icon

Problémy so zamestnaním po štyridsiatke

18. nov 2025

Ahojte. Chytá ma depka.Snažím sa, skúšam, behám po pohovoroch s stále nič. Začína ma prepadať panika a cítim sa bezradne. Na smeny nemôžem, mám malé dieťa. Mám VŠ, odrobených 15 rokov a potrebujem už vypadnúť z domu do práce, lebo mi prepína. Som tesne po 40tke. Tiež ste to doma takto prežívali?

Strana
z4
anonym_2c9ca2
18. nov 2025

@anonym_autor kolko si hladas, ja polroka a nic.
som doma ale plne ma zamestnavateju deti, mam 15 r odpracovane, 40tnicka. zial teraz vsade chcu sezonne. mas aspon nasetrene z coho zijes?

biba_18
18. nov 2025

bože, a z čoho žijete? to je des ...

anonym_c4442a
18. nov 2025
@biba_18

@biba_18 zrejme je na RD..

autor
18. nov 2025
@anonym_c4442a

@biba_18 zrejme je na RD..

@anonym_c4442a uz som po rodicaku. Mesiac poberam podporu.

autor
18. nov 2025
@biba_18

@biba_18 Muz robia ja mam podporu maximalnu. Ale ja potrebujem ist do prace, socializovat sa, robit a nikde ma nechcu. Aktivne hladam. Aj po znamosti. Ide ma vykotit.

autor
18. nov 2025
@biba_18

@biba_18 v jednej firme sa ma opytali na pohovore, vi mam deti! Samozrejme uprednostili ineho kandidata. Co som mala klamat a zatajit? Je to strasne ako sa pozeraju na zenu s detmi. Hroza.

autor
18. nov 2025
@anonym_2c9ca2

@anonym_autor kolko si hladas, ja polroka a nic.
som doma ale plne ma zamestnavateju deti, mam 15 r odpracovane, 40tnicka. zial teraz vsade chcu sezonne. mas aspon nasetrene z coho zijes?

@anonym_2c9ca2 tiez asi pol roka hladam ale zacala som hladat este ked som bola na rodicaku.

anonym_fa482d
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2c9ca2 tiez asi pol roka hladam ale zacala som hladat este ked som bola na rodicaku.

@anonym_autor a aku VS a prax mas?

anonym_2c9ca2
18. nov 2025
@anonym_autor

@biba_18 v jednej firme sa ma opytali na pohovore, vi mam deti! Samozrejme uprednostili ineho kandidata. Co som mala klamat a zatajit? Je to strasne ako sa pozeraju na zenu s detmi. Hroza.

@anonym_autor po rodicaku sa tazko hlada...

pribinak
18. nov 2025

Pred materskou si robila kde? Akú máš prax? Vzdelanie?

anonym_fa482d
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preco si vlastne v tej povodnej robote skoncila? Asi si dala vypoved, aby si mala max podporu

autor
18. nov 2025

Nic ine nerobim iba posielam zivotopisy, motivacne listy....a casto ani odpoved nedostanem.

anonym_ab524c
18. nov 2025

@anonym_autor a v akom odbore si hľadáš prácu? Čo vieš robiť?

autor
18. nov 2025
@pribinak

Pred materskou si robila kde? Akú máš prax? Vzdelanie?

@pribinak Administratíva a nákupca, 15 ročna prax. Ovládam AJ, NJ iba základy. Ovládam prácu s PC, Office, pár iných programov a môžem sa o zem hodiť, buď dostanem odpoveď, že vybrali iného uchádzača, alebo ani odpoveď nepríde

autor
18. nov 2025
@anonym_ab524c

@anonym_ab524c Administratíva, nákupca.

sisa_s
18. nov 2025

Bohuzial, v znalostiach officu a jazykoch ta predbehnu uz absolventi

autor
18. nov 2025
@anonym_ab524c

@anonym_ab524c začala som sa aj doma učiť nejaké veci, čo si sama hradím, nech neupadám, ale ozaj je toto možné? Neviem, prečo ma nikde nechcú 😪

anonym_ab524c
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_ab524c Administratíva, nákupca.

