Prima banka - ktorí zamestnanci majú prístup k nahliadnutiu do osobných účtov klientov?
Ahojte,
rada by som sa spýtala tých, ktoré pracujete v PrimaBanke, ktorí zamestnanci majú právo nahliadať do osobných účtov klientov banky a v akom rozsahu ? Konkrétnejšia situácia : ak mi zavolá pracovníčka banky z pobočky v našom meste, v ktorej mám osobný účet a chodí mi naň výplata s ponukou na úver, pretože podľa jej tvrdenia vidí, že mám predschválený spotrebný úver a dostatok prostriedkov na účte, čo všetko táto pracovníčka "vidí" v rámci mojich financií v banke ? Mám na mysli, či vidí odkiaľ mi prichádzajú peniaze, z akého zdroja, moje záväzky, výdavky,....vidí môj "výpis z účtu" alebo len celkové príjmy a celkové výdavky za každý kalendárny mesiac zvlášť ? Vopred ďakujem za každú odpoveď.
@rawmamka berieš si to príliš osobne...to čo popisuješ funguje vo všetkých bankách, bežne si vie zamestnanec pozrieť ak niekoho pozná akú má výplatu alebo jeho zostatok...samozrejme nemalo by sa to robiť, ale ...sme ľudia, ako inak -zvedaví🙂 ale ak ti niekto pravidelne vyvoláva - tak ťa má prideleného ako poradcu, v tom prípade ak príde z ústredia zoznam účtov kde sú vyššie zostatky, tieto účty sú porozdeľované podľa poradcov a tí musia oslovovať telefonicky klientov, v Primabanke treba mať dohodnuté stretnutie s daným klientom, inak ti môžu vyvolávať kým neprídeš alebo jednoducho oklame a napíše klient bol n dohodnutom stretnutí, nemá záujem.....je to vždy o tlakoch ako na osobné stretnutia tlačí riaditeľ danej pobočky....zamestnanec čo ti vyvoláva z toho tiež nie je nadšený, ale je to jeho práca...nabudúce mu povedz že na pobočku neprídeš a neželáš si telefonáty aby si to poznačili do systému...ak by telefonáty neprestali, mail na stránku banky, že napriek upozorneniu že si neželáš telefonáty, stále vyvolávajú a preto zvažuješ zmenu banky....potom dostane "pucung" a viac ti vyvolávať nebude...ale , je to jej práca za ktorú brie plat...bankám ide prioritne o predaj nových produktov - nové účty, úvery, hypotéky nie o spokojnosť klienta ale o predaj nových produktov.....
@rawmamka pobockari musia vidiet vsetko. Lebo otoc si to opacne,ty prides do akejkolvek pobocky a chces nieco vybavit,zalozit,zrusit. A pracovnicka ti povie eeee,prepacte,ja vas nemam na starosti,nemozem 🙂. Ale co sa tyka ponuk,jednoducho treba poziadat o zakaz kontaktovania s marketingovymi ponukami. Potom ti dokonca ani v aplikacii trebars nebudu vybiehat ponuky.
@manzanillaa ahoj, aj ja som sa snazila vzdy na rozne ponuky telefonom slusne vysvetlit, ze nemam zaujem, potom som jednoducho hovor zrusila a momentalne som vo faze ze ak mi najblizsie niekto zavola, asi sa uz nzdrzim a pojdem do nho. Ono totiz pocet tychto telefonatov narasta a neskutocne ma to fakt obtazuje, lebo zavolaju v najnevhodnejsej moznej chvili a nezdvihnut nezname cislo si nedovolim, lebo ved co ak by sa stalo nieco niekomu blizkemu.
@rikarika rozumiem,ved aj mne takto volajú a chápem,že človek môže vybuchnúť.. tiež mám niekedy na male🙈občas namiesto telefonátu radšej pošlem sms a klient sa bud ozve alebo ignoruje
Vies co? Mne minule takto pani dvihla adrenalin, ale v inej banke. Zdvihnem telefon, fakt som bola slusna, vypocula som si ju a dorazila ma veta "Vy na co potrebujete mat tolko penazi na ucte?" Nemam tam miliony, beznu rezervu. Toto som fakt nevedela, co mam na to povedat. Lebo co je koho do toho v banke, kolko ja mam na ucte? Mozem si s nimi robit co chcem a co uznam za vhodne. Aj keby som 10 tisic dala za kabelku Chanel alebo 20 tisic na cestu okolo sveta (toto su cifry, ktore na beznom ucte nemam). Proste som povedala, ze ich potrebujem a tym som povazovala diskusiu za uzavretu. A pani ze "No ale to ich potrebujete teraz?????"Fakt ze facepalm----som povedala ze ano, zelam Vam pekny den, dovidenia.
