Prečo ľudia hľadajú prácu ďaleko od domova?
Je tu niekto kto robí pohovory, venuje životopisom a tak? Zamýšľate sa nad tým? Pýtate sa potenciálnych zamestnancov prečo tak ďaleko?
Podotýkam že ide o prácu ktorú môžu robiť ľudia s nižším vzdelaním ako je napr. práca vo výrobe, predavač v obchodnom reťazci, pracovník vo fastfoode, upratovačka, pomocná sila v kuchyni... Povedzme že je človek z Prešova a chce ísť pracovať do Lidlu, či Burger Kingu do BA.
@autorka nechaj ju robiť vlastné rozhodnutia, vlastné chyby. dedina jej je málo, nech spozná svet, aj keby ten svet znamenal Bratislavu. áno, bude ti za ňou smutno, aj jej určite za tebou. ale to je život. BA, BB, hockde, nie je koniec sveta. A že je možnosť, že padne na hubu? Bude to jej huba, jej skúsenosť do života a ty ako správna mama budeš stáť v tom prípade pri nej a podáš jej pomocnú ruku. Hovorím to ako človek, ktorý v 19 odišiel od mamy do zahraničia, najprv do Izraela, potom do Švajčiarska. Z domu som bola preč 7 rokov. Vrátila som sa, som tu. A áno, mama mi chýbala, aj ja jej, ale životné skúsenosti nepustia. Za tie roky mimo som vďačná.
@autor tebe samej sa cnie za mestom, tak dceru, ktorej dedina nevyhovuje, v jej rozhodnuti podpor. Mozes jej povedat, coho sa obavas, no nestras ju, mozes jej tym zlamat kridla a ak ti ostane trcat doma, moze ti to casom vycitat. Radsej ju nechaj ist, daj jej priestor na chyby a zakopnutia a ubezpec ju, ze dvere doma ma stale otvorene.
@mandzula Možno sa len potrebujem uistiť, že jej plány nie sú nereálne a že je dostatočne vysoká pravdepodobnosť, že uspeje, ak sa bude snažiť.

@melanta Ako vidíš nie som jediná, kto si to myslí. Niektorí reagujúci na túto tému majú ten istý názor. Pozri vyššie. Podľa mňa je to veľký risk a vidí to veľmi ružovo. Samozrejme, keď sa jej nebude dariť, môže sa vrátiť, ale aj tak. Vždy hovorí, že je mladá, bez záväzkov, má našetrené. Že prečo by nemohla ísť, sú ľudia v horších situáciách. Nevravím, že je hlúpa, no vidí to veľmi ružovo. Nechcem aby padla na hubu. Je veľmi citlivá, od puberty máva úzkosti, no aj tak si nevie povedať.