@anonym_autor nákupcov hľadajú relatívne často do rôznych odvetví. Nevidela by som to tak zle. Píšeš, že máš maxim podporu, tak v strese byť ešte nemusíš. A neverím, že do pol roka, kým budeš na podpore, nenájdeš. Držím palce.

anonym_fa482d
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_ab524c začala som sa aj doma učiť nejaké veci, čo si sama hradím, nech neupadám, ale ozaj je toto možné? Neviem, prečo ma nikde nechcú 😪

@anonym_autor preco si v tej robote predtym skoncila?

autor
18. nov 2025
@sisa_s

Bohuzial, v znalostiach officu a jazykoch ta predbehnu uz absolventi

@sisa_s áno možno, ale taký pôjdu čoskoro na MD a RD. Ja mám po a deti už neplánujem. Takže čo je pre zamestnávateľa výhodnejšie?

pribinak
18. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak Administratíva a nákupca, 15 ročna prax. Ovládam AJ, NJ iba základy. Ovládam prácu s PC, Office, pár iných programov a môžem sa o zem hodiť, buď dostanem odpoveď, že vybrali iného uchádzača, alebo ani odpoveď nepríde

@anonym_autor nákupná je fajn, administratíva je take všeobecne že to fakt aj absolvent SŠ môže robiť

Koniec roka je zlý čas. Každý už rieši uzávierky a rozpočet na budúci rok, organizujú sa dovolenky a podobne

Takze máš komplikovane okolnosti

autor
18. nov 2025
@anonym_ab524c

@anonym_autor nákupcov hľadajú relatívne často do rôznych odvetví. Nevidela by som to tak zle. Píšeš, že máš maxim podporu, tak v strese byť ešte nemusíš. A neverím, že do pol roka, kým budeš na podpore, nenájdeš. Držím palce.

@anonym_ab524c ďakujem aj tú administratívu predsa potrebujú skoro všade. Hľadám intenzívne ale stále nič.

autor
18. nov 2025
@anonym_fa482d

@anonym_autor preco si v tej robote predtym skoncila?

@anonym_fa482d organizačné zmeny.

autor
18. nov 2025
@pribinak

@anonym_autor nákupná je fajn, administratíva je take všeobecne že to fakt aj absolvent SŠ môže robiť

Koniec roka je zlý čas. Každý už rieši uzávierky a rozpočet na budúci rok, organizujú sa dovolenky a podobne

Takze máš komplikovane okolnosti

@pribinak Áno len ja už hľadám cca pol roka. Už počas RD som začala. Snažím sa, idem aj na pohovor a tam to skončí.

vikusjk
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no zial nechcu ta, lebo mas male dieta. Zamestnat matku s malym dietatom so sebou bezne prinasa caste vypadky kvoli OCR-ke, kedze deti v skolke byvaju casto chore. Je to nespravodlive, ale je to tak :( Drzim silno palce.

anonym_fa482d
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_fa482d organizačné zmeny.

@anonym_autor tak bud rada, ze ti to padlo akurat na koniec RD, ze mozes cerpat max podporu. Niektore to robia ucelovo. A potom lamentuju, ze nemozu najst robotu.

charlottha
18. nov 2025

ani sa ti necudujem, clovek potrebuje vypadnut z domu a to zamestnavatelia teraz nevidia, lebo po korone zistili, ze ich menej stoji, ked robia ludia z domu a tlacia coraz viac na homeoffice. nezufaj a hladaj dalej, drzim palce, aby sa ti cim skor postastilo

autor
18. nov 2025
@vikusjk

@anonym_autor no zial nechcu ta, lebo mas male dieta. Zamestnat matku s malym dietatom so sebou bezne prinasa caste vypadky kvoli OCR-ke, kedze deti v skolke byvaju casto chore. Je to nespravodlive, ale je to tak :( Drzim silno palce.

@vikusjk Ale teda nie každý zamestnávateľ sa opýta na deti, veď by sa ani nemal. Ale ozaj už som sa stretla s priamou otazkou, či mám deti a bolo vymaľované a teda už som vedela, že si ma nevyberú.

autor
18. nov 2025
@charlottha

ani sa ti necudujem, clovek potrebuje vypadnut z domu a to zamestnavatelia teraz nevidia, lebo po korone zistili, ze ich menej stoji, ked robia ludia z domu a tlacia coraz viac na homeoffice. nezufaj a hladaj dalej, drzim palce, aby sa ti cim skor postastilo

@charlottha kebyze som nejaky vycuciavač tohto štatu a davok...prvy krat som nezamestnana a citim sa ako socka.

anouschka5
18. nov 2025

Pozri z úradu práce nejaký rekvalifikačný kurz, ktorý ti uhradia ( účtovníctvo, mzdy ) - administratíva - to je najžiadanejšie pozícia -

Strana
z4