Prinútená zmena pracovnej pozície
Davala som tuto otazku do poradne ale musim to urychlene riesit tak skusim aj tu.
Mam pracovnu zmuvu na dobu neurčitú na pozicii informator. Nedavno vzali novu pracovníčku na inu poziciu. Ta v ten den oznamila, ze ta praca je pre nu tazka. Ja ma momentálne dovolenku. Novu pracovnicku dali na moje miesto a ja mam ist na jej poziciu. Co mozem v mojom prípade robit? Mám právo odmietnut zmenu pozicie? Pre mna to tiez nie je lahka praca, sama by som sa na tu poziciu nikdy nehlasila.
Ďakujem za odpoveď.
A tebe tieto veci oficialne oznamili ci odkial to vsetko vies ked mas dovolenku? Ved po dovolenke normalne nastupis na svoje miesto, pokracujes vo svojej praci. Ked budu chciet nejake zmeny, nech daju pisomny navrh dodatku zmluvy, inak stale plati tvoja zmluva.
Dnes uz pracujes, si po dovolenke? Ak nie, tak naco tam ides?
@nafka0483 ano, od dnes pracujem. Prisla som na svoje miesto aj pracujem na svojom mieste. Ale mi oznamili, ze od zajtra budem na inej pozícii. Boli na mna traja a vsetci hnusni ku mne. Nevedela som sa branit uz ☹️ Stále som im opakovala, ze nepojdem, ze som v prave. A oni ze pojdem a hotovo. Mrzi ma, ze neviem za seba bojovat. 😢
Aj tí traja majú niekoho za nadriadeného,treba si to vydiskutovať a hlavne si pozri čo máš v pracovnej zmluve,to si si mohla prejsť už cez dovolenku.Ak odmietnes,možno ti dajú výpoveď,ale aj odstupné.A každú zmenu pracovného zaradenia by si mala mať ako dodatok k zmluve,ten ti dali?Veď musís sa pýtať,čo ťa po tom,že sú hnusní,ak ty si v práve..a možno tá nová pozícia nemusí byť až taká katastrofa.Dalsia vec,zváž si úplne inú firmu,či sa ti oplatí pracovať vo firme,kde sa cítiš zle.
@kubkovamama Rozpraval sa so mnou ten najvyšší. Nevedela som sa uz brániť potom 😔
Ano, hladam si uz od januára pracu.
Nuz co ti poradit :( si v prave ale ked sa nevies za seba postavit tak tazko pomoct :(
Skús sa obrátiť sem https://www.pracujucachudoba.sk/poradenstvo ak nie je neskoro. Sú super podkutý v pracovnom práve.

@mira0611 Áno, po 1 dni ju dali na moje miesto. Kym som na dovolenke tak ju tam uz zaucaju bez toho aby sa so mnou o tom rozpravali. Takže asi cakaju, ze bez kecov budem suhlasit. Dnes tam idem, tak som zvedava 🙄