icon

Prechod z voľnej nohy k pevnému pracovnému času

8. apr 2024

Ahojte,
Viem, že sa musím zariadiť sama, ale nadhľad mi možno pomôže.
po vyše 20 rokoch v realitách som minulý rok prerušila živnosť, pomáhala mužovi založiť a rozbehnúť novú firmu, keďže aj jeho odvetvie zažilo recesiu.
No a už je čas hľadať si prácu.
Uvažujem, že sa nevrátim k realitam.
Ale neviem, či zvládnem job 9-5, som zvyknutá na slobodu.
Išli ste niekto tak, že z voľnej nohy pod šéfa a pevnú pracovnú dobu?
Deti mám veľké, samostatné.
No a k problému, pozerala som práce, ktoré by som vedela robiť a tam je že 1600 eur brutto, to sú normálne také platy v Bratislave?
Je šanca mať prácu na skrátený úväzok, alebo HO alebo ba doma?
Mám vyštudované právo, viem robiť slušné zmluvy, viem, ako fičí kataster a stavebné úrady, angličtinu mám na solídnej úrovni, v pohode som riešila reality aj so zahraničnými, nemčinu takú kuchynskú.
Myslíte, že zoženiem prácu?
Ako sa robí životopis a ako teraz prebiehajú výberové konania? Možno pôsobím, ako idiot teraz, ale ja som cez 20 rokov neriešila novú prácu, vôbec neviem ako napísať životopis, ako niekoho kontaktovať apod... veď ja som to robila naposledy na začiatku tisícročia 🤣🤣🤣🤣.
Za každú pomoc vrelo ďakujem.

colsami
8. apr 2024

Z toho co pises co vsetko a ako ovladas, si myslim ze nebudes mat problem najst pracu lepsie ohodnotenu ako 1600 brutto (hoc ano, pre mnohych je to krasny plat aj v BA, ale myslim ze najdes aj lepsie).

Takze napisat dobry zivotopis, rozmysliet si co presnejsie by si chcela so svojimi skusenostami a moznostami robit a nasledne podla toho hladat pracovne pozicie (alebo sa nakontaktuj na agenturu a vedia Ta ponukat oni, mavaju aj pozicie co zverejnene nie su...)

dadis
8. apr 2024

Cim specifickejsia pracovna napln, tym vyssi plat. Drzala by som sa realit na tvojom mieste. Ostatne znalosti su uz velmi bezne

autor
8. apr 2024

Práve neviem, čo chcem robiť. Či sa vrátiť k realitam...
A mám pocit, že nič neviem robiť 😅. Akože v rámci práva si viem dostudovat veľa vecí, ale nejak si neverím, nízke sebavedomie 🙊

dadis
8. apr 2024

Naucit sa vies vela veci, ale pozicie su vacsinou ohodnotene dlzkou praxe a skusenostami na danfj pozicii..zacinala by si s juniorskym platom asi

sevrin
8. apr 2024

Ano 1600 je nadpriemerný plat. Niektorým je aj taký málo, dokonca aj pre absolventov, čo nevedia ani kalkulačku zapnúť.
Ty vo svojom fachu by si si vedela zarobiť aj viac - stále však platí, že zamestnávateľovi musíš ukázať, že si tie peniaze zaslúžiš. Zober prácu za 1600 a po skúšobnej dobe nahoď reč o zvýšení platu. Ak pridá tak dobre, ak nie tak aspoň si si na pár mesiacov vyskúšala aké je to pracovať 9-17 a do ďalšej práce pôjdeš so skúsenosťami.

autor
8. apr 2024

@sevrin ďakujem, netušila som aké sú bežné platy.

