icon

Prečo sa mladým nechce pracovať za nízke mzdy?

xopino
20. nov 2025

Dneska každý hovorí že mladým sa nechce robiť, ale povedzme si pravdu životné náklady su dnes veľké a ťažko pracovať a vstávať niekam za 1000€ v čistom nie je život ale otročina... Často podnikatelia nedajú toľko koľko sľúbia, pridajú ľuďom robotu navyše,buzeruju ich a chcu od nich aby pracovali tak akokeby ten biznis bol ich.Preto za pýtam divíte sa mladým že nechcu pracovať a žiť z ruky do huby v dobe keď ide všetko hore, je čoraz viac nákladov na život ale aj možnosti si ho užiť ale peňazí nie? Výplaty vo firmách nestíhajú dobiehať ani rast inflácie nie to ešte dať človeku možnosť si zarobiť na vlastne byvanie a dovolenku a robiť vo fabrike za 1500€ v čistom s nadčasmi a nočnými v 40 stupňovych teplotách v lete a v zime pri 10 stupňoch a popripade byť na nejakej druhoradej ubytovni s nejakým starým Ivanom v izbe ktorý chrape a fajčí nie je žiadna výhra za plat z ktorého si človek tak skoro nenašetri na vlastne byvanie a je totálne rozbitý....

Strana
z8
anonym_932ffb
Dnes o 08:40
@oblecenie99

@anonym_932ffb Ja som tiež začínala s platom 300 eur v čistom, čo už vtedy bolo nie že smiešne, ale úplne nehorázne. A to nehovorím o podmienkach. Vydržala som to robiť tri mesiace. Nedalo sa z toho vyžiť. A teraz sa nedá vyžiť ani z tých tisíc, najmä ak máš deti. Resp. len tak tak. Ale na dovolenky, či nové topánky tá rodina môže rovno zabudnúť, oprava zubov či nové okuliare, pokazené auto sa rovná koniec sveta a veľmi divoké nabúranie rozpočtu. Ja nevravím, že je OK sedieť doma a váľať si šunky, rovnako ako nevravím, že sa majú uskromniť a tváriť sa, že to je v pohode plat, lebo nie je. Z tých schopných mladých ja ani nepoznám nikoho, kto by si váľal šunky doma, buď si vypýtali viac a majú, alebo sú v zahraničí. Ten zvyšok (komu to rodičia tolerujú, a ich živia, aj keď možno sami majú po tisícke) by zrejme nešli robiť nikdy..

@oblecenie99 Ved ano, ti schopnejsi sa vedia zariadit a ti menej schopni sa nechavaju vydrziavat z ubohych platov svojich rodicov...

anonym_466591
Dnes o 10:15
@anonym_932ffb

@oblecenie99 Ved ano, ti schopnejsi sa vedia zariadit a ti menej schopni sa nechavaju vydrziavat z ubohych platov svojich rodicov...

@anonym_932ffb …a ti menej schopní asi čakajú na zázrak, ktorý akosi neprichádza

Strana
z8