Pýtajú sa zamestnávatelia na výsledky zo skúšok z vysokej školy?
Na SŠ som mala samé jednotky, ale momentálne študujem na VŠ a mávam väčšinou ohodnotenia typu C a nižšie. V tomto semestri mám 2x E. Sú tieto výsledky zo skúšok dôležité? Pýtajú sa zamestnávatelia na nich? Mám celkom obavy, že kvôli tomu uprednostnia niekoho iného..
same 1 na SS, ale sklonovanie ti velmi nejde (pytaju sa na NICH? tie vysledky takze pytaju sa na ne), a pytas veci, ktore by si mala ako VS studentka vediet, patri k vseobecnemu rozhladu
@liz_lemon Ďakujem za upozornenie na skloňovanie, občas sa ľudia mýlia. Snáď ty si nikdy neurobila chybu. Verím, že dôležitejšie než je jedno zlé napísané slovo, je moja otázka. Čo sa týka toho všeobecného prehľadu, myslím si, že každý z nás stále získava nové vedomosti a rozširuje si obzory, aj ako vysokoškolák, a nie všetko musí byť od začiatku úplne jasné.
A ten kto ťa doma straší je kto, on sa ako učil na VŠ, hovorí z vlastnej skúsenosti?
@martul majú aj nie, tí ktorí študovali na VŠ, to bolo pred 20 rokmi. Ich často opakovaná veta v tomto zmysle: ,,Však doba je iná, nezamestnáš sa len tak, keď niekto uvidí tvoje výsledky, načo by brali takú.”
Známky nikoho nezaujímajú. Nepotrebuješ mať A, ale ak ťa štúdium aspoň trochu baví, uč sa, aby si neskôr mohla vedomosti využiť ak sa zamestnáš v obore. Pri prvej práci je dôležitejšie, či si brigádovala počas štúdia a ideálne v obore čo študuješ, alebo v ktorom chceš pracovať. Ak budeš mať životopis a vňom ako čerstvý absolvent aj pracovné skúsenosti, je to veľké plus.
Na známych sa vykašli. Pracuj na sebe, na jazykoch, na zručnostiach a hľadaj si prax v obore. Zarobíš si a pomôže ti to pri pohovoroch.
Nie
Nie, takto priamo sa nepýtajú. Môžu sa však opýtať na konkrétne predmety, ako ti išli, ktoré z nich ta najviac bavili a prečo. Na akú tému si písala diplomovku, prečo si si ju vybrala… Takze na takéto otázky si pokojne prichystal odpovede. Overovať známky však isto nebudú.
Nie nikoho to nezaujíma. A úprimne ani akú školu a aký titul máš ak si nebola na nejakej špičkovej škole ako oxford.

A ten kto ťa doma straší je kto, on sa ako učil na VŠ, hovorí z vlastnej skúsenosti?