Prečo ma nikto nechce zamestnať aj s maturitou?
Dobrý den, neviem komu mám to vlastne napísať, ale videl som že píšu tu dosť ľudi.
Mám strednu školu + nadstavbove študium (maturita)
Už rok som absolvent. Tento rok som mal okolo 20 pohovorov ale žiadna firma ma nechce zamestnať. Vždy ked idem na pohovor, tak ma ešte chvalia aký som živý atd. A stejne ma nikto nezamestnal, mal som aj další pripad ked som tam došiel, tak vytiahli na mna že nemam referencie :D ako možem mať referencie ked mi nikto nechcel poskytnut ani brigošku. Neviem kde je problem ani posrata fabrika ma nechce zamestnať, neviem či je to kvôli tomu že mam tmavu farbu pleti. Skúsil som už Lidl, Tesco, Billa, Kaufland,Fresh a x firiem.
21. som bol na pohovor v Lidlu ohľadom pozicii práca v sklade. A začali sme rozprávať predstavili sa mi a rozprával ako to tam chodi. Dali mi slovo mam sa predstaviť a kde som prácoval, tak som sa predstavil a porozprával som im o sebe.. Hovoril som že som absolvent už rok toto je môj posledný pohovor vzdavam to a "oni že u nás mame pre každeho otvorene" .. A po tyždni mi pride správa že "ďakujeme za Váš čas a účasť na pohovore na pozíciu Práca na leto: Skladník ovocia a zeleniny, skrátený úväzok, Prešov.
Vo výberovom procese sme sa rozhodli uprednostniť kandidátov, ktorí vo väčšej miere spĺňajú požiadavky pre túto pracovnú pozíciu. Proces výberu zamestnancov býva náročný a o finálnom rozhodnutí niekedy rozhodujú naozaj drobné detaily. Napriek tomu však dúfame, že Vašu skúsenosť budete vnímať ako pozitívnu"
Nechápem prečo ma tam pozvali, ked jasne videli že som absolvent..
rád si vypočujem aj Váš názor dakujem za každy komentar
Pripomína mi to prelom 90-tych rokov a milénia, kedy ste potrebovali známosť aj na pozíciu predavača. Na druhej strane stále bežia tie kecy v telke, že je xyz voľných pracovných miest atď...
Ak si zdravý tak vycestuj. Tunak čochvíľu skape pes a lepšie zajtrajšky tak skoro nečakaj. Ja som tiež šiel v 2004 do UK lebo trčať na sociálnej podpore bolo napikaču.
@anonymusa a inac ja som mala snad od 16 r asi 5 roznych brigad,
je skoda ze nemas nikde ziadnu prax. lebo to je plus k dobru.
@bublinka1426 Zavidim :/
co ze som si od 16 r hladala brigadu? a nemusela som ale chcela .
@anonymusa a v ramci skoli si nemal prax v nejakej firme?
@denithestrange1993 Nemal som..
A co tak ist skusit dalej studovat?.. s bc/mgr/ing by si to mal lahsie v tomto pripade
@anonymusa najdi si na fb skupiny kde v tvojom okrese hladaju pracu, skus aj po znamosti nejaku pracu na zaciatok. A co urad prace? Nic ti neponukaju?
@denithestrange1993 nemam žiadne znamostia urad prace zatial nič🥲
@anonymusa píšeš že si vyučený stolár. Neskúšali si niekde vo výrobe nábytku sa opýtať? Aspoň na výpomoc. Nemusia mať nutné inzerát na profesii. Vezmi životopis a obeh súkromníkov.
@anonymusa znamosti myslim rodicia,ujovia,tety keby sa opytali v praci ci nemozes vypomahat cez leto. Skus aj toto ze vytlac si zivotopis a obehni cele mesto ci nemaju pre teba volne miesto,hoc aj umyvaca riadov. Bohuzial ked sa nevies zamestnat u vas bolo by dobre skusit aj susedne mesta,popripade krajske,alebo Bratislavu. Nie si strom,ze si niekde zakoreneni,vela ludi odchadza ked si nevedia najst job.
Ja sa skôr čudujem tomu. Ja striedam roboty ako ponožky, tolko je oracovnych príležitostí, že robia rovno nábory bez pohovorov. Ešte aj zo zahraničia nosia ľudí. A farba pleti nevadí veď na pracoviskách bolo niekedy viac rómov ako nerómov. Berú všelijakých alkáčov, také xichty že skoro ako bezdomovec vyzerá a zamestnajú. U nás je skôr problém byť dlhšie ako týždeň na úrade práce. Mne vyvolávaju vkuse s ponukami práce ani hladať by som nemusel. Pri tomto mi to pripadá že si z inej dimenzie. Ja mám skôr skúsenosť že zamestnávatelia sú zúfalí z toho že nevedia nájsť pracovníkov.
Dám príklad: Keby ma dnes vyrazili z roboty, a zajtra ráno by som sa šiel pýtať na robotu, rovno by sa ma spýtali či už dnes môžem nastúpiť na poobednú zmenu. Toto som fakt zažil. Bez preháňania.
@babkaland ano ale ty mas za sebou nejaku pracovnu historiu. Tu typek este nikde nepracoval,navyse pochadza z minority takze o to tazsie je to pre neho urobit dobry dojem,podla mna uz aj sebavedomie mu slo tym padom dole.
@esterr_ka aj vodicsky. U nas v meste polovica pracovnych ponuk je na kuriera,rozvozcu...
Keby som bol mladší, tak by som chcel byť český hokejista 🙂 Zajtra namiesto vltavy potečie pivo.