Priama diskriminácia - práca v administratíve
Ponuka práce administratíva.
Kysuce sú súce proste😭

@jana_eyre_2 presne, kamosku vyhodili z prace kvoli jednej OČR, sukromnik. Pritom dovtedy jej strazila svokra ale ta zrovna ochorela tak isla prvykrat po roku na OČR.
@babulkomale, ano, urcite, normalne je na to v zákonníku paragraf 🥱 A určite kamoška vobec nepodpisala dohodu o ukončení pracovneho pomeru alebo niečo podobné blbe. Kombinácia vychcany zamestnavatel a blbý zamestnanec je vražedná. Pri akomkoľvek zákone.
@vroni Áno treba urážať ľudí, ktorí pracujú v oblasti, kde sú ľahko nahraditeľní, to pre niekoho znamená blbý. Áno oveľa lepšie je súdiť sa so zamestnávateľom, pretože ju neprávom prepustil a ešte sa na neho potom každý deň usmievať v práci, keď bude musieť zo zákona zrušiť výpoveď. To musí byť krásna, priam idilicka atmosféra v práci. To je znakom inteligentného človeka. A všetkých ostatných treba urážať akí sú sprostý.
Tomu sa hovorí vidieť si akurát tak na koniec nosa.
@anetka34, ano, urcite, dospelý a pricetny clovek fakt ani netuší, že nemusí podpisat všetko čo mu je predložené. Áno, určite. Z napísaného mi nijako nevyplýva, za ta pani pracovala kdesi pri pástpe, v ľahko nahraditelnej funkcií. A dokonca aj pri týchto pozíciách, kde zamestnanci nemavaju také vysoké právne povedomie, zastrešuju takéto prípady odbory. Ale vyfnukovat, ze sa škaredý zamestnavatel pyta na deti, rodinu, vierovyznanie, ze mi dá vypoved kvôli OCR alebo návšteve lekára, to áno, to vieme uplne perfektne. Akurat si hubu otvoriť tam, kde je to namieste, už menej. Bola som zamestnanec i zamestnavatel, poznám situáciu z obidvoch strán, človek, ktorý podpise dohodu, ktorú nechce JE blbý, či sa ti to paci ci nie. Plky o idylickej práci si nechaj od cesty, ešte by si ma rozplakala.
@nafka0483 To písala @babulkomale, že jej známa dostala výpoveď. Takže neviem.
Ale osobne nepoznám nikoho kto odmietne podpísať dohodu a veselo pracuje ďalších 10 rokov.
Väčšinou mu dajú na výber Dohoda s odstupným, neviem koľko, trebás 3 mesiace, alebo mu dajú z organizačných dôvodov s menším odstupným a môže si vybrať.
Nikto nie je blbý. Vyberie si, čo mu viac vyhovuje z toho.

Z extremu do extremu co tu pisete. My sa v praci nezastupujeme, kazdy si robi svoje, takze kolegyne na OCR ma netrapia. Kolegyna s dietatom v horuckach robi homeoffice po nociach ked dieta zaspi. Nechce dojst o pracu, tak si OCR neberie. Asi trauma z minulej prace. Pritom ina kolegyna si v pohode vezme na nevyhnutny cas, nikto jej to nevycita. Podla mna je to dost o osobnom nastaveni. Kto nechce robit, nebude, kto sa chce strhat, strha sa, aj ked nemusi