icon

Problémy s novou prácou

24. nov 2022

Čo si o tom myslíte? Končí mi zmluva a šéf mi vravel, že mi ju už nemôže predĺžiť, že sa budeme musieť rozlúčiť. Vzala som to v pohode, len som ho informovala, že si budem hľadať novú prácu, nadrobim si nejaké nadčasy a využijem ich potom na prípadné pohovory. Vravel, že nie je problém a samozrejme, vyjde mi v ústrety a že ak budem potrebovať odísť skôr ako mi končí zmluva, dohodneme sa. Nuž. A dnes? Šla som za ním, že zajtra potrebujem odísť 2 hodiny skor, lebo mi volali z jednej firmy, že potrebujú človeka asap a boli by radi, keby som v piatok na cca hodinu zažila o čom tá práca je a do pondelka sa rozhodla, či beriem. Šéf mi ale vravel, že "samozrejme, choďte, ale max.na 30 minút, pretože má potrebuje v práci". Čo je blbosť, lebo keď som sa pýtala, čo konkrétne potrebuje, vravel, aby som tam bola. Keď šla druhá kolegyňa pýtať pol dňa dovolenky po mne, samozrejme, podpísal jej ho. Ja nechápem. Bojím sa, že si zmaril šancu na novú prácu (som v regióne s vysokou nezamestnanosťou...). Má na to právo, viem. Ale amm len ja pocit, že to robí schválne?:(

Strana
z2
autor
24. nov 2022

@luscious u nás v meste v piatok poobede jedine pohotovosť funguje...

luscious
Autor odpoveď zmazal
bluka2
24. nov 2022

Byť úprimná k pokryteckemu hajzlovi je čisto nelogické... Jedine, že by si mu povedala, že je hajzel, to beriem. Ale rozprávať mu o nových šanciach sa ani tak neoplatí. On si myslí, že si chudera, nechce ťa a to akoby si podkopávala jeho neomylný úsudok. Nič s ním už nerieš a dufaj, že mu nezavolaju, daj novému zamestnávateľovi iné referencie ak bude chcieť. Tento sa o tebe nejako s nadšením vyjadrovať nebude tak či tak, však by ťa inak chcel pre seba.

guiseppinka
24. nov 2022

Rano by som zavolala, ze mi je zle a nepridem. Vypytala by som si marodku a cau...ked je debil, tak budem sprosta aj ja

luscious
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
24. nov 2022

@luscious a ako by to vedel? Mozno tak personalne a tomu je to jedno. A ked nie pn, tak ocr... Ale neprisla by som na cely den do prace...

luscious
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
24. nov 2022

@luscious teba ako zamestnavatela, resp sefa by tankovalo, kedy kto bol na marodke? Lebo myslim, ze sefstvo ma.ine problemy a nie studovat zapoctove listy svojich zamestnancov

luscious
Autor odpoveď zmazal
guiseppinka
24. nov 2022

@luscious neviem ako to je na sbk, ale v at tieto veci riesia mzdari a to su ini ludia ako ti, co robia pohovor.. a s tymto by dom problrm nemala povedat, ze nechcel ma pustit, tak som sla na pn... A kto vravi, ze to ma byt dlha. Ved staci na zajtra

anne_mary2
24. nov 2022

ahoj no ano blbost ze si mu to hovorila.. Ludia su neprajni.. Ja by som to vyriesila navstevou lekara.. celodenny, ked ich nemas vycerpanych.. a vyriesila si novu robotu.. Npis sms sefovi ze ta boli zub ides k dr .( priklad ). prip ak mas nejakeho znameho lekara… Na to ti nemoze povedat nic! Nie je to porusenie nicoho.. Nemusis cakat na poobedie, normalne od rana lekar nie??

Vypovedna lehota je mesiac - aj zo strany zamestnavatela, pokial by neslo o nejake hrube porusenie pracovneho poriadku ze by ta hned mohli vyhoxit.. to ale neni len tak…

Takze ak by si brala novu robotu, mala by si si to vyriesit do konca mesiaca idealne, tak by si mohla nastupit od 1.1 napr..
Ale urcite podat vypoved ziadne dohodneme sa vidis ze sa ba to nemozes spolahnut!. Ak podas vypoved 30.11, vypovedna lehota je nasledujuci mesiac tj december. Ak by si podala 2.12- tak januar…. Teda to ak by si potrebovala riesit novu robotu skor 😊.

Ludia si proste nepraju… 🤷🏼‍♀️🫠🥲

anne_mary2
24. nov 2022

@luscious ako personalista uvidi “dlhe pn” ? resp akekolvek 🙈… jedine ze by volal staremu zamestnavatelovi a ten by povedaj jooj tato bola stale na pn 😀

martul
24. nov 2022

Načo si mu to vôbec hovorila. On ťa pošle do riti a ty mu ešte povieš že ideš na pohovor?!
Šéfe potrebujem pol dňa voľno, ok?!!!finito

luscious
Autor odpoveď zmazal
radkaradix
25. nov 2022

ja by som to spravila tak, ze by som si vzala dovolenku rovno 2-3 dni a vobec by som neriesila stareho sefa 🙂

Strana
z2