icon

Prekonanie strachu z práce

25. aug 2025

Ja v každej práci vydržím tak dva roky a potom útek do druhej. Hrozné niečo so mnou. Nie som šikovná, nie som človek, ktorý by si mohol vyberať a koho by prijímali na pohovory. Preto som vždy robila práce, ktoré ma svojím spôsobom aj bavili, ale za menej peňazí. Pointa ale je, že sa bojím chodiť do práce. Bojím sa, že niečo pokazím. Som aj dosť nechápavá, keď mi povedia, že mám niečo urobiť. Potom zmätkujem. Mám pocit, že sa na mňa každý pozerá ako na idiota. Zapadnúť tiež veľmi neviem. Som tichá, mám rada svoj kľud a súkromie. Strašný pocit, a to som mladá, ďaleko do dôchodku. Dá sa s tým niečo robiť? Už ma nebaví hľadať za každým inú prácu, keď niečo pokašlem.

madeincssr
25. aug 2025

@anonym_autor a aj ked si slusna, mila, vludna, snazis sa a nieco sa ti nezadari, tak ti to (neohladuplne) vycitaju? Nie je to len v tvojich obavach (ze to to vycitaju), nedovere voci sebe samej? "Ucenej z nebe nespad", dlhsim casom sa naucis vela veci. Ver si trosku 💙🍀🌷.

oriesocek
25. aug 2025

ja sa pamätám - niekedy dávno, uz je to skoro 20 rokov sme mali asistentku vo firme - akoze katastrofa, napisat oficiálny list na urad, nieco vyriesit.... Ale nasla sa v niecom inom - vsimla som si, ze robi navrhy kostimov do reklam, filmov, klipov. na toto bola dobrá, vzdy chodila oblecena trendovo, kocka brutalna... takze namiesto toho, aby sa trapila v tom, co jej nejde, nasla svoje silne stránky a venuje sa tomu v com je fakt dobra..

beata_k
25. aug 2025

@anonym_autor Po 2 rokoch odchadzas? Ved po 2 rokoch uz hadam vsetkemu rozumies. Nerozumiem tvojej logike odist ked sa to konecne naucis a potom sa znova zamestnat a nicomu nerozumiet.

oriesocek
25. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Po 2 rokoch odchadzas? Ved po 2 rokoch uz hadam vsetkemu rozumies. Nerozumiem tvojej logike odist ked sa to konecne naucis a potom sa znova zamestnat a nicomu nerozumiet.

@beata_k ono je to skor o tom, ze po 2 rokoch toho maju vsetci dost, ze nie je vo veciahc sikovnejsia, ale stale robi chyby - to bude ten hlavný dovod. ako som pisala v niecom musis byt dobra, co yb ta bavilo, co by si robila...
@anonym_autor

danniiee8
25. aug 2025

Treba si nájsť niečo čo ta baví. Viem, ľahšie sa to povie ako podarí.
Byť zdravo pokorná, vedieť si priznať svoje nedostatky ale aj svoje prednosti a schopnosti. Mala som niekedy zo seba podobne pocity ako máš ty. Keď však dáš do tej práce maximum (snažíš sa, vzdelávaš ako môžeš byť lepšia, neflákaš) nemôže to byť tak zlé.
Lebo lepší je kolega ktorý je možno ,,slabší'' ale pokorný a snaží sa byť lepší ako kolega, ktorý je síce najšikovnejší ale zožral všetku múdrosť sveta. Aspoň ja viac ocením prvý typ kolegu.
Skúsila by som možno prácu v ktorej nemáš priveľmi zodpovednosť veľmi čo pokaziť a nemusíš priamo spolupracovať s inými ľuďmi. A hlavne pozitívne myslenie. Nemôže to byť tak zlé ako si myslíš.

beata_k
25. aug 2025
@oriesocek

@beata_k ono je to skor o tom, ze po 2 rokoch toho maju vsetci dost, ze nie je vo veciahc sikovnejsia, ale stale robi chyby - to bude ten hlavný dovod. ako som pisala v niecom musis byt dobra, co yb ta bavilo, co by si robila...
@anonym_autor

@oriesocek Ja som to pochopila tak, ze ona odchadza, nie ze jej daju vypoved.

oriesocek
25. aug 2025
@beata_k

@oriesocek Ja som to pochopila tak, ze ona odchadza, nie ze jej daju vypoved.

@beata_k ano, ale evidentne tam je obojstranna nespokojnost. aj my sme mali take kolegyne v práci. da sa povedat, ze v kazdej. a aj setra to riesia. naozaj ostane max 2 roky a ide dalej. za ten cas velmi firme nic neprinesie, nezauci sa poriadne a ked uz to zacnu ludia riesit - tak sa posuva dalej. preto pisem, nech sa zamysli co by reálne chcela robit a v com by bolo dobra... aj napr upratovat byty na zvnost - aj tam sa da dost zarobit. ja neviem, co autorka robi, ale mam skusenost, ze pre mna na trivialne veci sa mal niekto problem zaucit.

anonym_495c40
25. aug 2025

Ked nechapes niecomu tak sa spytaj este raz pre istotu

autor
25. aug 2025
@oriesocek

@beata_k ano, ale evidentne tam je obojstranna nespokojnost. aj my sme mali take kolegyne v práci. da sa povedat, ze v kazdej. a aj setra to riesia. naozaj ostane max 2 roky a ide dalej. za ten cas velmi firme nic neprinesie, nezauci sa poriadne a ked uz to zacnu ludia riesit - tak sa posuva dalej. preto pisem, nech sa zamysli co by reálne chcela robit a v com by bolo dobra... aj napr upratovat byty na zvnost - aj tam sa da dost zarobit. ja neviem, co autorka robi, ale mam skusenost, ze pre mna na trivialne veci sa mal niekto problem zaucit.

@oriesocek ja som hlúpa, nechápavá. Niekto by povedal, že mám nizke sebavedomie, ale tak to proste je. Noví ľudia v robote sú šikovnejší a mne radia ako to mám spraviť. Vždy sa zahanbim, spanikarim a odídem z práce. Už to tak nechcem robiť, ak budú veľmi nespokojní, nech ma vyhodia. Nenašla som sa v ničom, v čom by som bola dobrá. Veľmi ma baví šoférovať, ale nie som v tom tak dobrá, aby som bola profesionálny vodič.