Pracujete mimo odbor, ktorý ste vyštudovali?
Zdravim,študovala som vysokú školu ,ale momentálne sa nenaskytla žiadna ponuka práce v odbore.Je tu niekto kto má napriklad vysokú ale robi niečo úplne ine mimo odboru ? Vysokú školu som študovala pretože som chcela ,nie len kvoli titulu ,ako to beriete potom,neľutujete že ste stratili čas ?
Však to nemusí byť tvoja posledná práca.. príde príležitosť v odbore, tak ju vezmeš a aspoň budeš mať nejaké pracovné návyky 🙂.. ja som svoju prvú prácu nemala v odbore ale po 2 mesiacoch prišla príležitosť v mojom odbore, tak som to hneď vzala 😊🙏
ano a trocha lutujem, mohla som studovat nieco ine 🙂
Vysoka skola nie je strata casu, vycibrila ti rôzne zručnosti, stále mozes vyštudovať aj ďalšiu. Ja mám dva akademické tituly, jeden profesijny a žiadne štúdium som nikdy neľutovala, práve naopak, razim teóriu, že človek sa musí vzdelávať cely zivot. Tiež nerobim presne, čo som vyštudovala, ale mám siroky zaber a niekedy sa moja profesia prekrýva s vystudovanymi smermi.
Nikdy som nepracovala v tom co som vystudovala a ani sa tam nechcem dostat uz. Robim nieco uplne ine a to ma neskutocne bavi. Btw v zivotopise mi pomohlo aj to ze som mala technicke zameranie.
Ahoj, ja nemám vysokú školu, "iba" maturitu. Mám skúsenosti aj s prácou v odbore a bavila ma, ale vyskúšala som si aj prácu v lekárni ako sanitárka (preberala a ukladala som lieky, administratíva...) a to ma bavilo oveľa viac. Vôbec som to nebrala ako stratený čas, práve naopak. Naučila som sa veľa nového a zistila, čo ma skutočne baví a napĺňa.
Tak ja som vyštudovala v roku pána humanitu ....potom som mala joby.....aj v zahraničí.....potom deti....q ta technika dnes tak pokročilá.....ze dnes je možné technicky všetko....je to len o oeniazoch a musím robiť aby sme zaplatili účty.....vážim si každej prace...a som toho názoru ze v každom veku si mame nájsť inú prácu...pre mladých dat priestor mladým atd...neznamená to však ze starší clovek to nevie robiť...ale pracovný trh je taky ze iba do 55 rokov zamestna človeka....
Úplne v inom obore.Vysoku školu nemám a zatiaľ mi nechybala
Tak autorka si pýta na VŠ, nie že máte maturitu a pracujete v inom odbore..... Ja som po VŠ nejaké 3-4 roky robila v inom ale v podobnom odbore, potom som už robila to čo som študovala + za tých rokoch som sa naučila aj ten 2 odbor a teraz robím obidve. Vôbec neškodí ak ťa zaučia aj inom odbore, dlhodobo len pomôže
statistiky hovoria ze dnes mlady menia zamestnanie castejsie ako v minulosti. a doplnaju si odbornost priebezne Cca kazdych 5 rokov). ja mam 3 rozne odbory za zivot vystudovane teraz pracujem co som vystudovala naposledy
Nerozumiem celkom otazke, ak chces pracovat v odbore, tak hladaj pracu v odbore ak nechces pracovat v odbore, tak nie je to hanba, ze robis nieco ine ako si vystudovala a ani stratene roky, mozno to este vyuzijes a keby aj nie vtedy si to tak chcela. Ja pracujem v odbore, ale pracovala som aj mimo odboru.

Ak niekto vystudoval A a robi B, tak podla mna to nie je strateny cas.. lebo ved vzdelavanie je dolezite a aj rozsirit si obzory... ak by som to tak mala, ale moj pripad to nie je, ani v okoli nepoznam, tak by mi to nevadilo , lebo som taky clovek, co sa vzdelava a chcem aspon trosku vediet z kazdeho nieco.. mozno teraz nemas taku pracu , kde by si to vyuzila, ale poznam ludi, co chceli robit nieco a bez titulu, jedno aky odbor, museli si nieco dorobit na vs... cize nikdy nevies kedy ti tu tvoju skolu alebo titul bude treba... mozno o rok budes mat pracu v odbore..