icon

Preplatenie cestovného pri dočasnom presune do inej pobočky

zdenin
5. aug 2025

Zdravím ako to je z preplatenim cestovných nakladov v prípade keď pobočka v ktorej pracujem sa prerába a teda som nútená chodiť do prace do inej pobočky v inej dedine?( asi určite nula celá nula eura)ale tak za opytanie nic nedam

melanta
5. aug 2025

@zdenin čo máš v pracovnej zmluve uvedené ako miesto výkonu práce? Tvoju pobočku alebo to určené nemáš, prípadne je tam niečo iné? To je podstatná informácia, ak chceš relevantnú odpoveď. Ale v zásade:

1. Ak máš v pracovnej zmluve uvedený ako miesto výkonu práce miesto, kde pôvodne pracuješ, tak áno, je povinný ti preplatiť náklady na cestovanie.

2. Ak v pracovnej zmluve uvedený výkon práce nemáš, tak teoreticky, ak si z Nitry, môže ťa preradiť na pobočku v Martine a nemáš nárok na žiadnu úhradu nákladov na cestovanie.

zdenin
autor
5. aug 2025

No mam tam uvedene číslo aj adresu na ktoru pobočku ma prijali

melanta
5. aug 2025
@zdenin

No mam tam uvedene číslo aj adresu na ktoru pobočku ma prijali

@zdenin máš to tam uvedené ako miesto výkonu práce? Tak potom na iné miesto môžeš dochádzať len so súhlasom a môžeš žiadať náhradu za cestovné náklady. Je to prekážka na strane zamestnávateľa.

nelca84
5. aug 2025

@zdenin ak ta zamestnavatel posiela mimo tvoje dohodnute miesto vykonu prace, ide o vyslanie na pracovnu cestu a mas narok na nahradu cestovnych vydavkov aj stravne podla zakona o cestovnych nahradach... aktualne je to pri prac. ceste v trvani od 5 do 12 hodin 8,80e + cena listkov na bus/vlak
A neodporucam podpisat nejaku dohodu, kde ti zmenia miesto vykonu prace, lebo v tom pripade to bude ta nula cela nula.

zdenin
autor
5. aug 2025
@nelca84

@zdenin ak ta zamestnavatel posiela mimo tvoje dohodnute miesto vykonu prace, ide o vyslanie na pracovnu cestu a mas narok na nahradu cestovnych vydavkov aj stravne podla zakona o cestovnych nahradach... aktualne je to pri prac. ceste v trvani od 5 do 12 hodin 8,80e + cena listkov na bus/vlak
A neodporucam podpisat nejaku dohodu, kde ti zmenia miesto vykonu prace, lebo v tom pripade to bude ta nula cela nula.

@nelca84 noo mne sa zda že mi bude pisana preradenka tak to potom nič

nelca84
5. aug 2025
@zdenin

@nelca84 noo mne sa zda že mi bude pisana preradenka tak to potom nič

@zdenin ale to bude zmena pracovnej zmluvy, s tym nemusis suhlasit. Ale ak to podpises, tak nebudes mat narok na nic. Samozrejme okrem bezneho stravneho....