icon

Problém v práci s kolegami

11. sep 2023

Mám veľký problém že potim sa pri fyzickej námahe. Robím vo výrobe a tam zdvíhame ťažké veci tak sa spotim. Kolegovia sa sťažujú na mňa že smrdim. Viem je to pre nich určite nepríjemné. No pre mňa je to oveľa viac nepríjemné. Zhorší sa to keď som v strese alebo keď sa s niekým rozprávam. Som dosť hambliva a robí mi to problém. Stačí keď si kvoknem a zdvihnem niečo ťažké a už sa spotim.
Neviem ako to zastaviť alebo čo používať aby to tak nebolo cítiť? Hygienu dodržiavam, aj používam prípravky, no nič nepomáha. Už som bezradná.

marca12
11. sep 2023

@huginko je,ale raz za cas ak ho pouzije,tak jej moze pomoct. Nemusi ho pouzivat kazdy den. Minimalne dovtedy,kym nebude mat lekarske vysetrenia. Mala som v kolektive kolegu,ktory tak smrdel,ze ma napinalo pri nom. A ked bol v strese,to sa nedalo vydrzat. Ten na to dlabal a neriesil nic

luccija
11. sep 2023

Piješ dostatok vody?nie si v menopauze?
Ja som mala takú kolegyňu, ale to nebol smrad potu, ale taký zvláštny puch ako, keď sa varí francúzska polievka🙂potom som niekde čítala, že to je diagnóza, že niektorí ľudia tak smrdia
Máš oholené podpazušie?neviem veď, ak sa sprchujes a použijes antiperspirant nemala by si do pár hodín smrdieť.Stitnu žľazu máš v poriadku?

beronsche
11. sep 2023

Povedat, ze ak pojdes k lekarovi, uz chodit ani nemusis, samozrejme mozu,( aj ked by nemali, je to sikanozne), ale vyhodit zamestnanca nie je takto jednoduche. To si dovolit nemozu.
Takze na tvojom mieste to riesim a cim skor..

liz_lemon
11. sep 2023

tazko povedat, ja pouzivam cerveny od Vichy, ale ja sa potim minimalne

autor
11. sep 2023

@bajka16 Ďakujem za vysvetlenie a môžeš aj foto pridať?
@simca06022011 Ja používam aj aj aj spreje no ako vidím nič nepomáha. V práci nosím montérky, no vymieňam si vždy mám čisté tričko aj nohavice. Kondičku asi nemám žiadnu keďže nesportujem. Ale som chudá, mám 55 kíl pri výške 175 cm.
@marca12 Nikto okolo neodpadava. To zas nie. Ale dve kolegyne sa na potenie sťažovali mne osobne.

simca06022011
11. sep 2023

Objednaj sa k lekarke, sprej nie je dostatocny pri riadnom poteni sa vobec.. to si ja davam, len tak.. kedze sa bezne nepotim. Ked idem nieco robit, musim mat kremovy riadny antiperspirant.

autor
11. sep 2023

@luccija Pijem 2-3 litre za deň a mám 25 rokov. A samozrejme podpazušie si holim. Štítnu žľazu teraz neviem, no keď som bola dieťa chodila som tam keďže som bola moc chudá a nie a nie pribrať, no nič mi nezistili.

oslo1
11. sep 2023

Autorka, prestat jest korenene jedla, ziadny hamburger ani nic podobne.
Mne inak takto smrdia indovia a cierny, lebo Oni velmi korenia a potom to ide do potu. Maju to zazrate v obleceni a uz to nikdy nevyperu.
Smer Dr, nech ti urobi zakladny hormonalny profil.
Sprchuj sa iba detskym mydlom, ziadny parfem.
Oblecenie iba bavlna.
Ja by som sa aj v robote prezliekla a dala ciste tricko.

autor
11. sep 2023

@oslo1 Hamburgere ani nič mastné nejem vôbec. Nechutí mi to. Fakt neviem z čoho to môže byť.

liliana363
11. sep 2023

Skús si do prania dávať sanytol na prádlo, vtedy oblečenie tak nesmrdi keď sa spotis. A ten driclor naozaj pomáha.

candii
11. sep 2023

To mi pripomenulo jedného môjho kolegu 🫣🤣 ludia, nás všetkých doslova napínalo keď prešiel okolo a ten smrad sa po chodbách držal pol dna, prisahám. Ale to nebol pot to bola evidentne zanedbaná hygiena, on smrdel ako zmoknuty a znity pes v rozklade. To bola katastrofa. Keď prešiel len taká smradľavá čiara za nim. To určite nie je tvoj prípad len mi to pripomenulo. Všetci sme sa sťažovali lebo to bolo naozaj neúnosné. A teraz už tak nesmrdi asi sa začal konečne sprchovat ale dlho trvalo kým pochopil že nemáme nič proti nemu ako osobe a neohovarame ho len pri ňom nevydrzime existovat 🤣🤣🤣🤣

oli18
11. sep 2023

Psychicky pot je zapachajuci. Bude to asi tvoj pripad.

tanyag
11. sep 2023

@nika523 No neviem, ja nikdy nezabúdam na deodorant, zaleži aj aký človek používa. Ale sú ľudia, ktorí vážne zapáchajú a je to nepríjemné. A ak sa na autorku sťažujú, tak neviem no.

autor
11. sep 2023

@oli18 Môže byť, ako mňa to mrzí. Verím tomu že im je to nepríjemné no mne je to nepríjemné tiež a oveľa viac než im.

