Prvé dni v novej práci
Dievcata ako si zvykate ked nastupite do novej prace? Ja som tento tyzden poriadne ani nespala, budila som sa stale na myslienky ze co vsetko to obnasa. Paci sa mi tam, aj kolektiv. Ale ten stres... Dakujem
@anonym_autor Ahoj, noo začiatky v práci sú vždy ťažké. Akú prácu si začala robiť? Ja som zdravotná sestra napríklad, a keď som menila prácu a zaučovala sa prvé mesiace tak to bolo náročné. No človek sa nejak tak musí nastaviť, prídu prekážky, možno nepríjemne kolegyne ale hlavne sa netreba vzdať. Hlavne ak ide o veľmi dobrú prácu ;) je dobre si v tej práci nájsť v niekom oporu, kto si myslíš že nemá problém ti veľa veci vysvetlit a na koho sa môžeš obrátiť ;)
@nikollici ahoj, dakujem, uvedomujem si to, predtym som bola vela rokov v 1 praci, teraz zmena...
@nikollici ahoj, dakujem, uvedomujem si to, predtym som bola vela rokov v 1 praci, teraz zmena...
@anonym_autor chce to len čas, veľké pozitívum máš,že sa ti páči a aj kolektív máš super.....šťastná to žena, tak prajem všetko dobré
@anonym_autor to bude určite tým že to je ta zmena, hlavne sa skús veľmi nestresovať. Pories spánok. Existujú aj čaje na spánok. Lebo ak nebudeš dobre spať, tak sa to bude s tebou niesť v práci. A pomáha samozrejme aj meditovanie ;)
Poznáme to keď sa po nástupe do novej práve ešte aj sníva zo začiatku. Čiže pracujeme aj cez deň aj v noci 😆
Tak k tomu čo ti tu už napísali ženy tak skús nejakú úplne inú činnosť počas dňa aby si vypla hlavu. Napr máme tu prípravy na Vianoce alebo sa choď niekam prejsť aspoň na kávu s kamoškou
@anonym_autor za aku dobu mozu odomna ocakavat ze budem samostatne vsetko robit?
@anonym_autor za aku dobu mozu odomna ocakavat ze budem samostatne vsetko robit?
@anonym_autor to je úplne individuálne v každej práci.
Niekde po dni zaucania a niekde po pol roku sa ešte niečo nová kolegyňa pýtala.
@anonym_autor ahoj, v každej novej práci je toho na začiatku veľa. V každej, aj v 7 v poradí.
Dobré je, keď máš milých a ochotných kolegov poradiť
Ja tiež nastupujem od januára do novej práce a na začiatku bude toho viacej, veľa , ale keď sa zapracujem, bude to rutina
Ale strach z nového je prirodzený.
Ja idem robiť rutinnú prácu teraz, čiže sa toľko nebojím
Ale predtým, v bývalej práci som prichádzala na nové a nové veci ešte aj pol roka po nástupe
Držím palce, nech ťa práca baví !
@anonym_autor tak záležalo aj od typu práce a aj od kolektívu, bola práca kam som prišla a už pri dverách stála celá delegácia a uvitali ma akoby sme sa poznali sto rokov a naozaj ten kolektív bol perfektný po celú dobu , čo som tam robila a bola práca kde sme sa s kolegyňou nezdravili viac ako pol roka a robotu som sa sama musela učiť od základov a to sa mi občas aj snívalo o nej ...
@anonym_autor pre istotu som ani nejedla 😉.
@anonym_autor tak to je veľmi individuálne, záleží v akom odvetví pracuješ.
Prvý rok je adaptačný. Spravidla do roka je obdobie, kedy berieme u nás práci človeka ako nováčika. Prvé tri mesiace je úplne nové pre neho, učí sa postupy, systémy, pravidlá, oboznamuje sa s firmou a fungovaním. Do pol roka je však už plne samostatný a ovláda svoju agendu, avšak so supervíziou nadriadeného. Po roku hodnotíme začlenenie newcommera a mal by byť plne samostatný už aj bez supervízie. Ja som na mojej pozícii rok a mesiac. Prišla som z vyššej pozície z konkurenčnej firmy. Aj po roku je mnoho vecí, čo neviem, mnoho ľudí, ktorých nepoznám a mnoho vecí, ktoré sa každý deň dozviem. Ale fungujem samostatne.
@anonym_autor tak to je veľmi individuálne, záleží v akom odvetví pracuješ.
@vilma7 je to firma podobne zamerana ako som robila predtym, obchod, cize nie cudzie odvetvie, aj tak mam pocit, ze nic neviem
@anonym_autor dievcata dakujem moc za rady, krasnu 2. adventnu prajem

@anonym_autor Ahoj, noo začiatky v práci sú vždy ťažké. Akú prácu si začala robiť? Ja som zdravotná sestra napríklad, a keď som menila prácu a zaučovala sa prvé mesiace tak to bolo náročné. No človek sa nejak tak musí nastaviť, prídu prekážky, možno nepríjemne kolegyne ale hlavne sa netreba vzdať. Hlavne ak ide o veľmi dobrú prácu ;) je dobre si v tej práci nájsť v niekom oporu, kto si myslíš že nemá problém ti veľa veci vysvetlit a na koho sa môžeš obrátiť ;)