Prečo mám nižšiu výplatu počas dovolenky?
Ahojte, vie mi niekto vysvetliť prečo mám menší plat keď čerpám dovolenku? Normálne mám 1350€ brutto a minulý mesiac som mala 5 dní dovolenku, vo výplstnej páske je 1250€ brutto. Mám 8 hod.prac.čas cez týždeň. Ďakujem
@anonym_autor dovolenka sa prepocitava priemerkou tak preto. Niekomu praveze moze vyjst vyssia, niekomu nizsia ked ma dovolenku.
A poprípade kvôli dovolenke nemusis mať vyplatený napr. nejaký bonus
@anonym_autor lebo si dostala od zamestnávateľa mensi príspevok na stravné lebo si 5 dní nerobila
@anonym_autor lebo si dostala od zamestnávateľa mensi príspevok na stravné lebo si 5 dní nerobila
@alchemilkazltozelena nie je to stravné, to mi je jasné, že stravné nemám počas dovolenky
@anonym_autor dovolenka sa prepocitava priemerkou tak preto. Niekomu praveze moze vyjst vyssia, niekomu nizsia ked ma dovolenku.
@ivana11155 podľa akého priemeru?
@anonym_autor U nás keď má niekto 5 dní dovolenky, tak sa mu krátia mesačné prémie o 1/4, lebo sa v tom čase nepodieľa na hospodárskom výsledku firmy.
@alchemilkazltozelena Príspevok na stravovanie nepatrí do mzdy brutto.
Mas pohyblivu zlozku mzdy? Ta sa pri dovolenke vyplaca inak
@anonym_9114eb nie
Mne vždy šéf pomerovo zníži osobne ohodnotenie, nemám síce nižšiu mzdu, ale vždy rovnakú akoby som bola v práci (priemer mám vždy vyšší)
@alchemilkazltozelena nie je to stravné, to mi je jasné, že stravné nemám počas dovolenky
@anonym_autor tak sa choď opýtať vašej ekonomky, ona bude najlepšie vediet
@anonym_autor priemer za posledne 3mesiace myslim. Priemerku mas aj na paske uvedenu. Tou sa prepocitava dovolenka aj paragraf.
U nas ked mas dovolenku,tak dostanes premie,iba za tie dni,co si robila.Ono sice priemer clovek ma vyssi ako klasicku hodinovku,ale spada do toho napr.aj vikend,nie su priplatky za nedelu,sobotu,ci nocnu a ono to urobi svoje na paske,hned.
@anonym_autor priemer za posledne 3mesiace myslim. Priemerku mas aj na paske uvedenu. Tou sa prepocitava dovolenka aj paragraf.
@ivana11155 tiez som pocula ze priemeruje sa plat za posledne 3 mesiace.
@balerina2025
@ivana11155 priemeruje sa posledný kvartál, nie tri posledné mesiace, samozrejme pokial sa nejedna o pravdepodobný priem.zárobok. Teraz za september sa prepláca dovolenka priemerom za II.Q teda mesiace 04-06.
@anonym_autor ako dlho pracuješ vo firme, nebola si PN, OČR, MD/RD..?
@balerina2025
@ivana11155 priemeruje sa posledný kvartál, nie tri posledné mesiace, samozrejme pokial sa nejedna o pravdepodobný priem.zárobok. Teraz za september sa prepláca dovolenka priemerom za II.Q teda mesiace 04-06.
@anonym_autor ako dlho pracuješ vo firme, nebola si PN, OČR, MD/RD..?
@tiika ok kvartal su 4 mesiace. a presne pn ci ocr to moze znizit. naopak zvysist to vedia odmeny, napriklad.
kvartál sú TRI mesiace, preboha.
kvartál sú TRI mesiace, preboha.
@muzula tak potom dobre som napisala. posledne tri mesiace.klud , takto hned z rana sa ruhat, nie je dobre
@muzula tak potom dobre som napisala. posledne tri mesiace.klud , takto hned z rana sa ruhat, nie je dobre
@anonym_e21b6b je velky rozdiel posledne 3 mesiace a 3 mesiace kvartalu. Prosim, nevies, nerad. Pre tvoju informaciu - na priemer sa zohladnuje predchadzajuci kalendarny stvrtrok. Dakujem.
@anonym_autor nizsia mzda moze byt u teba sposobena najme nizsim priemerom. Dalej to mozu byt kratene premie, odmeny, kedze si neodrobila cely mesiac. To sa vsak bez presnych udajov neda povedat.
Ten priemer ovplyvnuje vela faktorov. Niekto ho ma nizky, niekto naopak vysoky. Vo vypocte sa zohladnuje jak prijem - zakladna mzda, priplatky, odmeny, tak aj odpracovane dni - cize cerpanie dovolenky, PN, OCR, platene/neplatene volno. Ak tomu nerozumies, urcite zajdi na mzdove (ak taku moznost mas) a skus ich poprosit, nech ti to vysvetlia.
@anonym_e21b6b je velky rozdiel posledne 3 mesiace a 3 mesiace kvartalu. Prosim, nevies, nerad. Pre tvoju informaciu - na priemer sa zohladnuje predchadzajuci kalendarny stvrtrok. Dakujem.
@anonym_autor nizsia mzda moze byt u teba sposobena najme nizsim priemerom. Dalej to mozu byt kratene premie, odmeny, kedze si neodrobila cely mesiac. To sa vsak bez presnych udajov neda povedat.
Ten priemer ovplyvnuje vela faktorov. Niekto ho ma nizky, niekto naopak vysoky. Vo vypocte sa zohladnuje jak prijem - zakladna mzda, priplatky, odmeny, tak aj odpracovane dni - cize cerpanie dovolenky, PN, OCR, platene/neplatene volno. Ak tomu nerozumies, urcite zajdi na mzdove (ak taku moznost mas) a skus ich poprosit, nech ti to vysvetlia.
@katarinaba dakujem. za informaciu

Mas pohyblivu zlozku mzdy? Ta sa pri dovolenke vyplaca inak