Predĺžená rodičovská dovolenka a práca na dohodu

9. sep 2024

Ahojte chcem sa opýtať, ako to funguje som na Predĺženej rodicovskej dovolenke ,Začala som pracovať na dohodu otázka je koľko % sa zdanuje s dohody ? Ďakujem veľmi pekne

vandus153
25. jan 2025

@melanta v kazdej otvorenej debate na tomto fóre je vasa odpoved ako mamicka nemoze zarobit ani cent. ANI CENT

elizabeth170
30. jan 2025

@vandus153 dobrý deň, prosím Vás tak ako to je, môžem pracovať na dohodu o pracovnej činnosti, keď som na tej "predĺženom neplatenom rodičaku"? Mám možnosť si ísť privyrobiť a teraz neviem, či môžem.

vandus153
31. jan 2025

@elizabeth170 aby ste bola úplne kludna tak si zavolajte do svojej zdravotnej poistovne a opytajte sa ich ci vam to mozu pozriet mne to podla rodneho cisla pozreli.

elizabeth170
31. jan 2025

@vandus153 Ďakujem za odpoveď

vandus153
31. jan 2025

@elizabeth170 dajte vediet co vam povedali

elizabeth170
4. feb 2025

@vandus153 tak som to zisťovala na VšZP a môže sa robiť na dohodu

earlgrey
4. feb 2025

No neviem ženy, mne na úrade práce povedala pani pred pár dňami, že na dohodu áno, ale len 40 kalendárných dní na JEDEN ROK...aby za vás štát naďalej odvádzal poistenie...alebo do sumy 268 a nejaké drobné ZA ROK...tak kde je teraz pravda? 🤣

elizabeth170
4. feb 2025

@earlgrey áno to je pravda, keď ste nahlásená na Úrade práce, toto sa riešilo, keď ste nahlásená na ZP ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov

vandus153
4. feb 2025

@earlgrey ano ja ked som bola na podpore z uradu prace tak to takto bolo ale myslim ze toto je iné..

vandus153
4. feb 2025

@earlgrey myslim si ze s tymto uz urad prace nic nema… ja ked som zistovala tento predlzeny rodicak som volala najskor na urad prace a tam ma hned zrusili ze s tymto uz musim volat na zdravotnu ze toto uz oni neriesia… ale ked som pocas rodicaku sa dala na pol roka na podporu tak takto to bolo ze len 40 dni a nemohla som zarobit viac ako 260€… vsetko im zdokladovat… ale toto uz len zdravotná riesi

earlgrey
4. feb 2025

@vandus153 Neviem, ja na podpore nie som...🤷‍♀️

vandus153
6. feb 2025

@earlgrey neviem ja nemam dobru skusenost s uradom prace vzdy mi tam jedna povedala ine a druha ine posielali ma len od okna k oknu tak skuste sa opytat este inej pretoze ako som pisala na zdravotnej nehovorili ziadne obmedzenie 40 dni len ta suma nemoze prekrocit 15 nasobok zivotneho minima ako tu spominal jeden ..

vandus153
6. feb 2025

@earlgrey a po pravde ja idem na dalsiu matersku a chýba mi len 90 dni poistenia takze ja budem pracovat aj tak len 3 mesiace 2 hodiny denne aby som mala matersku a po 3 mesiacoch to ukoncim takze ja to dlhodobo aj tak nebudem mat.

elizabeth170
6. feb 2025

Ono je to nové, že sa môže robiť na dohodu a podľa mňa to štátu pomôže, lebo nemusí platiť socialku a ani celú zdravotnú, takže v podstate ušetrí, však to bolo na hlavu, keď pri platenej môže matka normálne robiť a dieťa na celý deň v škôlke a pri neplatenej si matka aspoň na dohodu nemohla ísť zarobiť, keď má možnosť.