Prekonanie strachu z telefonovania
Baby prosím poraďte ako sa mám zlepšiť alebo čo to má vlastne znamenať. Je mi zrovna nevoľno keď mám niekomu volať - cudziemu, šéfke a takýmto ľuďom. Rodina kamoši, blízki to nič, to nemám problém.
Radšej píšem sms...potrebovala som jeden papier čo mi mali dať a prosila som muža či by mi preň zašiel. Že zájde o hodinu ale že mám šéfke zavolať že pre to príde on .... A ja v tom,no úplný blok,aby som ju neotravovala a podobné. Mužovi som povedala že mi to nedvíha a šéfke som zanechala sms že príde mi pre to muž
😑
No a čo, že si nesmelá. Nie si dieťa, urob to lebo musíš. Aj keď ti bude srdce byť o dušu. 😄Po stý raz sa budeš smiať, ako si sa bála.
@gribka1 zaujímalo by ma, kde to vo mne pramení a prečo
Pritom je to úplná blbosť
@anonym_autor Záleží koľko máš rokov. Vraj mladšia generácia, zvyknutá na sociálne siete má traumu z volania. Vraj majú z toho zlý pocit, že sa deje niečo zlé 😂😂😂.
@gribka1 hmmmk no som 93 ročník 🤦🙈
Ja druhým volám pohode ale keď mám zavolať o nečakaný paragraf keď mala dcéra napr teplotu alebo ochorela tak som v krči 🤣 pritom vedúca je zlata žena chápava rozumie ze som sama s deťmi a ten paragraf mi dá a ešte aj po praje skóre uzdravenie. No aj tak som v strese keď viem ze ráno budem volať 🤣🤣🤣 inak do banky a hocikde inde úplná pohoda
Vela ludi nema rado telefonovanie a celkovo priamy kontakt … predsa vyrastali s SMS a „pismenkami“, starsia generacia - ako deti vyrevovali pod balkonom a pouzivali telefonnu budku … vidim to v robote .. baba okolo 30 mi hovori ty a kolegyna (50+) ste jedine co tolko telefonuju 😂 ano zavolam aj 50 krat a hocikam, aby pochopili a urobili, co chcem a potom ich este skontrolujem … ludi normalne strhne ked zazvoni telefon
ja som po 50ke a neznášam telefonovanie
Aj ja neznasam telefonovanie a paradox je ten, ze som zacala pracovat v takej oblasti, kde si to telefonovanie vyzaduje. Myslela som si, ze sa to zlepsi, ak budem castejsie telefonovat, ale ani po 2 rokoch sa to velmi nezlepsilo. Ked mam niekomu zavolat, tak ma chyta panika a rozbusi sa srdce. Ja tomu vobec nechapem, preco mam pred tym taky stres a z coho to prameni. Ak mne niekto vola, to uz nejak lepsie znasam a dvihnem, aj ked s obavami, toto sa aspon zlepsilo. Ale ked ja mam zavolat, tak konecna, radsej napisem mail. 😀 A to mam 35 rokov.
A este ked mi niekto vola a som v nejakej spolocnosti, tak aby som dvihla pred nimi, tak to absolutne nie. Radsej odidem na miesto, kde som sama aby ma nikto nerusil a nepocul alebo vobec nedvihnem. 😅
@anonym_autor tento problém má veľa ľudí - nepomôže nič iné, len so zaťatými zubami, studeným potom na chrbte a podobnými sprievodnými lakocinkami sa premôcť a telefonovať. Keď musíš, tak musíš, nikto iný to za teba neurobí - a ono sa to časom poddá. To máš ako so športom, čím viac trénuješ, tým viac časom zvládneš, aj keď v priebehu tréningového procesu ideš vypľuť dušu a radšej by si umrela... Neboj, hlavne to nevzdávaj, nemysli si o sebe nič zlé a uvidíš, ako bezstarostne budeš o nejaký čas telefonovať...
@anonym_autor ja som ročník 99 a mala som to rovnako😂 len som od 15 robila čašníčku takze som bola nútená komunikovať a potom sa dostala do prace kde som musela stale zdvíhať telefóny a robit rezervácie a objednávky. Uz som na materskej s druhým dieťaťom no doteraz nezdvíhal neznáme čísla a kde sa da pisem iba maily a sms😂 nie si v tom sama
@anonym_autor ahoj ja keď som nastúpil do prvej roboty tiež som mal z toho stresy. Zároveň so mnou nastúpila kolegyňa ktorá už toho mala odskákane viac než dosť mala už po 50tke. Tiež bola nová, ale nepárala sa s tým. Tá chytila telefón a riešila ako Gizka Ohňová. Vtedy som sa tak nejako prestal báť keď som ju videl. Nejde o nič iba povieš čo potrebuješ. Ja teraz radšej volám ako mám písať e-maily a rozmýšlať nas tým ako ich naformulujem. Takto chytím telefón poviem čo chcem a mám kľud 😀.
@anonym_autor Ja s volaním nemám problém, ale napr. môj muž má, takže nie si sama. Veľa telefonátov ( okrem rodiny ) mu vybavujem ja. On je introvert, možno to s tým súvisí. Ja som mávala kŕče, keď boli synovia malí a musela som zavolať šéfke, že neprídem do práce, lebo sú chorí. Uff, to som pred tým telefonátom aj zle spávala. A minule sa mi stalo, že som volala do banky, všetko super vybavila a na konci som sa nevedela rozhodnúť, či sa pozdraviť dopo alebo dovi a povedala som dopi. Smiala som sa sama zo seba celý deň.
Ahoj, som u kustik starsia od Teba a tiez to nemam rada. Potom som mala pracu, kde som okrem ineho bola na zakaznickej podpore - volali mne, ale musela som to riesit alebo i ja naspat a tym som si ako tak zvykla. Stale to nie je moja oblubena cinnost, no umyselne vystavovaniu sa mimo komfortnu zonu pomaha. Drzim palce
@anonym_autor ja som tiež 93😅 ja som za slobodná vsade chodila osobne, to mi je príjemnejšie, s telefonovanim mám tiez problém..ja ale slabšie počujem a sú ľudia kt rozprávajú tak ticho že im nemám šancu rozumieť tak možno je to aj tým.. týka sa to nových ľudí, keď mám dr nie je problém hoci občas aj to sa musím premáhať😂 celkovo je telefonovanie pre mňa stres, niekedy sa neviem vykoktat ze čo vlastne chcem😂 alebo je to psychológia že potrebujeme mať ten osobný objekt keďže telefonovanie je neprirodzene tým že chyba ten “realny” objekt (vizuálne) -preto napr ľudia prehnane gestikulujú pri telefonovaní
@anonym_autor tiež to neznášam a keď mám z rodiny niekomu blahoželať k narodkam, to je pre mňa asi to najhoršie čo môže byt 🤣
@anonym_autor ano....si ina generácia....ja som prekonala aj jazykovú bariéru cez telefón....ked clovek musi, tak musi...chce to len trening
@anonym_autor aj ja to tak mám. Lenže ja rackujem, v strese hovorím rýchlo a plus k tomu potichu. Takže u mňa je toto príčina. U teba tiež musí byť nejaká, nemáš nejaké zlé skúsenosti keď si niekedy s niekym telefonovala?

No a čo, že si nesmelá. Nie si dieťa, urob to lebo musíš. Aj keď ti bude srdce byť o dušu. 😄Po stý raz sa budeš smiať, ako si sa bála.