hladamematku
11. sep 2023

ake pripravky? pouzivas hexahydrátu chloridu hlinitého? to je totiz medicinsky schvalena latka na tento problem, potit sa uz nebudes...

https://protipoteniu.sk/antiperspiranty-proti-p...

topier
11. sep 2023

Mne pomohlo toto:
https://www.notino.sk/vichy/deodorant-kremovy-d...
Dolezite je davat si antiperspirant pred spanim, nie rano, ako tu uz jedna kocka pisala.

kitycat
11. sep 2023

Ak sa stazju, ze smrdis a chci aby si s tym nieco robila tak musis ku lekarovi... co sa zas deje?

roja01
11. sep 2023

Co vyskusat detox. Postupne organ po organu. Zacala by som s crevami a s pecenou, neskor oblicky a potom pluca atd. Odskusane je to, ze pri konzumovani vyhradne surovej stravy nie je citit ani na wc. Nevnucujem, len navrhujem vyskusat aj zmenu stravy. Vela vlakniny napr. ovsene vlocky, psylium a pod. a vela cerstvo pomletych semienok.

sovica
11. sep 2023

@autorka Mala som takú kolegyňu, ktorej pot strašne zapáchal a určite to nebolo z nadmernej fyzickej aktivity a myslím, že ani zo stresu. Celý čas sme totiž sedeli za PC a ona nemala mať z čoho stres, keďže sa v práci vyznala a odvádzala ju naozaj dobre. Som si na 100% istá, že sa každý deň sprchovala a nosila čisté veci. Bolo to veľmi nepríjemné nielen pre nás, ale aj pre ňu.
Ako už bolo vyššie spomenuté, silne zapáchajúci pot môže byť z veľkého stresu alebo zo zle voleného jedla (veľa mäsa, korenené jedlá, cesnak, cibuľa...). Ako napísala @roja01, mohla by si skúsiť detox a vyradiť z jedálnička živočíšnu stravu. Keďže dodržuješ pravidelnú hygienu, ja by som na Tvojom mieste išla na vyšetrenie k lekárovi. Na to si musíš nájsť čas. Je to Tvoje telo a Tvoje zdravie. Medzi vážnejšie ochorenia, ktoré zapáchajúci pot môže signalizovať, patrí totiž cukrovka, porucha štítnej žľazy ale aj problémy s pečeňou.

roja01
11. sep 2023

@sovica myslim, ze si mna chcela spomenut iba tak, ze autorka moze skusit detox a vyradit napr.maso.... nie ja, ako z tvojho textu vyplyva. Ja nemam problem ako ma autorka.

bluka2
11. sep 2023

@oslo1 hm, ja mám rada čili a nesmrdim ani sa nepotim… ale čo som si všimla je, že keď si s deťmi raz za čas dáme kebab, tak ten pot deti smrdí rovnako ako ten kebab. Ale ja mám taký čuch, že cítim kvetinárstvo na konci ulice už zďaleka.
Takže tiež si myslím, že to súvisí s jedlom, ale skôr s takých kde je kopec konzervantov a chemických sajrajtov
PS: z toho dôvodu už kebab nejeme

sovica
11. sep 2023

@roja01 Však tak som to napísala. Ja som pochopila, že Ty problém nemáš a myslím, že som to napísala správne. Z môjho textu nevyplýva, že Ty máš problém. Oslovujem autorku: "Ako napísala roja, mohla by si skúsiť..." Čiarky dávam správne.

roja01
11. sep 2023

@sovica prepac, ja som vynechala zaciatok vety Ako napisala.... skus tu vetu citat ako ja od slova roja dalej.
No som nepozorna....

kat10pat
11. sep 2023

Ja mam dobru skusenost s muzskym oldspice, mam pocit ze lepsie absorbuje pach, aj ked ak je to az take ako pises, neviem ci to vysiesis ozaj len tak.... mozno este skusit ten driclor, nie je na predpis ale sa spytarv lekarni

maminkadeticiek
11. sep 2023

Urcite Driclor,funguje skvele.A z bezne dostupnych Rexona.

sovica
11. sep 2023

@roja01 Jasné, nič sa nedeje. Aj mne sa stane, že niečo prehliadnem. Ale áno, ak by som vynechala začiatok vety, tak by to bolo mierené na Teba😉

domak2
11. sep 2023

Ja sa teda potim ako slon, ale nesmrdim, proste voda zo mňa leje. Skus si dat pánsky antiperspirant kým nezozenies niečo iné a hlavne hneď po sprche. A tiež by som zasla k dr. Sem tam sa spotim tak ze to cítim ale to fakt len pri nejakých hormonálnych zmenách, pms ci pri veľkom strese, nie bezne denne.

madeline1
11. sep 2023

Ak sa da, davaj si v praci aj rychlu sprchu. Nos si na vymenu tricka, davaj si tuhy deodorant, nie gulickovy alebo v spreji a telo by malo byt oholene najma v tychto najviac potivych castiach. Co sa tyka stresu, ako aj samotneho potenia zo stresu, to ries i u psychologicky, potit sa zaroven mozes viac aj z nejakych liekov, ak nejake beries....

ankare
11. sep 2023

Určite vyskusaj Driclor a aplikuj si ho podľa návodu. Fakt funguje. Držím palce!

mira0611
11. sep 2023

Ahoj, dermatologicka mi raz predpisala take neieco ze excipicial deodorant. To si aplikujes niekolko dni a po par dnoch sa potis menej, potom uz skoro vobec.