Prvá pomoc, práca záchranára a lekára v sanitke
Ahojte, len zo zaujimavosti(a mozno trochu zvedavosti) mi napadla otazka ci ste s niekto uz stretli so situaciou, kedy ste podavali prvu pomoc, pripadne niekomu zachranili zivot. Nedavno som si robila kurz prvej pomoci a po skonceni strednej skoly uvazujem nad tym, ze by som isla na medicinu…vzdy bol moj smer skor veterina, no v poslednej dobe da dost casto pohravam s myslienkou, ze praca lekarky v sanitke ma zaujima tiez😌 viem ze je to dost trúfalý sen, kedze to vnimam ako velmi narocnu pracu psychicky aj fyzicky, ale budem rada ak niekto toto robite, a nevadilo by vam podelit sa o vase nazory/skusenosti
Fajn je aj podcast 155 odtieňov urgentu
Ak ťa to zaujíma nájdi si na nete príspevky Mudr, Pečíka, Doc. Dobiáša, Mudr. Pavčo a pod.
Sú aj knihy na túto tému, nie len odborné, ale aj príbehy z praxe
Dcéra sa chystá na prijímačky na Urgentnú zdravotnú starostlivosť, teda nie lekárka v sanitke, ale záchranárka.
Zúčastňuje sa rôznych akcií, kurzov a súťaží záchranarov. Má veľa známych v tejto oblasti,
Tiež je aktívna v SČK
Doslova život ešte nikom nezachraňovala, prvú pomoc bežne ak treba volajú ju v škole, chodí na zdravotné dozory na akcie a športové podujatia
Ak ťa niečo zaujíma poradíme
Ja som anesteziologicka, je to moj denny chlebik. Taktiez som dlho jazdila aj na RLP. Isla som s tym na medicinu, ze chcem robit toto 🙂

@anonym_autor pusti si podcast urgenťáci. Jeden z nich je doktor RLP 🙂 ma tam veľa zaujímavých príbehov z jeho práce.