Prechod z voľnej nohy do korporátneho sveta
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymitu, ale je to pre mňa trošku intímne, tak ma dúfam pochopíte.
Dlhé roky robím sama na seba. Vždy mi to vyhovovalo. Kým boli deti malé, nemusela som stresovať s prázdninami, chorobami, vyberanim zo školy a pod. Do kancelárie som nemusela chodiť, viacmenej sme sa tam kolegovia stretávali iba keď sme sa potrebovali poradiť. Šéf je fakt skôr líder, nebuzeruje, poradí. Ale robí sa mi stále ťažšie, stále ťažšie sa mi získavajú klienti, stratila som drive, s ľuďmi je to prisunom informácií a žiaľ aj dezinformácií náročnejšie, stále častejšie sa stretávam s tým, že sme len zbytoční darmožráči a pod.
No a našla som na profesii ponuku práce, kde by som robila niečo podobné, nevyšla by som z oboru, ale neotravovala by som ľudí ja, ozývali by sa sami, plus k tomu robila komplexnejšiu prácu. Urobila som si životopis, motivačný list, bola na dvoch kolách pohovorov a zobrali ma, od 1. nastupujem. Je to obrovská firma, veľmi dobre známa, líder na trhu.
Najprv som sa tešila, ale teraz mám pochybnosti.
Prídem o svoju slobodu, super šéfa a kolektív. Nebudem môcť toľko cestovať.
Vlastne ani neviem, čo od vás chcem, možno len názory alebo skúsenosti. Viem, že v mojom veku je to skôr opačne. Z korporátov sa ide na voľnú nohu.
@margotka17 takto by som to rada urobila. Snáď sa bude dať
Stratis obrovsku voľnosť.Asi v svojom obore a práci už máš meno kolegovia sú spokojní?Čo ti vlastne vadí, že musíš viac vynaložiť snahy či tvoj segment stagnuje menej zarobis čo už tá práca nebavi?
Ludia čo išli do korporatu boli väčšinou mladí a draví nepíšeš koľko máš rokov tipujem 40? taky človek už ťažko prijíma a po toľkých rokoch čo má voľnosť už duplom zase nejaké korporátne pravidlá, plánované dovolenky, zastupovacky.Ale nastúpila by som na skusku
My sme to s mužom urobili naopak a nevieme si to vynachváliť 👍. Treba vyskúšať všetko 👍.
ty si musis zvazit, ci ti je prednejsi klud alebo sloboda... ja som niekde uprostred, preto som podnikatel ktory spolupracuje s mensimi firmami. Korporat nikdy
@margotka17 čiže ste obaja na voľnej nohe ci opačne?
@cafelatte no máme svoju firmu. Keď ráno meskame, tak meskame, nikomu sa spovedať nemusíme 🫣
@margotka17 presne tak , ja keď prídem na 9 hodinu do práce , tak nikto ani nepípne , zamestnanci tam sú od 8 hodiny. Keď mám deti choré pracujem a riadim firmu z domu , rozosielam emaily , vydávam pokyny, sťahujem si súbory s vykonanou prácou , kontrolujem . Mám veľmi spoľahlivú lojálnu asistentku ktorá ma o všetkom informuje. Čas je to čo si veľmi začínam vážiť čím som staršia ( 50 rokov ), voľnosť, samostatné rozhodovanie, čas strávený s deťmi , lebo ich mám ešte celkom malé .
@subartic no veď to. Vedľa nás je iná firma a tam je úžasná kamoška. Keď volá kuriér, že vezie balíček, tak mu poviem, nech dá vedľa. Ona aj zaplatí za nás a potom sa vyrovnáme. My sme len dvaja vo firme s mužom, ako vravím ťaháme spolu 24 🫣😆. Ak niečo, môžem ostat doma ja, alebo on. Dovolenku máme kedy my chceme. Vyskúšaš, porovnas. Možno ti to bude vyhovovať a možno sa vrátiš späť do bývalej práce.
