Prehodnotenie kariéry na rodičovskej dovolenke
Ahojte, som na rodicovskej dovolenke a manzel ma nahovara naucit sa robit v programe na technicke vykresy. No ja sa bojim, ze na to nemam, mam vystudovany uplne iny smer, nikdy som nebola technicky typ. No laka ma to, mozno by ma to aj bavilo, roboty by bolo dost, on sam nestiha prijimat zakazky, praca z domu, ziadny sef, financne ohodnotie prace skvele. Ja pracu mam, je to praca v kancelarii, no nema tolko benefitov a platove ohodnotenie nizsie.
Do prace sa mam vratit za 2 roky.
Dali by ste tomu sancu? Ze zacat sa ucit od nuly nieco uplne nove a mimo toho, co mate vystudovane? Ja sa len bojim toho, ze do toho investujem cas a peniaze a nakoniec zistim, ze na to jednoducho nemam.
Ano, skusila by som to.
A co potrebujes na zaciatok, kupit ten program, zaplatit skolenia, ci? Aka by bolo vstupna investicia do toho?
Nevyskusas, nevies.
SW licenciu pravdepodobne kupovat nebudete, ked ju ma manzel kupenu, nieco sa naucis sama metodou pokus omyl, nieco ti vysvetli muz. Len je otazka, co od teba ocakava, lebo ak len detaily k jeho zostavam, to zvladaju programy viac menej same, uz to len bude treba "dotiahnut". Ale ak nie si strojarka, tak tazko budes kreslit (napriklad) prevodovku ked nevies co a ako.
Jasne, ze by som to skusila, co horsie by sa ti stalo ako to, ze ti to nepojde? Nic, mozes iba ziskat
Isla by som hned, ved ak to bude tazke ale ta yo nebude vadit nechas to
„Či už veríte, že niečo dokážete, alebo naopak veríte, že to nedokážete, v oboch prípadoch máte s najväčšou pravdepodobnosťou pravdu.“
Henry Ford.
Vezmi si z toho, čo chceš,je to svätá pravda.🫡
Ano skus to, aj keby si to nevyuzila, nikdy nevies kedy sa ti to zide, mozes sa potom vratit do svojej prace a toto budes mat ako rezervu.
Jasne,ze by som do toho isla. Nemas co stratit. Kazde vzdelavanie je len plusom,aj keby si zistila,ze ta to nebavi. Len sa musis nastavit na to,verit si,ze to dokazes a vzdelavat sa. Ono to nebude len o kresleni v programe,musis mat aj trosku vzdelanie v danom smere,aby si tomu lepsie pochopila a podala dobru pracu,nie len mechanicky vykonavala nieco. Ale vsetko je o praxi a treningu. Cim viac toho spravis,tym viac skusenosti naberies.
Bez váhania by som šla do toho.
Choď do toho
myslis CAD?
Nesla by som do toho. Ak mas moznost pracovat z domu ( tvoja kancelarska praca), tak to vyuzi ked budes mat dieta v MS a stale budes riesit len sople. Ucit sa novym veciam a popritom fungovat s malym chorym dietatom bude tazke. V zasade ta neodhovaram, iba ponukam iny pohlad na vec.
Ja robím elektro technické veci a keby že mám niekoho kto ma vie naučiť kresliť v CAD profi veci a kontrolovať mi to, vysvetľovať ako čo...idem hneď...už sama som si pozerala niečo a chcela by som ale popri práci a deťoch nestíham vôbec. A to nemám nič s elektro / technické vyštudovane!!
Ved skus a uvidis.
Ak máš prácu, do ktorej ťa neláka vrátiť, tak áno, určite by som v takom prípade využila čas na RD na zmenu. Ale nechcela by som pracovať s mužom, ak by sme 100% pracovali spolu z domu. Milujem svojho muža, ale byť 100% času spolu medzi 4 stenami a pracovať spolu - nie, ďakujem, to by bola brutálna ponorka.

ved nemas co stratit