Pracovné príležitosti pre tehotné absolventky
Dobrý deň, nevie mi niekto poradiť či by ma niekde prijali do zamestnania, ak som v 5. mesiaci tehotenstva, mám 18 rokov a práve som zmaturovala na obchodnej akadémii alebo mám ísť na úrad práce? Ako to chodí, vraj som do septembra ešte študent mi hovorili v škole tak sa vraj ešte nepotrebujem evidovať na úrade práce. Som bez príjmu tak si potrebujem nejako privyrobiť. Ďakujem
V tejto chvíli si nezamestnateľná...
@jennifer6363 Píšeš, že si potrebuješ nejako privyrobiť, tak to je asi to správne slovo, lebo inú prácu, než brigádu na leto, asi v tvojom stave nezoženieš. Aj to asi len ťažko, lebo je kopa iných záujemcov o brigádu, čo dieťa nečakajú. Sorry, zrejme ťa odpovede v tejto diskusii nepotešia, ale to je realita.
@jennifer6363 uplne na rovinu sa ta opytam. Otec dietata trba aj dieta zabezpeci? Ci preco sk potrebujes 18rocna, v 5m tehotenstva privyrabat?
Zachvilu ti brucho riadne podrastie a uz to bude narocne aj brigada
Ak by si si nasla pracu/platila nemocenske, budes mat narok na matersku..ale ak nemas nikoho znameho, kto by ta zamestnal, tazko ta niekde zoberu
aj ako brigáda je pomaly problém. v Mt viem o firme ktorá berie brigádnikov vo veľkom , len ty si jednak ďaleko a potom je to dosť náročná práca - fyzicky.
Ak by si si nasla pracu/platila nemocenske, budes mat narok na matersku..ale ak nemas nikoho znameho, kto by ta zamestnal, tazko ta niekde zoberu
@sisa_s ako to funguje s tým nemocenským? Od známych som počula vraj potrebujem si to platiť necelý rok aby som mala nárok na materskú lenže mne to uz nevychádza pretože už som v 5. mesiaci
Chod sa zaregistrovat na UP, aby za teba ZP platil stat. Das im kopiu tehotenskej knizky, ak bude potrebne, na vyberka ta uz nebudu pozyvat a nebudu ziadat dokladovanie hladania si zamestnania. Skus maximalne nieco z domu, na dohodu, nejake call centrum na 2-3 mesiace.
@sisa_s ako to funguje s tým nemocenským? Od známych som počula vraj potrebujem si to platiť necelý rok aby som mala nárok na materskú lenže mne to uz nevychádza pretože už som v 5. mesiaci
@jennifer6363 v case porodu staci, aby si mala aktivne nemocenske poistenie a do 270dni (co je podmienka na materske) by sa ti malo ratat aj studium
skus si najst pracu ako zaskok aj ked len na tyzden dva, mozno na nejakej recepcii bude chciet ist pani na dovolenku, mozno... Ked dva tyzdne skoncia, hod sa hned na PN, v Tvojom stave by to nemal byt problem a budes poberat sice len malicke symbolicke cosi az to nastupu na matersku, ale lepsie ako nic ... Alebo skus roznasat letaky, i ked financne Ta to asi fakt nespasi, je to len malicke prilepsenie...
I ked pracu uz asi nenajdes a bohvieako si neprilepsis chod sa hned opytat na socialnu poistovnu, ako by si si vedela zabezpecit vyssi rodicovsky prispevok, lepsie 3 roky poberat 473,30 eur nez 351,80 €. Mozno bude stacit za par eur doplatit par dni dobrovolneho poistenia a vyjde Ti ten vyssi. A aj matersku by Ti potom doplatili minimalne do tejto vysky. Ak by Ti teda na urade nevedeli nalebo nechceli poradit /lebo take pozname.../ , tak Jozef Minál píše knihy o materskej, ak je tam nejaká šanca, tak by Ti vedel poradiť https://www.relia.sk/pristupy.aspx , len by si si za radu musela stovku zaplatiť, tak skus najskor tu tetusku na urade, mozno Ti bude vediet povedat aj ona...

@jennifer6363 budem úplne úprimná, je takmer bez šance aby ťa ktokoľvek tehotnú zamestnal. Akože na čo im bude niekto, koho ledva zaučia a už odíde? 🙂