Pracovné ponuky pre lekárku cez úrad práce
Som lekarka so specializaciou. Po RD sa neplanujem vratit do povodneho zamestnania - vypoved dohodou a pojdem sa zaevidovat na urad prace. Chcem sa opytat ci ma moze ÚP poslat na pohovor do najblizsej nemocnice, kde vsak moj odbor nie je a ani ho nepotrebuju? Cize napr.som lekar so specializaciou v nuklearnej medicine a oni hladaju internistu? Vo vzdialenych nemocniciach moj odbor je, ale su cca 70km od bydliska a tolko kvoli dietatu cestovat nemozem a nechcem. Pripadne ma este zaujima, ked ma clovek taku uzku kvalifikaciu, ake prace zvykne ÚP ponukat? Hladi sa na kvalifikaciu vobec, ci ma mozu poslat na pohovor napr.aj do potravin alebo do nejakej firmy robit kancelarsku pracu? Dakujem
najskor posielaju podla vystudovaneho odboru, cize ak si lekar, poslu ta na vsetky volne pracovne miesta lekara. Ak sa napr. ani po roku nezamestnas, ano, mozu ta posielat na volne pracovne miesta, kde nie je potrebná vysoka škola
Pri registracii vyplnas o ake pracovne miesta mas zaujem. Mna nikdy nikam neposlali, jedno miesto mi len dali do pozornosti. Nie som humanny lekar (ale nehumanny😅), konkretne pre moju profesiu nebola nikdy ponuka
Ja nechápem tvoju otázku. Co vlastne chceš robiť? Lekárka už nechceš byt, alebo čoho sa vlastne bojíš?
Aby si mohla byt na urade prace, musis nosit potvrdenia o hladani prace
Kde mas v plane zhanat pracu?
Napíšem trochu viac - aj pôjdeš na úrad práce, budeš sa evidovať v evidencii uchádzačov o zamestnanie. V rámci evidencie podpisuješ aj súhlas podmienkami. Medzi nimi je napríklad to, že si aktívne hľadáš prácu, že ideš na pohovor, na ktorý ťa pošle úrad a ak ťa prijmú, tak nastúpiš. Ak by si tak neurobila, vyradia ťa z evidencie na 6 mesiacov.
Nemám skúsenosť s tým, ako sa postavia k tomu, že si lekárka ale nechceš pracovať ako lekárka. Či to budú akceptovať alebo nie. Otázka je - keďže tvoja povinnosť v evidencii je o.i. aj aktívne hľadanie práce - čo chceš ísť robiť? Máš plán, kam sa chceš profesne presmerovať? Ak áno, tak možno úrad práce ani nebudeš musieť riešiť a po skončení RD sa rovno presmeruješ na novú profesiu.
Ja som uz rok na urade a este ma nikde neposlali. A asi 3x mi kazala nech donesiem mail ze som si niekde posielala ziadost. Nemaju ma kde posielat kedze administrativne pozicie nemaju vobec ziadne na urade zverejnene.
lekarka by mohla vediet, ze vypoved dohodou neexistuje
Moja skusenost- pri evidencii vyplnas dost podrobne svoje vzdelanie a rovnako podrobne, O AKU PRACU mas zaujem, ci mas deti, ako stare, aka pracovna doba ti vyhovuje, kolko km si ochotna do prace dochadzat. urcite ta nikto nebude posielat do prace vzdialenej 70 km, ak mas male dieta. ja som evidovana 3 mes., mam VS vzdelanie 3 stupna, este mi ziadnu pracu neponukli, neposlali ma na ziaden pohovor. mne to vsak pri evidencii pracovnicka aj povedala, ze UPSVaR disponuje ponukami manualnych pozicii a VS vzdelanym ludom nebudu ponukat pracu zvaraca, alebo upratovacky, alebo ta ako matku neposlu cez agenturu robit opatrovatelku do AT.
@matkahelka právaže som tu na MK viac krát čítala, že osamelú matku s deťmi poslali na pohovor na zmeny vrátane nočných a víkendov, že poslali matku s malými deťmi do mesta vzdialeného 60 km, že poslali VŠ vzdelanú ženu s praxou, kde je potrebná VŠ na pohovor do Tesca a podobne. Takže síce ako píšeš, uchádzač o evidenciu píše veľa o vzdelaní, praxi a očakávanej práci. Ale nájdu sa konkrétne úrady a pracovníčky, ktoré toto úplne ignorujú.
