Pracujem za troch a mám jeden plat
ahojte prosim vas aj vy v praci zazivate alebo ste zazili ze vam nalozili kopec prace ktora sa proste nedala stihat spravit?..ja aktualne pracujem v praci za troch, cize robotu co bezne robia traja ludia musim stihat sama. za jeden plat samozrejme, tym ze to niekedy nestiham a mam zakazane brat nadcasy tak sa stalo ze som spravila dost velke pochybenie a vcera sa na mna zniesli zo strany nadriadenych hromy blesky..a vysvetlovanie ze vsak robim pracu za troch ze som tiez len clovek a je toho vela neobstalo..lebo vsak ini stihaju, v inych firmach..tak sa pytam ci aj vy to takto mate
Máš tie práce navyše v pracovnej náplni? Bola si na ne riadne zaškolená?
a este podotykam ze od januara mi ma pribudnut dalsia agenda takze robit budem za styroch samozrejme platove podmienky sa mi nemenia
@anonym_autor zmen pracu alebo aj tak pojdes na dlhu pnku z vyhorenia,stoji ti to za to???Mas plat aspon 2000 v hrubom??
@anonym_autor nie, nikdy som nenechala sebou zametať. Vždy som si stala pevne za svojim a asertívne som dokázala odmietnuť, keď bolo niečoho príliš, slušne som šla za šéfom, nech deleguje niečo iným. Ale pre mňa je moja psychická pohoda a zdravie prvoradé. Nikdy s tým nemal nik problém mi vyhovieť, lenže keď som toto riešila, tak som pozbierala všetko sebavedomie sveta, aby sa ma nesnažili zastrašiť.
Žijem s vedomím, že zdravá a v pohode si prácu nájdem raz dva, naproti tomu vyhoretá s výpoveďou kvôli chybám a mŕtvym pohľadom to pôjde ťažko.
Naložia ti len toľko koľko dovolíš. Keby si to proste nerobila zamestnali by ďalšieho človeka.
Nechaj sa zodrat, vsak co by ti nenalozili pracu aj za 6tich, ked nechas na sebe orat...
@anonym_autor zmen pracu alebo aj tak pojdes na dlhu pnku z vyhorenia,stoji ti to za to???Mas plat aspon 2000 v hrubom??
@anonym_4fde5e v hrubo mam 1100
mne to bolo prezentovane najskor ze je to docasne, ze prijmu ludi, potom uz ale zrazu nic z toho a a takto robim od marca..a teraz som urobila velky kiks, riesilo sa to az na vedení, zavolali si ma na kobercek a vsetko som im od srdca povedala netusim co bude teraz somnou vramci firmy ale bola som dost priama takze je mozne ze ma aj vyrazia
hladaj inu pracu
mne to bolo prezentovane najskor ze je to docasne, ze prijmu ludi, potom uz ale zrazu nic z toho a a takto robim od marca..a teraz som urobila velky kiks, riesilo sa to az na vedení, zavolali si ma na kobercek a vsetko som im od srdca povedala netusim co bude teraz somnou vramci firmy ale bola som dost priama takze je mozne ze ma aj vyrazia
@anonym_autor tak to by si mala potom otvorit sampanske a oslavovat,za taky maly plat si tam uz davno nemala byt,a obzvlast po takom pridani prace a nikoho neprijali.Hnusne ta oklamali,aby si bola ticho,suchala nohami a robila.
@anonym_autor ja nie ale presne toto sa stalo v praci u mojho otca…kopec ludi prepustili a oni musia robit aj ich robotu, samozrejme plat nezvysili. Je mi tazko pozerat sa na otca aky je vytazeny a nie dostatocne zaplateny, takze vzdy mu hovorim, ze ja by som uz davno odisla z takej prace. To plati aj na tvoju situaciu.
Ano, ja tak robim, ale ja si idem po povysenie, kazdy mesiac mam 3nasobnu produktivitu oproti kolegom, pri povyseni je potrebne preukazat, ze mi ho nedavaju len tak. Bonusy za tento rok mam iste. Nanajvys ja som bola vzdy zvyknuta sediet dlho za kompom, praca ma bavi a viem, ze veci ktore ini ludia robia hodinu, mam ja za 20min done… 🙂 takze pre mna to je len +
Ak ti to nevyhovuje, hladaj inu pracu, praca za pokazene zdravie nestoji ;)
Ano, v zdravotnictve uplne bezna prax z mojej skusenosti. Robis aj za 2-3, lebo nie je personalu.. a bolo aj obdobie neplatenych nadcasov, takmer denne 2-3 hodiny navyse..
@anonym_autor ahoj, ja robim nadcasy bezne tak 2x do tyzdna. Neplatene samozrejme. Nosim si robotu domov. A aj tak nestiham. Ale mam plat, ktory mi inde len tak nedaju, takze ina praca sa mi hlada tazko
Pozri nie je to v poriadku ale sorry,je ro len tvoja chyba.Kazdy ma moznost volby-ostat alebo odist.Ty si sa rozhodla ostat a robit zo seba mulicu oni to vyuzivaju a nakladaju ti.Vzdy je ina moznost.Aktivne hladaj druhu robotu.Zazila som narast objemu prace,ale 1.kazdy so mnou otcorene jednal ci som s tym ok,ci to zvladam,ci je to pre mna v poriadku.2.Ihned aom zacala jednat o konkretnej sume na zvysenie platu.
