Prečo si tak veľa ľudí myslí, že môžu pracovať v IT sfére?
Myslieť nie je zakázané a "môže" je tiež veľmi široký záber. Niektorí "ITčkári" sú blbší ako bežný používateľ, ale tak keď ich niekto za to platí, nie je to moja vec. Ospravedlňujem sa všetkým bežným ITčkárom, ktorí sa veci rozumejú.
Neviem kde chodis, ale ja nikoho takého nepoznám s tvojim tvrdenim. Je vás tam veľa či čo? Však nech si robí kto chce čo chce 🤷🏼♀️ čo ťa to škre?
@gertrudaosem Chodim na modry konik. Tu si to mysli kazda druha.
Tu každá druhá práveže nemyslí, tu sa takým všetko akosi samé stalo.
A k tomu IT, veď sa zamysli..keď si každý deň na koni, na instáči, dokážu otvoriť Word, tak to už sú IT skills 😁
neviem ci si mysli, ze moze ale minimalne chce, vytvorila sa tu totiz taka dogma, ze zamestnanie v IT (nech uz si pod tym kazdy predstavi cokolvek) znamena automaticky mat nadstandardny plat a peniaze doma vidlami prehadzovat 🤷♀️
a na druhej strane preco nie, nech si myslia, nech to skusia, mam vela kolegov, ktori by v "IT" udajne pracovat nemali a pracuju, ja osobne som taky priklad
vela ludi si to mysli prave kvoli reklamam:
Naučíme ťa programovať za 4 mesiace...
Na programovanie titul nepotrebuješ...
a podobne...
Raz nam na pohovor prisiel chalan s tym ze on vie programovat a uz si naprogramoval par appiek vlastnych... tak sef sa ho pyta ano a ako ste to programovali? A on: No tu mam v mobile taku appku co som si stiahol a pomocou nej ked pozadavam co chcem si viem vytvorit appku....
Takto sme si to my samozrejme nepredstavovali... 🙂
@dzina007 suhlasim s tebou, vsade reklama, ze pod robit IT, dokaze to kazdy, atd....ale nie je IT ako IT, su rozne pozicie.
lebo pod IT sferu sa zmesti velmi siroke spektrum pozicii od entry level pozicii, ktore sa nauci sikovny clovek bez problemov za chvilu po narocne IT pozicie, ktore si vyzaduju roky studia a praxe. ale vsetci tito ludia sa oznacuju, ze robia v IT. niekedy naozaj staci robit na IT oddeleni a uz je to oznacene ako IT pozicia
Náhodou aj ženy sa v tomto vedia dobre uplatniť. Bohu žiaľ je ich veľmi málo. Majú ale určite šance.
ja tak všeobecne počúvam názory rodičov, že aké sú ich deti šikovné (už od útleho veku) , ako vedia všetko robiť na počítači, mobile.... Vždy argumentujem tým, že hladkať prstom mobil vie aj cvičená opica, to nie je extra talent a vedomosť. Kamarátka zas ospevuje svojho syna, ako on vie všetko robiť na počítači, že je celý deň v izbe na obrazovke. Tak som jej povedala, že je rozdiel hrať hry, pozerať filmy, chatovať, a je rozdiel programovať. Ona ho už vidí po škole so super platom v BA, pritom chalan končí teraz učňovku, školu výjde s tým, že absolvoval som a mám papier... použiteľnosť do života a praxe 0 bodov. Ľudia si tak celkovo myslia, že IT sektor je len klik, klik, hotovo a veľké prachy za to klik klik 🤭
Ja by som nemohla pracovat v IT odveti. Vobec ma to ani nelaka, ani k tomu nemam vztah ani nič a asi ani hlavu na to nemam. Ani v mojej rodine nikto nie je IT.
Takze ja si to nemyslím, co si myslis ty, ze čo si myslia ostatní 🙂
to si myslia len hlupáci, ktorí nemajú absolútne predstavu, čo to obnáša
Nová doba.. nová doba...veď už batoĺatá s mobilom v ruke , v kočiari... sú vlastne IT čkári 😁😂😁😂😁😂😁😂
@kabinka11 lebo tu zvyknú písať skrachovane ucitelky, z ktorych sa akymsi zazrakom stali projektové manazerky v IT a v kazdej teme pisali ake maju zavratne platy a kolko stala dovolenka a tak. Preto.
@babulkomale OCH, riadne zhodnotenie
Autorka, ja tiež chodím na modrý koník a nič také som tu nepostrehla. Daj aspoň jeden príklad príspevku, z ktorého si usúdila, že si to tu myslí každá druhá.

Myslieť si môže kto chce co chce. Pri troche snahy a šťastia môže.