Asi aj zalezi aky korporat. Ja robim a mame to tak neuveritelne flexibilne ze si to neviem vynachvalit. Do officu chodime 2x do tyzdna, niekedy ani to nie. Vacsinou som tam od 9-14 niekey ani to nie. Chodime ako sa nam chce, proste ako potrebujeme/chceme alebo mozeme, ak su deti chore nejdeme. Cez prazdniny tiez menej. U nas jendoducho musi byt hotova robota. Ale nemame ziadnu dochadzku. Muz robi tiez vo velmi znamom velkom korporate a ten ma povinne 2x do tyzdna office ale okrem toho tiez flexibilne. Dni na office si moze vybrat sam, tak ako ja. Ale teda on ma ovela ovela viac prace a aj dlhsie pracuje. Minimalne do 15:30 musi byt. Popri HO hodis do pracky, pustis umyvacku. To mas to iste ako na office ked kavickujeme 😂. Takze podla mna je to o nastaveni ak si vies svoju pracu spravit vtedy kedy mas a v kvalite akej mas tak nic neni problem.
Tak ja by som do korporátu nešla. Po vlastných skúsenostiach, tam o vedomosti skôr prídeš. Budeš sa nervovať s tým, že IT odd ktoré je niekde v riti, nič nemá poriadne nastavené. Skrátka pre mňa je korporát NO GO. To radšej pôjdem robiť chyžnú do hotela 😀
@janamoto78 😂najlepsie ked IT veci mas vyriesit s nejakym Indom 😂
Tu sa neda nic ine povedat, len ze musis vyskusat. Ja napr. dva mesiace pomaly fungujem stylom, do officu na 8+- hodin a ja to nedavam. PRoste minimalne od covidu som totalne odstrihnuta od office, chodila som tam fakt na skok a teraz si zvykat. Nic nestiham, nic nemam urobene, unavena som ako kon.. proste kto toto nezazije, ze robi "na volnej nohe", kolko chce, kedy chce so svojim "rezimom" (aj tam sa stavalo ze bol vyjazd, hocico, ale to bolo ine, proste den dva a vybavene... dobehlo sa co sa zameskalo mimo prace raz dva) si to nevie predstavit ake vyhody to ma. Proste volnost je prec. Ano nemas stresy, ludia co robia na zivnost, podnikaju, maju toho viac = maju byt aj lepsie ohodnoteni. Ale mne ten cas za to nestoji. Su ludia, ktorym to vyhovuje.. posedia v office, pokavickuju, porobia si jasne danu pracu a idu domov, a cista hlava. Ja som sa par krat vracala k takemuto rezimu a isla som sa tam zblaznit.
Ale vyskusaj, niektore veci ked citam tvoje prispevky, su len stres z "neznameho", a fer, nefer.. prost enic vazne.
A ze vratit sa k starej praci.. no zalezi na pozicii a vztahoch, my napr nikdy neberieme spat ludi, ktori odidu
bojis sa zmeny. to je normalne. vyskusaj. a uvidis sama. moj manzel v. 40 tke zmenil volnu nohu za korporat a zatial to hodnotime pre nasu rodin ua prenho pozitivne. bude tam teraz 2 roky
@nynia súhlas, vyskušaj a uvidis, ked nevyskusas nikdy nezistis a navyse praca kde neotravujes ludi TY, je asi ta najlepsia.
Sranda, ja by som zase nikdy nechcela podnikat. Mne maximalne vyhovuje ze viem ze praca bude od 08:00 do 16:00 a pred tym a po tom mozem pracu uplne vypustit z hlavy.
Ak by som podnikala tak by som nevypla myslienky na pracu nikdy.