@anonym_autor to je typické fungovanie na Slovensku. Stalo sa mi to x krát.
uz viackrat som upozornovala nadriadenych ze je toho na nas vela, ale naposledy co som bola na tom koberceku uz som vybuchla..povedala som ze tolko prace za jeden plat ze to je nonsens, ze mi bolo slubovane ze je to docasne a podobne, tak hned som si vypocula ako ini stihaju, inde v inych firmach a ze aj oni ako nadriadeni maju vela prace a stihaju
uz viackrat som upozornovala nadriadenych ze je toho na nas vela, ale naposledy co som bola na tom koberceku uz som vybuchla..povedala som ze tolko prace za jeden plat ze to je nonsens, ze mi bolo slubovane ze je to docasne a podobne, tak hned som si vypocula ako ini stihaju, inde v inych firmach a ze aj oni ako nadriadeni maju vela prace a stihaju
@anonym_autor ach tie vyhovorky,opet aby si bola ticho a robila.Podaj vypoved,uz dnes by ju mali na stole a isla na pnku,nech si ju robia nadriadeni,sikovni.
u mna je to ine, jeden clovek a mam tri platy 🙂
@anonym_2962b5 Tak to je ten lepsi pripad😄
@anonym_2962b5 Tak to je ten lepsi pripad😄
@anonym_233002 Ale tiez to nemam lahke, ver tomu, Dnes ides co cestovky a povies,, chcem to najdrahsie, a povedia ti, tychto 15 su najdrahsie.. No a potom vyberaj. Nenavidim vyberat
Skús sa dať do kľudu robiť normálnym tempom a zvyšok s úsmevom jedným uchom dnu a druhým von.
Ak dáš výpoveď aj tak beží výpovedná lehota a pracuješ naďalej.
Oni keď ti dajú výpoveď tiež bude bežať výpovedná lehota a dostaneš odstupné a vlastne ani ťa nevedia vyhodiť kým nezrušia tvoje miesto.
Nového človeka ľahko nezoženú čo bude ovládať 3 funkcie a takého hlupáka čo bude za rovnaký plat robiť rovnocenne za troch už dupľom.
Takže buď sa začnú správať normálne, alebo sa ťa zbavia a popália sa že urobili chybu.
Nadriadený sú zodpovedný aby zabezpečili chod firmy tak je to ich starosť ako rozdelia prácu keď je to neúnosné.
@anonym_233002 Ale tiez to nemam lahke, ver tomu, Dnes ides co cestovky a povies,, chcem to najdrahsie, a povedia ti, tychto 15 su najdrahsie.. No a potom vyberaj. Nenavidim vyberat
@anonym_2962b5 Chapem tvoj tazky zivot. Musi to byt priserne😆
@anonym_autor uvidíš ako sa k tomu postavia, keď si to teraz povedala aj tým, čo to možno?nevedeli.Alebo vedia a len sa hrajú na hlupákov.
Ak by neprijali ďalšieho človeka išla by som preč, lebo práca sa nezmení a ty budeš robiť z únavy a stresu tých chýb ešte viac, až to skončí zle zdravotné a psychicky.Bud rada, že si spravila prúser aspoň uvidíš odozvu
Keď dostaneš ďalšiu prácu a nestíhaš, povedz šéfovi, na čom robíš, a trvaj na tom, nech ti urci priority - či to, čo práve robíš, alebo to, čo chce, aby si spravila. Nepreberaj za seba úlohu rozhodnúť o Tom, čo má väčšiu prioritu. Za to je on platený.
Aj ja, robim sama na seba, ale za troch....ale stoji to za to😁
@anonym_autor je to tak, lebo to trpis. Nam keď pridávali prácu a plat bol stále rovnaký, tak sme dali výpoveď všetci. Teda až na jednu, ktorá sa tam morduje doteraz
A preco to robis? Vsak dojdi, odpracuj v pohodicke najdolezitejsie ulohy, s pauzami medzi nimi, ked konci pracovna doba, chod domov. Co sa akoze moze stat? Daju ti prinajhorsom vypoved, mas tam nejaku dobu, mozes si najst nieco lepsie. Ale podla mna ta nevyhodia, pokial maju z teba aspon nejaky uzitok. Nalozia nejakemu slabsiemu jedincovi, ty musis byt z tych, co v pohode povedia nie
@anonym_autor Ano, ja som raz zostala na oddeleni na vsetko sama a mala som stihat pracu 3 ludi... a sice som robila, co sa dalo, ale nebolo to mozne, samozrejme ludia sa stazovali... dopadlo to tak, ze mi stres odpalil imunitu a mesiac som bola na PN v hroznych stavoch... a myslis, ze sa firma zrutila?Jasne, ze nie... ale ja som bola za zlu... odniesla som si z toho to, ze v praci sme vsetci nahraditelni, ale ak by sa tebe nieco stalo, tak pre teba to zdravie naozaj je nenahraditelne a rovnako tak si nenahraditelna pre svoju rodinu... pre zamestnavatela je vyhodne, ked niekto taha ako kon do uplneho vycerpania, ved si tam zabehnuta, vies co mas robit a on sa nemusi trapit s tym, aby hladal a platil nahradu...ale ver mi, ze ak vypadnes, tak ta nahradi a karavana ide dalej... naozaj, co sa tyka prace, treba mysliet (aj) na seba...

a este podotykam ze od januara mi ma pribudnut dalsia agenda takze robit budem za styroch samozrejme platove podmienky sa mi nemenia