@muchotrafka298 normálne si mala vysvetliť, že rezerva a nevieš kedy sa ti zíde, možno zajtra, možno o rok. Nedáš na nejaký termínovaný produkt s viazanosťou 5 rokov a zajtra ti odíde práčka a budeš čakať 5 rokov kým si budeš môcť vybrať bez straty a budeš prať v rukách.
@mogaa Vďaka, už tomu rozumiem o niečo viac, naposledy mi tvrdila, že má už predpripravenú zmluvu a kedy prídem na podpis na pobočku ... wtf ! ... a to som ju predtým x krát telefonicky "zrušila" že nemám záujem, nepotrebujem nič, neželám si kontakt ohľadom ponúk produktov.... Mne ide o to, že ma to otravuje, zdržiava a výsledný efekt je nulový.
Inak baby nechcem robiť reklamu, ja mám v PSS sporenie Lišiak, presúvam peniaze ako chcem a ak potrebujem vybrať, zadám príkaz a do dvoch dní ich mám na účte. Tak možno dobré nejaký podobný produkt dať, nech neotravujú. Mne takto ostáva málo v bankách čo využívam na účte alebo idem do mínusu na deň-dva a tak ma neotravujú s pôžičkami, sporeniami a tak. Lebo takýto klient čo má dosť peňazí na účte vždy je super pre banku aj na úver, má z čoho platiť a aj na rôzne investície z ktorých majú provízie a zarobí na tom aj banka.
@muchotrafka298 Som na tom veľmi podobne 😀...
Ja naopak pozorujem silný úbytok telemarketingu. U inštitúcií kde som nejako zaevidovaná - mám zmluvu - som požiadala aby ma nekontaktovali, ostatné pri prvom pokuse blokujem.
@marsmykkok Len problém je v tom, že tieto telefonáty zdržiavajú a je to prinajmenšom drzé, ak človeku nejaká cudzia osoba z banky "vstupuje do svedomia" prečo na svojom osobnom účte drží peniaze a aký to má zmysel. Ja nevidím dôvod niekomu vysvetľovať , že... mám xy dôvodov tam tie peniaze mať a ju do toho tak prd makový, ak mám byť neslušná.
Prima je podľa mňa špecifická v tom ze pobočky volajú aj kvôli somarinam. Ja napr mam účet jeden u nich a dcerin ešte jeden, kvôli sporeniu. A normálne mi x nejakého dôvodu volali, ze mam poslať peniaze na dcerin účet.. :D a ja ze prečo.. ze aby tam mala :D som poďakovala za starosť o naše zostatky ale mam to dosť dobre nastavene ( dcéra má zostatok cca 20eur bežne tam, k tomu každý mesiac jej ide trvalý príkaz na sumu, ktorá nasledne odíde na sporiaci ucet)... ako keď im systém vyuodi klienta na úver atď chápem.. ale lustrovat účty kvôli zostatkom, nechápem:D a to nemala mínus, ani nedostatok peňazí atď... v inej banke sa mi to nikdy nestalo...
Inak áno banke si otvori ucte tvoj pracovník a povie si prejsť pohyby na účte... ci hociktorý, hocikedy neviem..
@rawmamka ozvu sa im, oznam ze nemáš čas a záujem a dovidenia. Číslo automaticky potom blokujem
@simca06022011 Aj ja to mám, čo sa týka bánk takto len v Prime, neskutočne otravná banka..... už ma irituje aj akákoľvek reklama na ňu 😂 . Mám účet aj v mBank, aj vo Fio, muž má aj v Unicredit, v SP..... (každý má svoje využitie kvôli bezpečnosti platieb do zahraničia, presun peňazí, sporenie...). Ale ani z jednej sme nezažili takéto atakovanie.