sevrin
8. apr 2024

Rád som pomohol a prikladám odkaz aj pre ostatných
https://www.minimalnamzda.sk/priemerna-mzda.php

dadis
8. apr 2024

@sevrin 1600 je nadpriemer iba ak pre cele Slovensko. Autorka sa pyta na Bratislavu. Je lepsie si pozriet konkretnejsie na platy.sk

sevrin
9. apr 2024

@dadis platy.sk je zhruba rovnaká spoľahlivosť ako presnosť predpovedí o koľko má vyhrať Korčok v druhom kole. Na platy.sk formuláre vypĺňajú samotní ľudia, bez toho aby sa ich zadané údaje overovali, môžem tam naťukať že vrátnik v Očovej zarába 3000 v čistom + 1500 bonusy. Navyše, ak firma sídli v BA, nie je zaručené, že "bratislavský plat" bude platiť zamestnancovi na home office, ktorý sedí doma na riti niekde na Orave.

dadis
9. apr 2024

@sevrin Pre moju pozici, kraj a dlzku praxe to cca sedelo od zaciatku. Jedine, co mi tam nesedelo, bolo zahranicne porovnanie (podla mna nereprezentativne udaje maju). A vyssi ako priemerny plat zarabam hadam od 25tky - jediny dovod - ze ten priemer je celoslovensky a bratislavske platy su vyssie. V 25tke som ziadnu specificku pracu nevykonavala a bola som len junior.

autor
9. apr 2024

Nechcela som nikoho uraziť. Nemám prehľad o platoch a ani vôbec neviem, čo očakávať...

luccija
9. apr 2024

K tomu iba toľko...keď si toľké roky bola zvyknutá robiť na seba a riadiť samu seba, plus voľný čas budeš s tým mať veľký problém byť niekde od -do.
Aspoň ja s tým mám mega problém🙂)

autor
9. apr 2024

@luccija tohto sa obávam. Lebo o plat mi až tak nejde. Mám tri obavy, či zvládnem kolektív, pevnú pracovnú dobu a či budem vedieť robiť veci v naplni práce, ale to sa asi naučím 🤷‍♀️

mk1111111111
9. apr 2024

Ako Ti ja dobre rozumiem.... byt sebe panom a potom cvakat kartu. Tiez by som chcela zmenu, a len kvoli tomuto budu sa neviem rozhodnut

bluka2
9. apr 2024

Mozes sa dohodnut na flexibilnej pracovnej dobe a vela HO...myslim, ze v dnesnej dobe uz vela zamestnavatelov s tym nema problem.

autor
9. apr 2024

@mk1111111111 tak musí byť celkom fajn pocit, keď ti každý mesiac cinkne výplata...

autor
9. apr 2024

@bluka2 ja som zatiaľ našla magistrát a mestskú časť a jednu banku, neviem, či budú ochotní...

bluka2
9. apr 2024

Spytat sa nic nestoji...tiez neviem...

autor
9. apr 2024

@bluka2 jasne, ešte sa mi ani nikto neozval, takže možno plaŝím aj tak zbytočne a aj tak ma nikto nebude chcieť

bluka2
9. apr 2024

Držím ti palce, tvoje kompetencie znejú fajn!

autor
9. apr 2024

@bluka2 ďakujem

mk1111111111
9. apr 2024

tak to je pravda, ale ja pracujem, len teda nie v klasickom zamestnaní

ninka123
9. apr 2024

Ahoj, mne napadlo pri tvojom právnickom vzdelaní, zmluvy, prehľad v realitách-pre mňa by si bola ideálnou voľbou pre developera budujuceho bytové komplexy 😉

autor
9. apr 2024

@ninka123 to by ma bavilo, len kde také miesto nájsť 🤷‍♀️

autor
18. apr 2024

Ahojte. Ešte pls radu. Čo sa dáva do životopisu? Lebo ja si už ani nepamätám kedy a kde všade som pracovala. Väčšinou to bolo popri škole. Už aj popri škole som mala svoju živnosť. Čo všetko musím uviesť? Resp. čo všetko by som mala dať do životopisu?

luccija
18. apr 2024

Daj len dôležité info a krátky popis čo si robila

autor
18. apr 2024

@luccija ďakujem