Prvý pohovor
ahojte ženy, hneď na úvod vás prosím, aby ste ma za moju otázku nevysmiali a nekritizovali v kometároch 😒 som 5rokov na materskej a v marci mi končí RD, chcem sa vás opýtať ako prebieha taký pohovor, nakoľko som ešte nikdy nikde nepracovala, viem len, že tam treba prísť včas a slušne upravená 🙂 čo sa tam pýtajú a na čo sa môžem opýtať ja??
Ahoj, ide o to kam ideš na pohovor. Ak ide o napríklad o banku alebo obchod akéhokoľvek druhu opýtajú sa ťa čo o nich vieš (napr v Tatranke čo vieš onej a aké ich produkty poznáš).
Ďalej určite sa ťa opýtajú či máš ako riešiť ak ti ochorie jedno z detí.
Prečo si si vybrala práve prácu ktorú si si vybrala.
či môžeš pracovať cez sviatky, prípadne nočné, nadčas, ....
Je veľa konkrétnejších otázok ale skutočne neviem o akú prácu napríklad máš záujem.Daj mi typ a vypíšem ti čo-to
@hotelka a urcite si priprav aj odpoved na otazku, aky plat ocakavas. Trosku nadhod, aby si mohla vyjednavat a pripadne aj spustit.
určite by bolo na mieste zistiť si o firme čo najviac a pýtať sa čo chceš vedieť, čo ťa zaujíma. A priprav sa na otázku, prečo by si ty práve mala pracovať pre tú firmu ;)
preco by si mala pracovat pre firmu, ake su tvoje silne slabe stranky, ake su tvoj zaluby, za aku sa povazujes, ci si flexibilna, komunikativna a podobne. Co ta charakterizuje. To su otazky ktore kladu asi najcastejsie
@hotelka zisti si maximum informácií o firme, kam ideš a daj najavo, že si v obraze. Všetky tie ostatné reči o flexibilite a podobne, hovorí úplne každý. Ale ak sa ukážeš ako mega informovaná osoba, čo sa firmy týka a máš požadované predpoklady, máš väčšiu šancu ako všetci tí komunikatívni a flexibilní uchádzači 🙂
Určite padne otázka typu či by si bola prínosom pre firmu a prečo. ;)
zalezi na tom o aku poziciu mas zaujem.. ak by si mala naozaj realny zaujem sa pripravit, asi bys om obetovala par penazi a nechala by som sa pripravit niekym profesionalnym. zvlast ked si po MD a este si nikde nepracovala. vygooglit si mozes otazky na nete ktore sa bezne davaju (ja ich neznasam - ked sa ma spyta niekto ake mam dobre a zle vlastnosti by som kricala)... ale skor si sama pred sebou zosumarizuj svoj zivotopis a najdi v sebe to co chces vyzdvihnut. je skvele ked zacnes rozpravat sama a povies to co chces a potom pridu otazky. ak je personalista aspon trochu pricetny tak sa bude zaujimat o to co si rozpravala a to by si mala mat uz nacvicene. popripade (ja viem ze to znie smiesne ale funguje to) sadni si s kamoskou a odprezentuj jej to co si si hovorila. a ona nech hlada vsemozne otazky co by sa spytala ze ju na zaklade toho co hovoris zaujima. tak by si mala byt pripravena...
ale asi by som aj tie stalice na pohovorovom nebi mala pripravene - kde sa vidis o 5 rokov, aky prinos donesies , preco prave ty by si bola dobra na to miesto...
baby ďakujem vám 🙂 ste zlaté, pomohli ste mi 🙂 no popravde ešte nemám rozmyslené kam by som chcela, ale na začiatok to bude určite len na polovičný úväzok kvôli deťom
@hotelka vela stastia prajem potom, lebo firmy vacsinou neberu zeny bez skusenosti a praxe a dokonca s malymi detmi 😐
@kindervajicko áno to mi je jasné 🙂
V prvom rade si ujasni čo chceš a čo si mozes realne dovoliť. Bud máš deti "upratane" a je cas naplno sa zamestnat alebo si daj do poriadku materské povinností a potom ries prácu. (mimochodom v tomto prípade by otázka tvojho prinosu pre zamestnavatela bola ozaj na ssmiech). Možno tak vykladať krabice v tescu,to by slo.
@katarinapekna materske povinnosti sa nekonecia nastupom matky do prace.
@siska53 nekončia, ale vízia odskakovat od detí podľa potreby je scestna. Ani sa nnečudujem,že osoby s touto predstavou nikto nezamestna.
@katarinapekna a kde ona pisala,ze chce odskakovat k detom? Ona sa pytala ako prebieha pohovor. A ze hlada skrateny uvazok. Co jr v nej,vie len ona sama.

môžeš sa opýtať na hocičo ohľadne práce, čiže napr. na náplň práce, kolektív, možno je lepšie sa nepýtať hneď na plat a bonusy, lebo to vyzerá že ti nejde o nič iné, radšej skôr na možnosti rastu, vzdelávania a tak, aby si vyzerala, že máš záujem dlhodobo....a oni sa zvyčajne pýtajú prečo chceš pracovať práve pre nich, čo vieš o spoločnosti (pogoogli si), na vzdelanie, ak si ešte nepracovala tak prečo si si vybrala tú ktorú školu, prečo si myslíš, že by mali zamestnať práve teba a tak...držím palce 🙂