Príbehy úspešného hľadania práce: Motivujte sa!
Ahojte, potešte svojimi príbehmi, v ktorých sa všetko na dobré obrátilo, aj keď to nebolo ľahké 🙂 mám pocit, že okolo mňa sú ľudia, ktorí poslali pár CV, išli na pohovor a hneď ich brali všetkými desiatimi. Taká instant success story 🙂 mňa zaujímajú skôr tí, ktorým to trvalo trochu dlhšie (napr. 10 + CV). Nechcem rozoberať prečo mi to ide ako v lete na saniach, podnikám kroky a zlepšujem sa, no nie všetko ide zmeniť. Skôr sa potrebujem namotivovať, že dobre bude. Ďakujem a pekný večer.
@sheila121 tak ďakujem, presne toto info som si prosila 🙂
@sheila121 poslať 10 CV je veľa?
Ahoj hľadala som dlho síce nie 10+,
Ale cca 6-7..
Bolo to v čase keď začala vojna...poslala som asi 100 CV.
Bola som deprimovana.mala som prax cuzdi jazyk dobre referencie...neviem v com bol problém...
No vždy vybrali niekoho iného.
Bola som v stave kedy som CV posielala všade aj do obchodu na odkladanie tovaru-odtiaľ sa mi ani nozvali 🤣
Zaujímavé bolo to, že keď sa mi jedna firma ozvala ze ma berú ozvali sa mi naraz ďalší 3 zamestnávatelia a zas som bola v situácii ze som nevedela ktorú vybrat.
Určite sa ti to podari
@sheila121 a možno som to nepochopila ja 😄 uvidíme ako sa vyjadrí autorka 🙂
Koľko aký čas hľadaš prácu.
@marlent ďakujem, hľadám tiež zatiaľ len pár mesiacov, ešte neposielam CV úplne všade, ale mám k tomu blízko... Inak, to, čo píšeš je zaujímavé. Uvedomila som si, že som to tak mala s mužmi - vždy dlhé obdobia nikto a potom naraz viacerí záujemcovia 🙂 možno aj s prácou to tak bude.
@sheila121
@bonboniera myslím poslať viac ako 10 CV. Okolo mám fakt dosť ľudí, ktorí zopár poslali, išli na jeden - dva pohovory a bolo. Tiež som to tak mala, keď som ako absolventka pred pár rokmi hľadala. A teraz sa mi zdá, že len posielam a posielam, sem tam ma pozvú, ale slabota.
Nezufaj autorka...neviem v akej oblasti hľadáš prácu,ale mne sa napr.niektori zamestnávatelia ozvali až 2 mesiace po poslaní životopisu
Hľadala som 2 mesiace.
Potrebovala som zladiť čas takže som nemohla zobrať čokoľvek.Niektorí zamestnávatelia sa ozvali až po 3 týždňoch.
A vyberala som si.Nechcela som ísť robiť úplne hocičo.
Keď som sa hlásila na menej kvalifikované pozície tak na mňa pozerali, že čo tam chcem a to nemám VŠ.
Ja som mala to stastie, ze ma vzdy po pohovore zobrali a aj na tu pracu na ktoru som chcela. Ale.. vzdy som poslala viac CV ako sa mi ozvali, prihlad… poslala som 5CV a napriklad z toho bola jedna robota, ktoru som chcela a 4, ktore som poslala tak, “ze to by som asi zvladla robit” lebo som robotu proste potrebovala. Ozvali sa mi prave z tej jednej a este jednej.. zobrali ma obe firmy a na obe pozicie, kde som na pohovore bola, ale z tych ostatnych sa mi neozvali vobec. Robotu som si doposial hladala 3x .. co sa tyka casu ako dlho to trvalo, bolo raz dva tyzdne, raz dva mesiace, a raz mesiac.. respektive to obdobie od zacatia hladania po nastup bolo take dlhe. Ale tiez sa mi neozvali zo vsetkych firiem kde som poslala CV. Robota je, a urcite ta zoberu niekam len proste musis posielat. Ale problem aby ta to potom aj bavilo, vyhovovalo platovo, a bol dobry kolegtiv..
v 2019 mi trvalo 7 mesiacov a cca 50 zaslani CV, aby som nasla pracu. vacsinou som nepocula ani obraz, ani zvuk. pritom uplne basic admin pozicie (aj za malo penazi), kde som splnala vsetky podmienky a mala prax na admin pozicii 2r (cim chcem povedat, ze ich nemohlo odradit, ze by som bola prekvalifikovana ani nic podobne)