@simca06022011 Aj by som si blokla číslo, len tým, že sme v istom obchodnom vzťahu s bankou, môže nastať niekedy situácia, že mi budú chcieť oznámiť niečo naozaj podstatné, dôležité a ja budem nedostupná. Takže skôr to budem riešiť cestou podnetu a nekontaktovania ohľadom ponúk produktov a marketingových záležitostí.
@marsmykkok presne toto som pani povedala, ze ocakavam v blizkej dobe vacsiu financiu investiciu (vyroba pomnika medzi nami), takze peniaze potrebujem mat k dispozicii. Mam ich na poducte, ktory mam presne pre pripady ako pises, ze odide mi pracka, televizor, neviem co a potom kde na to naberiem? Mam u nich viacero produktov, aj terminovane vklady, tak neviem, co furt papuluju 😂
ja som sa len raz stretla skutocne s agresivnym zamestnancom, ktory na mna krical, ze mam presunut na iny produkt peniaze z uctu, kde som bola spoludisponent. Som mu povedala, ze este raz sa bude takto spravat, ked mu jasne poviem, ze NIE (mala som spoludisponujuce pravo na ucet rodinneho prislusnika, ale bola dohoda, ze co nechce majitel, ja neurobim) tak nema co po mne kricat co mam alebo nemam spravit s tymi peniazmi, tak ho nahlasim nielen vedeniu ale este aj za neeticke chovanie. Nevolal uz.
@rawmamka
@muchotrafka298 Ako vravím, ja mám to sporenie mimo banky a teda som pre banky taký klient o ktorého ani bicykel neoprú, kedže mi ostáva na účte málo alebo mínus a dajú mi pokoj. Inak mám vždy celkom slušnú rezervu, takže keby to držím na účte niekde tak asi ani spávať mi nedajú.
Mama raz tiež sporila pár tisíc na drahšiu vec postupne, tak mala na účte vždy pár stoviek až tisíc niekoľko mesiacov zostatok a to ju bombardovali aj cez internet banking správy, email, sms, volali raz mesačne minimálne (poštová banka) . Hlavne že dlhoročná klientka, mala splatený dávnejšie úver u nich, chcela úver ked začínala živnosť na auto 3000 eur, ale nedali, musela brať cez nebankovku (home credit) a po čase prefinancovať cez banku. Ale potom ked jej ostávalo pár tisíc tak ju bombardovali ako divý pôžičkami, sporeniami a podobne.
@marsmykkok toto je este nic, moj ex pockal, kym ju koncia terminovane vklady v banke a isiel si vybrat tie peniaze na rekonstrukciu domu (jednalo sa o 50 tisic EUR par rokov dozadu) a v banke mu povedali, ze ci radsej nechce uver alebo hypoteku vziat, ze by tam tie peniaze dalej nechal 😂😂😂
@muchotrafka298 to sú tie ich ťahy. Odôvodňujú to tým, že tie jeho peniaze nech si ponechá na nepredvídané situácie a že mu budú ďalej "zarábať". No dnes rozdiel medzi urokmi vkladov a pôžičiek je už privysoký. Alebo že predsa je ľahšie mesačne splácať určitú splátku a mať v zálohe hotovosť. I keď s touto poslednou "taktikou" trošku súhlasím.
@huxy nie kazdy je taky, ze ide smerom "lacna hypoteka" alebo peniaze necha na sporiacom ucte. On toto nechcel z osobnych dovodov, cize peniaze co mal zarobene minul na rekonstrukciu a dalsie, ktore zarabal odkladal a postupne sa dorabali veci. sice rezervu mal nie uplne velku, ale proste jemu to takto vyhovovalo, ze porobi len tolko, na co ma peniaze a nie je nikde viazany, ze musi splatit toto a toto.
@muchotrafka298 mne je to jasné, len píšem, ako sa snažili presviedčať o výhodnosti ich produktov. A nahovárať na kadečo. Sama som to musela robiť, a keďže mi to bolo proti srsti, tak som tam dlho ani nepracovala. Ja nedokážem niekoho nahovárať na niečo, v čo sama neverím.
@huxy to je samozrejme, ze oni maju ciele na to, aby ludi do tych produktov tlacili. ja by som to tiez nemohla robit, lebo by som si nezarobila na slanu vodu.

@rawmamka zostatok na účte vidí každý zamestnanec banky.....