@subartic presne tak najlepšie je z korporatu odísť je to len zdieranie a duševní nepokoj , este potom sa úplne vyviazať od platenia daní pomocou zákonov v ústave 424 zákona a 327 zákona ktoré sú nadradené nad všetky zákony , už žiadne platenie ich nezmyselných poplatkov na ich darmožráčstvo a robenie z ludí otrokov. Je nás už vyše 2 000 000 Čechoslovákov ktorý tak učinili a každým dňom sa náš počet stále zvyšuje lebo poznáme svoje práva a ani na súde voči týmto zákonom neuspeje nikto - stali sme sa úplne slobodnými bytosťami ktoré rozhodujú samé za seba a kam dajú svoje peniaze , pozor v telke Vám o tom nepovedia, korporát Slovensko, a.s. by tak prišlo o viac klientov a toho sa oni veľmi boja ,že by sme boli každý z nás vlastným pánom a vzali si životy do vlastných rúk lebo by už nemali koho ovládať a stresovať. Prajem pekný dník https://www.krajceskoslovenskaja.sc/
Možno ti práve ten stereotyp v tomto obdobi bude vyhovovať. Nevieš. Skús
@mooonika1975 možno. Už som celkom nervózna z toho, že neviem kedy, čo ma čaká
Ono vela zalezi od pracovnej pozicie. Pred touto som mala polku mesiaca nastavenu tak, ze som si za 2-3 dni porobila veci a 2 dni mi stacilo len klikat mysou. Su firmy, kde im je jedno ci robis HO doma alebo v kaviarni o 17tej alebo o 22 hlavne dodrzat terminy. Vela zien sa o 15tej vypina a doraba vecer. Ja som velakrat zaniesla syna na trening a robila zo satne, kolegyna z bufetu. Teraz rok na novej pozicii velakrat nemam cas ist ani na wc a je to denno denny stres a nahanacky. Ale sefka je fajn, kolegovci tiez, zvykla som si. Chodim 2 dni office. Doma stiham, rano syn do skoly, kym sa zapnem spracem kuchynu, pracka, vysavac. Pocas prazdnin, choroby deti sa ostava bezne robit z domu. Pred 9tou malokto zacina. Hodiny nepiseme, v tomto je flexibilita a zodpovednost kazdeho si spravit robotu nacas. Po rokoch v korporate uz mam ako taky pancier, prikyvnem, pomysim si svoje. Robota nie je zajac neutecie. Skus, mas 3 mesacnu skusobnu. A tam, kde si je aka vizia do buducna co sa tyka novych klientov, zarobku, kedze pises, ze niektore meesiace zarobis nulu. Mas narok na OCR, PN, urad prace, dochodok. Vsetko a svoje pre a proti. Neskusis, nebudes vediet.
Včera mi volal klient 21:07 🤦♀️ a ešte ma zhučal, že som mu neurobila veci, ako on chcel, pritom som to urobila presne ako chcel, len v rámci možností a zákona, inak sa nedalo.
tqk to jedine prajem aby to bol jediny debilnu klient
debil
Kočky, v piatok nastupujem. Nosí sa nejaké prískočné? Mám zajtra niečo upiecť a priniesť?
Sranda, ja by som zase nikdy nechcela podnikat. Mne maximalne vyhovuje ze viem ze praca bude od 08:00 do 16:00 a pred tym a po tom mozem pracu uplne vypustit z hlavy.
Ak by som podnikala tak by som nevypla myslienky na pracu nikdy.
@andreatytler ano presne tak to je, nikdy sa tie myslienky na pracu nevypnu, lebo nikdy nie je "dokoncena" :D s tym sa proste clovek musi naucit zit a proste robit ot naraz vsetko ako sucast zivota = preto podnikanie nie je pre kazdeho 🙂
@andreatytler ano presne tak to je, nikdy sa tie myslienky na pracu nevypnu, lebo nikdy nie je "dokoncena" :D s tym sa proste clovek musi naucit zit a proste robit ot naraz vsetko ako sucast zivota = preto podnikanie nie je pre kazdeho 🙂
@simca06022011 to áno, ja mám klientov v hlave vkuse. Okrem toho od rána do večera telefón na uchu

Veď v práci sa rozides v dobrom, vyskúšaš niečo nové a ak sa ti to nebude pozdávať, dáš výpoveď. Možno by sa ti dalo so šéfom dohodnúť, že ak niečo, rada sa vrátiš ak ešte bude voľné miesto. Každá skúsenosť je veľké plus.