal
anonym_707f44
5. nov 2025
@anonym_691ee3

Vo Svajci robi jedna zena, ktoru tak okrajovo poznam, operku. Vie len dokonale po anglicky. Mala gympel, vysoku pedagogicku nedokoncila. Ale ona operku robila kade tade a ma odvsadial velmi dobre odporucania. A robi vo fakt prachatej rodine.

@anonym_691ee3 operka je čo prosím?

enmery
5. nov 2025
@anonym_707f44

@anonym_691ee3 operka je čo prosím?

@anonym_707f44 Starostlivosť o deti v rodine.

anonym_707f44
5. nov 2025
@enmery

@anonym_707f44 Starostlivosť o deti v rodine.

@enmery takže au-pair?

enmery
5. nov 2025
@anonym_707f44

@enmery takže au-pair?

@anonym_707f44 Áno.

vilma7
5. nov 2025

Žijem vo Švajčiarsku 18 rokov a áno, je tu vela firiem kde sa komunikuje alebo pracuje hlavne v jazyku anglickom, ale nemecký je potrebný tiež.
Na najrýchlejšie naučenie je aupair, ale aj pôjdeš do anglický hovoriacej rodiny, tak to ti veľmi nepomôže. Alebo sa nahlásiť na intenzívne kurzy a drviť a zatial vás moze živiť priateľ. Investovať do jazyka sa určite oplatí...alebo sa začni učiť uz teraz ked vieš, že sem chceš prísť.

anonym_c39461
5. nov 2025
@vilma7

Žijem vo Švajčiarsku 18 rokov a áno, je tu vela firiem kde sa komunikuje alebo pracuje hlavne v jazyku anglickom, ale nemecký je potrebný tiež.
Na najrýchlejšie naučenie je aupair, ale aj pôjdeš do anglický hovoriacej rodiny, tak to ti veľmi nepomôže. Alebo sa nahlásiť na intenzívne kurzy a drviť a zatial vás moze živiť priateľ. Investovať do jazyka sa určite oplatí...alebo sa začni učiť uz teraz ked vieš, že sem chceš prísť.

@vilma7
Moj syn robi roky vo Svajciarsku po nemecky nevie, ale korporat ho zamestnal lebo okrem jeho qualifikacie je C2 proficient.

kitycat
5. nov 2025
@rika44
Odpoveď bola zmazaná

@rika44 lenze ona nespomina chyznu ale upratovacku. Chyznu som robila aj ja

vilma7
5. nov 2025
@anonym_c39461

@vilma7
Moj syn robi roky vo Svajciarsku po nemecky nevie, ale korporat ho zamestnal lebo okrem jeho qualifikacie je C2 proficient.

@anonym_c39461 tak stačí si aktuálne popozerať inzerátu, skoro všade vyžadujú aj nemčinu...niektoré zamestnaní aj bez, ale znalosť je určite výhodou...A tiez je rozdiel co bolo a kde sme aktuálne. Voľakedy aj ku nám vzali aj so slabou znalosťou jazyka a bez špecifického vzdelania, dnes chcú len so vzdelaním. Bez nie je šanca pomaly ani ako výpomoc.

zelenykvet
7. nov 2025

@anahovlka poznam jednu, bez ceknutia slova nemecky, staci anglictina, nech sa paci farma, pripadne financny sektor.