@matkahelka velmi podobne som to mala aj ja, mala som vsak velmi fajn sprostredkovatelku. Za cely cas ma nikam neposlala, povedala, ze s VS mi poziciu kucharky nukat nebude plus to bolo v obdobi lockdownov, ked vsetko stalo. Viem vsak, ze zeny sem pisali, ze ich aj s VS posielali za pas a ze nehladeli ani na deti, ani na vzdialenost, zrejme zavisi od toho, na koho na UP natrafis.
@liz_lemon vôbec si nemyslím, že lekár musí vedieť, že výpoveď dohodou neexistuje. Respektíve takto - každý by mal mať o.i. všeobecný právny rozhľad čo sa týka pracovného práva. Na druhej strane to tak nie je. A tu nevidím rozdiel v tom, že je niekto lekár alebo predavačka. Tak ako si zákon neprečíta predavačka, rovnako si ho neprečíta ani lekár.
@mandzula
@melanta dievcata, ja tomu skor neverim, ako verim. na MK sa toho popise kadeco.v realite to funguje tak, ze nejaka premotivovana pracovnicka UPSVaR by sice mohla lekarku poslat do automobilky za pas, ale ak ta lekarka taku pracu odmietne, nemozu ju vyradit z evidencie, pretoze ta praca je uplne mimo toho, o aku ma ona zaujem. mne hned pri evidencii pracovnicka povedala, ze predpoklada, ze som nezamestnana dobrovolne, pretoze so svojim vzdelanim a praxou by som si pracu nasla. prikyvla som. oni tam nie su retardovane, vidia v systeme, ci je to "chronicky uchadzac", alebo je to niekto, kto je evidovany 1x v zivote, kto prave skoncil trebars RD a riesi bud dieta, alebo pracovne vytazeneho parnera, alebo si hlada pracu, aka mu popri dietati bude vyhovovat. oni sa tie pracovnicky aj uplne inak bavia so mnou a uplne inak s nejakymi asocialmi, co su 3/4 zivota evidovani.
@matkahelka ano, tazko povedat, ako sa hovori, predavala som kupene, sprostredkovane. Netusim, ake maju interne predpisy na tuto konktetnu vec.
Volne pracovne miesto sa ponuka s prihliadnutim na pozadovanu prosefiu, vzdelanie a zdravotny stav, podla toho co nosis na pot rdeniach o hladani zamestnania...ak je niekto dlhodobo nezamestnany tak aj ked ma VS a zamestnnavatel ponuka pracu pre MaT tak nie je problem lebo jeho poziadavku splnas a tene sa rok nedari najst pracu ako preferujes tak niekde bude problem. Dieta ma.aj otca tak zalezi ako pracuje on ci ozaj nie je mozne aby pomahal s dietatom aj on co sa zanasania a vyzdvihovania zo skolky tyka.
Dakujem. Ok. Tusila som, ze na pozicie lekara ma asi budu posielat. Ako internista by som vsak bola v pozicii absolventa a nic by zo mna v takej zodpovednej praci ale nemali. Samozrejme za cas asi ano, ale pracovala som vo svojom odbore 10 rokov a zmenit ho urcite nechcem. Skusila by som mozno na cas uplne ine zamestnanie. Chcela som sa len opytat na nieco, s cim skusenost vobec nemam. Casom by som si chcela otvorit vlastnu prax, ale ako pisem, chce to cas a trochu kludu, mozno zatial ciast.uvazok niekde, kde sa zabehnem rychlejsie ako napr.na internej ambulancii. Dovody pre uspokojenie nespokojnych👉 stahovanie, prerabanie, male dieta, casta absencia partnera. Hadam staci. A ospravedlnujem sa za neznalost. Mala som na mysli ukoncenie prac.pomeru dohodou. Nemam s tymto pojmami nastastie skusenost. Na fakulte nas take neucili. A na pasivne- agresivne utoky na lekarov (samozrejme nikdy nie zoci-voci) som uz v tejto nasej gubernii zvyknuta. Nie, lekari nevedia vsetko, ale celozivotne vzdelavanie mame v zakone, tak dostudujem🙂Este raz dakujem za vase skusenosti.
rovno povedz na ÚP aké máš dôvody, aby Ťa neposielali na iné miesta o aké máš záujem, sú tam rôzne typy ľudí ale toto snáď pochopia, lebo naozaj Ťa budú posielať na akékoľvek miesto lekára
Hlavne v dotazníku, ktorý vypisuješ uveď, ze hľadáš pracu max do 10km v okolí. Ďalej ta poslať nemôžu, ak uvediem kilometre, do koľkých si ochotná dochádzať za prácou.

Viem ze uplne mimo odbor napr. do potravin ta poslat nemozu. Ale do nemocnic, ambulancii ta budu posielat.