icon

Prečo ma udržujú v práci bez vysvetlenia?

26. júl 2025

Dobry vecer, začala som pracovat v gastre, no som tam len mesiac robím su spokojní ale nabrali aj dalsích ludí konkrétne dvoch pi mne. Striedame sa to je v poriadku, ale zdá sa mi ze poslednú dobu ma obchadzaju vedúci a nezavolajú ma. Lenze majitelka sa ktomu ked som snou volala pri povinnostiach bavila, akoby nevie o tom preco ma nevolajú. Alebo neisto síce je taka povaha že od nen nedostanete odpoved vraj priamu, ale aj tak to závisí od tývh vedúcich že ma menej volajú robiť. Tým padom nemam zarobené, tolko a iné sú tam normálne kazdý druhý den napríklad.
Neviete prečo udržuju zamestnanca? Má zamestnavatelka hlavna nejake bonusy zo mna ma natahovať alebo čo. Som prvy mesiac brigadne na urade a potom normalne, on riadne plati aj zdravotku vsetko. Aj od iných viem. Ale pripadá mi to akoby ma nechcel veduci ale nic mi nepovie. Len ma nechaju cakať..prito. druhí robia. Nechapem len žmma napadlo ze či nenajú zomna niečo dokým ma držia a potom krd chytim nervy nech sama dam vypoveď. Lebo mne ten čas uz som mohla robolit inde u konkurentov. A takto len cakam. Je nieco preco si udrzujú zamestnancov alebo niečo také má niečo zomna majitel ze este neukončil pomer?
Fakt neviem čo je za tým.

simonkazga
26. júl 2025

Nemáš zarobené, nie si spokojná, choď inde.

rozculena
26. júl 2025

" Som prvy mesiac brigadne na urade"
na akom úrade brigáduješ?

autor
26. júl 2025
@rozculena

" Som prvy mesiac brigadne na urade"
na akom úrade brigáduješ?

@rozculena nie pracujem v gastre, ale zamestnavatelka mi dala na dohodu zamestnanie zatial. Niekto ma brigadu niekto tpp, ako kto chce. Za to som este na úrade, oni platia zdravotku mam taký pocit ešte, a už zachvilu mi končí evidencia. Potom mi dá riadne zmluvu. 40 dní trvá doba akú mozem mat dohodu.

rozculena
26. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena nie pracujem v gastre, ale zamestnavatelka mi dala na dohodu zamestnanie zatial. Niekto ma brigadu niekto tpp, ako kto chce. Za to som este na úrade, oni platia zdravotku mam taký pocit ešte, a už zachvilu mi končí evidencia. Potom mi dá riadne zmluvu. 40 dní trvá doba akú mozem mat dohodu.

@anonym_autor keď si evidovaná na ÚP,tak asi aj vieš,že tvoj príjem nesmie presiahnuť
284,12 eur mesačne.
Vieš?

autor
26. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor keď si evidovaná na ÚP,tak asi aj vieš,že tvoj príjem nesmie presiahnuť
284,12 eur mesačne.
Vieš?

@rozculena ano ale to uz presiahlo rozpisal mi to na ppaieri tak ako to sedí že nemám, ale mam zarobene viac ale myslim ze to je robota veducich ze ma tam prestali volať.

anonym_1a8b2b
26. júl 2025

Mozes robit maximalne 40 dni rocne a maximalne tych 284,13 €/m. Ak to mas odrobene, volat ta nemozu tento mesiac.

anonym_8ceb9c
26. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena ano ale to uz presiahlo rozpisal mi to na ppaieri tak ako to sedí že nemám, ale mam zarobene viac ale myslim ze to je robota veducich ze ma tam prestali volať.

@anonym_autor bud rada, že ti nerobia problémy. Príde kontrola a budeš mat pruser aj ty, aj šéfovia.
Robíš načierno. Hľadaj si normálnu prácu, nie také podvody.

tiika
Autor odpoveď zmazal
tiika
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor robit na dohodu môžeš tiež len 10hod týždenne, takze to predpokladam so zamestnávateľom tiež porušujete..
Ale k otázke. Volajú si tých, s ktorými sú spokojnejší. Zrejme sú i s tebou, avšak menej. Nič za teba aknemajú. Držia si ta skôr ako rezervu, keď im niekto vypadne, pôjde na dovolenku a nenájdu inú nahradu.
Pokojne si najdi ďalšiu brigádu, či prácu. Nedrží sa ich. Môžeš mat viac prac.pomerov. Zostanes tam, kde sa ti bude páčiť viac a to druhé ukoncis. Na UP ta o chvíľu i tak asi vyradia, ak tam zostanes.

autor
26. júl 2025
@anonym_1a8b2b

Mozes robit maximalne 40 dni rocne a maximalne tych 284,13 €/m. Ak to mas odrobene, volat ta nemozu tento mesiac.

@anonym_1a8b2b fu to mam omnoho viac , ale robi sa to vsade som nevedela ze az tak je to vazne,ale bude. Vsade to je asi takto aspon 1 mesiac ale vsak to sa vie :/ a tam toto si necham zajtra vecrr zavolam, mozno som rezerva ale poviem im ze bud stabilne na tpp alebo idem. A mozem teda normalne sa dat na tpp inde? Inemu majitelovi podnikatelovi ? Aj ked tu mam dohodu to som nevedela. Ze si to casovo rozlozim? Ja by som bola ochotna robit aj dve zamestnania. Ste ma potesili....a tam by som zatial skusila inde aj bkizko to mam a ten majitel druhy vraj aj bonus dá a aj viac platí tato bonus danovy zatial nechcela od 1 dna riesit. Asi by bol maly.
Dskujem.vam

autor
26. júl 2025
@tiika

@anonym_autor robit na dohodu môžeš tiež len 10hod týždenne, takze to predpokladam so zamestnávateľom tiež porušujete..
Ale k otázke. Volajú si tých, s ktorými sú spokojnejší. Zrejme sú i s tebou, avšak menej. Nič za teba aknemajú. Držia si ta skôr ako rezervu, keď im niekto vypadne, pôjde na dovolenku a nenájdu inú nahradu.
Pokojne si najdi ďalšiu brigádu, či prácu. Nedrží sa ich. Môžeš mat viac prac.pomerov. Zostanes tam, kde sa ti bude páčiť viac a to druhé ukoncis. Na UP ta o chvíľu i tak asi vyradia, ak tam zostanes.

@tiika ano viac som robila aj viac takze uvidim ale ked sa nedohodnem na trvaly tak za tri dni volam inde. Ach
Troska ste mi pomohli fakt som na toto sama :/